[moje auto] Manuel, auto z klasą :-)
-
Apropo przełożeń - w E34 2,0 M50B20 - 150km mam niemal identyczne przełożenia jak w Swifcie 1,3, a pierwsze 2 biegi chyba nawet krótsze
-
w celu weryfikacji. silniki g16b mają altka 55A, a silniki g10a mają 50A. wg mnie te 5A nie powinno namieszać za wiele. opieram się na danych silników z naszego FAQ
-
Ja mialem 1.3 8v, roznica miedzy 68hp i 85hp jest
ogromna, to praktycznie 30% mocy wiecej w porownaniu z 8v. Zapewniam Cie, ze w
przypadku tego pierwszego byla straszna meczarnia, jezdzilem 1.5 roku 8v, skrzynia
byla za dluga.nie ma tragedii, zależy kto jak jeździ
Teraz mam krotsza w silniku doladowanym, 3x tyle mocy i momentu...
Colczitsu czy Auditsu
-
Colczitsu czy
AuditsuW okularnitsu
-
W okularnitsu
kompresoritsu
-
kompresoritsu
wolę turbitsu
-
wolę turbitsu
Tez tak myslalem, dopoki kompressorem nie pona[BIP].... ehem nie poszalalem
Dobra my tu gadu gadu, a autor tematu powinien zapodac filmiki jak to przyspiesza, jakies orientacyjne czasy 0-100 i na 1/4 mili A marzeniem moim skromnym jest postawic 1.6 na kresce z GTi i sprawdzic co jest szybsze i o ile
-
bez wymiany rozrządu nie będę szalał zatem na to jeszcze chwilkę poczekać trzeba.
a co do kreski w trojmiescie jest jacek i filip z GTI to predzej czy pozniej sie sprawdzi
-
Czekamy aż się pojawisz
-
bez wymiany
rozrządu nie będę szalał zatem na to jeszcze chwilkę poczekać trzeba.
a co do kreski w
trojmiescie jest jacek i filip z GTI to predzej czy pozniej sie sprawdziManuel dostanie baty...
-
szkoda ze mi 13" nie wejdą
-
Tez tak myslalem,
dopoki kompressorem nie pona[BIP].... ehem nie poszalalemGT2256 lub 60 i pozamiatane to Twoje Ouditsu, smutne lecz prawdziwe
szkoda ze mi 13"
nie wejdąjak nie jak tak, patrz przykład Parucha Do tego jeszcze Erde swego czasu miał 13" do rajdowania jeśli dobrze kojarzę
-
ja o stalówkach mowie ktore już mam jak założyłem 13" to mi zacisk obcierał
wole jak juz kupować alu to 14"
a narazie mam wrzucone stalowe 14"
-
dopoki kompressorem nie pona[BIP].... ehem nie poszalalem
Ejj
-
Ciekawy projekt! Miałem okazję jeździć swiftem z tym silnikiem ale w sedanie 4wd. Bardzo ładnie się zbierał. Ciekawe jak rozpędza 3d?
a tak wyglądają
moje mocowania glosników za boczkami w 3d. od dawna je mam, ale nie mialem okazji
boczków sciagaćZ czego zrobiłeś ścianki do głośników? Wygłuszałeś to w środku?
-
wszedłem do garażu, zobaczyłem dyktę (ścianę z regału) i już wiedziałem co z nią zrobić nie wygłuszałem. to było tk na szybko zrobione. nawet jak sie przyjrzysz na sposob mocowania to nie jest to pierwsza klasa
-
zeby nie bylo ze nie dzieje sie nic heh, sportowy wydech
ale zapomnialem troche przygazować
mam nadzieje juz nim w ten weekend do gdańska pojechać ciekawe czy dojedzie
-
strasznie cichy
-
e tam daje fajnie. cicho nagrane mruczy sobie mam 3 przelotowe tlumiki BPX go słyszał wiec coś moze powiedzieć
-
e tam daje
fajnie. cicho nagrane mruczy sobie mam 3 przelotowe tlumikiPotwierdzam! Od ok. 3-3,5 tys. obrotów robi się ciekawie...