[moje auto] Manuel, auto z klasą :-)
-
Potwierdzam! Od
ok. 3-3,5 tys. obrotów robi się ciekawie...nadal za cicho, na wolnych już powinien basować
-
nadal za cicho, na
wolnych już powinien basowaćTen filmik jakiś dziwny po prostu jest... Podejrzewam, że kolega zapomniał silnik włączyć po prostu. Na żywo brzmi bardzo fajnie!
-
komórka i mikrofon ze złej strony robi swwoje
-
No przeca basuje na wolnych ;p Na kij Ci taka pierdziawa co się drze już przy 2 tys obr a nie jedzie?
-
jak nie jedzie
jak robiłem układ nie mieli nic innego coby sie do swifta zmieściło jako końcowy
reszte układu wydechowego mam z 1.6 16V sedana, tylko ze skracane o około 10 cm bo było za długie
-
Jedzie jedzie, nie ma innego wyjścia Kumpel w nexii ma taką właśnie pierdziawę, że jadąc za nim cały czas myślę, że on redukuje i chce wyprzedzać a on tylko normalnie gazu dodaje...
-
Przynajmniej Manuel nie pozostanie niezauważony ;>
-
Idzie zamówienie z kabelkami WN - SEIWA, kopułka i palec YEC. w weekend montaż
-
Witam szanowne grono ludzi z forum
pojechałem na ten weekend dalej manuela robić po 2 tygodniach.
Wilgoć wszędzie, wilgoć wszędzie, co to będzie co to będzie...
Los chciał, odpalił i zgasł. odpalił i zgasł. potem juz nie chciał odpalać.
całą sobotę walczyłem, przeowody, wtyczki itp. pod wtrysk patrzyłem mokro.
dobrałem się nawet do rozrządu i dupa. nic.
Na to moja mamusia dziś " a paliwo masz? " ... myślę sobie... wskaźnik pokazuje górny daszek E wiec paliwo jest. ale cos mnie podkusiło... nie słychac przelewania paliwa po załączeniu. i tak ! zwracajcie na poziom paliwa w baku bo moze sie okazać ze go zabraknie
chaotyczna wypowiedź ale heh, masakra... tyle rozbierania autka
-
Na to moja mamusia
dziś " a paliwo masz? "... myślę sobie... wskaźnik pokazuje górny daszek E wiec
paliwo jest. ale cos mnie podkusiło... nie słychac przelewania paliwa po załączeniu.
i tak ! zwracajcie na poziom paliwa w baku bo moze sie okazać ze go zabraknie
chaotyczna
wypowiedź ale heh, masakra... tyle rozbierania autkaNo jak się za bardzo ciśnie to się szybko paliwo kończy...
-
i juz wiemy dlaczego przerywało jak jechaliśmy razem
-
i juz wiemy
dlaczego przerywało jak jechaliśmy razemTo serio z tego powodu...
-
i juz wiemy
dlaczego przerywało jak jechaliśmy razemjak blondynka z kawałów się zachowałeś bez obrazy
-
sam sobie wypominam to ale dawniej jezdzilem ze wskazówka bardziej opadała i to mnie tez zmyliło...
heh
na gazie schodziłem niżej
PS: wiesz... kopułka w tym aucie tez była zdezelowana juz i palec. sądziłem ze to z tego powodu, bo nie było styku bezpośredniego z kopułki na palec po środku. sygnał z cewki przechodził przez opiłki znajdujące się tam... to mnie zmyliło niestety ;(
-
Zegary pewnie zmieniałes na te z 1,6, a każdy Swift pokazuje inaczej ilość paliwa
-
nom oczywiście ze z 1.6 ilość paliwa, jak i standardową temperature cieczy chłodzącej pokazuje inaczej troszkę. teraz mam trochę ponad połowę, a wcześniej miałem trochę poniżej...
-
-
wreszcie udało się !! przełącznik zespolony zrobiony z mk5 (z poduchą) pod wiązkę el. z mk3). narazie nie ma tylko długich świateł bo mi sie juz nie chciało kombinować z załączeniem długich i jednoczesnym wyłączeniem krótkich).
no i dupa dupa dupa i jeszcze raz dupa
pośmigałem sobie chwile po moim kochanym mieście wszyscy sie gapili, mysli swoich nie słyszałem nawet przez tłumik ... (trzeba troszkę wyciszyć w środku)
niestety... jedna rzecz odmówiła posłuszeństwa po staniu silnika przez 3 miesiące... pompa wody zaczęła przeciekać. buuuuu a tak było fajnie, a ze była to godzina 16 w poniedziałek to jedyne co zrobiłem to rozebrałem rozrząd i czeka na mnie zamówiona pompa i autko tyle ze dopiero za 2 tyg jadę znowu do gostynina, eh...
ale przy okazji rozrząd zmienię i będzie juz wszystko wymienione co potrzeba (no prawie :P)
ktoś na temacie BPX pisał ze głowice z GTI wrzucić planuję, heh... wiele mysli przechodzi przez głowe ale finanse trzeba mieć... w dodatku aby glowice gti wrzucić to trzeba zmienić korbowody (i podobno wałki rozrządu na te z baleno 1.6) ponieważ w przeciwnym razie kompresja spadnie do około 8:1
-
Dziwne, wydawalo mi sie ze glowice DOHC doprezaja silnik.... Czyzby Suzi byla wyjatkiem?
-
czytałem o tym na teamswifcie. koles opisywał jak wrzucał głowice gti do 1.6