[moje auto] Dżizasowe biało-żółte GTi
-
Jak już mówiłem mój
swift szybciej stoi niż wasze jeźdząChyba chciałeś wtedy powiedzieć że. dłużej stoi niż wasze jeżdżą
Jaki teraz czas oczekiwania na dalsze mody ? -
Co do szklanek to
silnik stoi u Ciebie ponad rok , trudno by szklanki były nadal wypelnione olejem ,
choć tam nie grały w ogole , gorzej mam w obecnym silniku.Ja to nie wiem jak to w końcu z tymi szklankami jest, nie grały w ogóle a miękkie są, moje trochę grały a po roku leżenia w reklamówce połowa twarda jest w mk też nie grały a 11 miękkich... Wszystkie silniki już leżą koło roku
Nie wiem jak tam Mjeciowi będzie się chciało ale w tym tygodniu wały do pomiaru ma zawieźć, w piątek albo po weekendzie będzie wiadomo czy są dobre, no a reszta to jak części dorwę a powiem szczerze że jakoś nie mam wielkiej ochoty rozglądać się za nimi
Gdzie dostanę uszczelki Takomy?
Gdzie pompę oleju?
Tłoki i pierścienie od vitary, której firmy będą najlepsze?
Oczywiście wszystko w rozsądnej cenie -
Ja to nie wiem jak
to w końcu z tymi szklankami jest, nie grały w ogóle a miękkie są, moje trochę grały
a po roku leżenia w reklamówce połowa twarda jest w mk też nie grały a 11
miękkich... Wszystkie silniki już leżą koło rokuMoja rada - montuj tylko te które sa absolutnie twarde i nawet siłą palcem nie jesteś w stanie ich ruszyć - tylko te będą dobre. Pamiętaj, że możesz montować szklanki z 1.0 - są prawie identyczne - zewnętrznie są chyba 1mm niższe ale punkt podparcia zaworu mają w odpowiednim miejscu.
Napisał ci na PW gdzie możesz ew dostać nowe w "dobrej" cenie (ale sa i tak drogie!)
Gdzie dostanę
uszczelki Takomy?
Gdzie pompę oleju?
Tłoki i pierścienie
od vitary, której firmy będą najlepsze?
Oczywiście wszystko
w rozsądnej cenieWysłałem Ci PW
-
Hmm niezbyt dobre wieści, okazało się że ostatnia panewka przy kole zamachowym w Plastkowym silniku zatarta jest
PS Czy pompa oleju z 8v jest taka sama jak w GTi, sądząc po uszczelkach na dół silnika które są identyczne wygląda tak samo ale może różni się ilością zębów albo wydajnością, hmm?
-
Dziwne że siadła jedna bo z reguły to wszystkie leca..
Pompa na pewno pasuje i wyglada identycznie , nie wiem jak z wydajnoscią
-
Dziwne że siadła
jedna bo z reguły to wszystkie leca..
Pompa na pewno
pasuje i wyglada identycznie , nie wiem jak z wydajnoscią
Znalazł się znawca... lepiej wogóle nie zabieraj głosu jak nie masz pojecia. A takie sa efekty jak się leje olej z biedronki i wymienia co 50 tys -
olej zmieniany co 7-9tyś , valvoline 10w40 , mobil 10w40 , motul 6100 i nie tylko ja tym autem jeździłem a kilka innych osób , silnik miałem rok i chodził jak cudenko do ostatniej chwili poza mega poceniem sie z każdej możliwej uszczelki , czyli mycie kompletne silnika a po 2tyś km był czarny jak murzyn
ale dobrze ze mockbda jest specjalistą od wszystkiego
-
PS Czy pompa oleju
z 8v jest taka sama jak w GTi, sądząc po uszczelkach na dół silnika które są
identyczne wygląda tak samo ale może różni się ilością zębów albo wydajnością, hmm?Raczej jest inna - nie wiem jak w 8V ale w GTi np daje do 5 bar ciśnienia oleju.
Trzeba by zobaczyć w jakimś katalogu po numerach czy są identyczne czy nie. -
olej zmieniany co
7-9tyś , valvoline 10w40 , mobil 10w40 , motul 6100 i nie tylko ja tym autem
jeździłem a kilka innych osób , silnik miałem rok i chodził jak cudenko do ostatniej
chwili poza mega poceniem sie z każdej możliwej uszczelki , czyli mycie kompletne
silnika a po 2tyś km był czarny jak murzyn
ale dobrze ze
mockbda jest specjalistą od wszystkiegona pewno mam większe pojęcie od Ciebie. skup się lepiej na swojej działalności handlarza, bo jako mechanik tylko bzdury wygadujesz.
Boli mnie to że na tym jak i na wielu innych forach są właśnie osoby które mimo tego że nie mają pojęcia, to pierdzielą co im ślina na język przyniesie, u plastka wszystko zawsze jest najlepsze i w nienagannym stanie, zamiast zwiesić głowę i przyznać się do błędu i jakoś problem rozwiązać normalnie lub w ogóle się nie odzywać to pieprzy głupoty, a mniej obeznani użytkownicy forum to czytają i myślą że tak ma być. Dodatkowo skoro silnik był taki super to po co go zmieniałeś? i jak czytam plastka opinie że silniki z gti ciekną bo taki są to leje ze śmiechu -oczywistym jest że trytkami i drutem wycieku oleju nie zatrzymasz. -
Panowie...
Spokój bo będzie kłótnia
ps. a link nie wiem czemu nie działa w taki sposób jak miał działać
-
Panowie...
[-pl-000000]Opanować sie bo
będzie z tego kłótnia](http://pl.memgenerator.pl/mem-image/spokoj-[motyla_noga)
]http://pl.memgenerator.pl/mem-image/spokoj-[motyla_noga]-pl-000000Każą się logować...
-
Oczywiście tak było ale już po ostrych przebiegach jakie robie ( czyli
35tyś km rocznie jak na swifta GTi to nie mało )35 tyś rocznie - na każde auto jest to dużo, ale mój diesel który dobija do 200 tyś nieuchronnie od jakiegoś czasu nie poci się, ani nie bierze oleju za dużo ... więc bez przesady z tymi ostrymi przebiegami, jak często wymieniasz olej, to wszystko powinno być ok, ja raz posłuchałem głupkowatej rady mojej rodzicielki i swift pali 3l/1000 km i dalej stoi w PL ...
-
Panowie...
Spokój bo będzie
kłótniaSkąd wiedziałeś?
Już sprzątnąłem a teraz podpowiadam: wątek dotyczy Dżizasowego auta.
-
Zbytnio pospieszyłeś się z tym kasowaniem, bo silnik który kupił od plastka jest właśnie do jego samochodu, no mniejsza o to. Załatwie to na PW.
-
Dżizas rób silnik od podstaw - masz na zachętę
-
Zajmie to kolejne sto lat ale trudno teraz już nie ma wyjścia musi złożyć silnik od podstaw.
-
Zajmie to kolejne
sto lat ale trudno teraz już nie ma wyjścia musi złożyć silnik od podstaw.No trochę to trwa i nie jest tanie ale przynajmniej później ma się pewność co do mechaniki
-
35 tyś rocznie - na
każde auto jest to dużo, ale mój diesel który dobija do 200 tyś nieuchronnie od
jakiegoś czasu nie poci się, ani nie bierze oleju za dużo ... więc bez przesady z
tymi ostrymi przebiegami, jak często wymieniasz olej, to wszystko powinno być ok, ja
raz posłuchałem głupkowatej rady mojej rodzicielki i swift pali 3l/1000 km i dalej
stoi w PL ...A co kazała Ci Kujawskiego do silnika wlać?
-
A co kazała Ci
Kujawskiego do silnika wlać?nie nie wymieniać oleju choć był już czas na to i pora zaoszczędziłem i zapłaciłem za to
-
nie nie
wymieniać oleju choć był już czas na to i pora zaoszczędziłem i zapłaciłem za toI myślisz, że to wpłynęło w sposób bezpośredni na awarię?
Makarony nie zmieniają oleum w silnikach na potęgę i nic się nie dzieje...
Mój ojciec też nie raz przeciągał termin wymiany oleju w Punciaku i nic
A wiesz chociaż co w tym Swifcie padło? Może legendarny tłok pękł