[moje auto] Manuel, auto z klasą :-)
-
Auto zawsze będzie skarbonką, mniejszą bądź większą, a to że nie gwarantuje bezpieczeństwa i jest dość surowe w prowadzeniu no cóż..., coś za coś, nigdy nie myślałem o bezpieczeństwie w tak małym aucie.
Co do manuela, naprawdę liczę na to aby projekt czybciutko został ukończony i że zobaczymy go w pełnej okazałości, ew. jakiś spocik poza Warszawą tak aby na zywo obejrzeć.Sprzęgło ze spieków od 450 zł, to najmniejszy problem.
-
To że jest surowy w prowadzeniu to akurat wielki plus, lotus 7 też jest surowy w prowadzeniu więc o czymś to świadczy
Hmm do 1.6? Nie wiem nie znam się za krótko na forum jestem
-
http://autospeed.com/cms/title_Head-Start/A_110289/article.html
Szczątkowe infoa gdzie tam masz wykres i KM ? Dodatkowo ten mod już jest znany ładnych parę lat ...
-
http://www.redlinegti.com/forum/viewtopic.php?f=17&t=41203
Wykres jest jak widać. Co prawda troszkę zawyżyłem, bo jak ktoś wczyta się w temat wychodzi 119 hp na seryjnym filtrze.
Dobry mod dla manuela -
http://www.redlinegti.com/forum/viewtopic.php?f=17&t=41203
Wykres jest jak
widać. Co prawda troszkę zawyżyłem, bo jak ktoś wczyta się w temat wychodzi 119 hp
na seryjnym filtrze.
Dobry mod dla
manuelaI tak w serii będzie manuel dobrze zapylał, szczególnie po zmianie z 1.0
-
Przesiadłem się z litrówki do GTi, znam to uczucie polecam
-
Przesiadłem się z
litrówki do GTi, znam to uczucie polecamA ja chyba założę sobie do 1.3 8V skrzynkę z litra, też powinno być lepiej
Od razu piszę, że w trasy za dalekie za często się nie wybieram, więc podwyższone obroty nie powinny być problemem
-
Przeciez skrzynia Swiftowa jest tak koszmarnie dluga, ze ta roznica w przelozeniu glownym 4,105 vs 3,52 bedzie tylko na plus, nawet w trasie.
-
Przeciez skrzynia Swiftowa jest tak koszmarnie dluga, ze ta roznica w przelozeniu glownym 4,105 vs 3,52 bedzie tylko na plus, nawet w trasie.
No z tym, że różnica będzie na plus nawet na trasie to ja się nie zgodzę.
Przerabiałem taką przekładkę skrzyń w swoim samochodzie i rzeczywiście przyspieszenie było lepsze elastyczność również, ale spalanie wyszło mi większe o ok 0.5 l/100 km (ok 80% jazda po za miastem, 20 % po mieście) -zależnie od stylu jazdy.
Ja polecam taką przekładkę, jeżeli ktoś po za miastem mało śmiga.
A też nie ma co przesadzać, że skrzynia z 1.3 jest taka koszmarnie długa. -
A też nie ma co
przesadzać, że skrzynia z 1.3 jest taka koszmarnie długa.To znajdz mi dluzsza skrzynia w samochodzie
-
w ten weekend Manuel zagadał do mnie i nawet dał się poprowadzić.
Wydech zrobiony na 3 przelotowych tłumikach z czego ostatni siakiś sportowy. basik daje
teraz dalej... alternator ... wsadziłem z mojego 1.0. odrazu mówię... PASUJE.
trzeba go po prostu z całym mocowaniem przekręcić. jakoś z 1.6 miał czasem opory przy obracaniu ręką słychać było ocieranie więc sie nie potoliłem w rozbieranie. z tego co wyczytałem do wszystkich swiftów dają altki 50A 12V.
w moim przypadku koła pasowe takie same. nie ma problemów z jeżdzeniem i odpalaniem nawet przy aku 35Ah.
niestety nie ma tego złego. 3 miesiące bez pracy z parciałymi osłonami zniszczyły 2 przeguby, heh... trzeba zatem wymienić. prawy zewnętrzny oraz... jak dobrze kojarzę... skoro słychać przy przyspieszaniu z lewej strony to podejrzanym jest lewy wewnętrzny
Dla wszystkich dłubiących PAMIĘTAJCIE DOKRĘCAĆ WSZYSTKIE PRZEWODY MASOWE. walczyłem 2 h zanim zorientowałem się czemu mi pompka paliwa nie działa
PS: narazie jeżdżę na wodzie destylowanej w układzie chłodzenia
-
z tego co wyczytałem do
wszystkich swiftów dają altki 50A 12V.gdzie Ci takie herezje napisali ?
-
Hehehe z masa to nie Ty pierwszy walczyles, zdaje sie Erde tez mial przeboje
-
heh kiedyś jakieś artykuły o swifcie i schematy itp.
no to nie wiem. wazne ze na tą chwile chodzi.
bez obciążenia mam 13.8V więc jest ok. jak będzie źle to będę zaglądał do tamtego alternatora z 1.6. póki co po 10 min pracy na rozładowanym aku gdzie wiekszość elektrolitu to woda destylowana odapala za kazdym razem .
wiele jeszcze przedemną.
ciezzko jest odczuć wrażenie przyspieszenia w aucie, gdy nic nie jest przykręcone w środku i klucze wszedzie lataja a deska rozdzielcza trzyma sie na 2 śrubki
-
Zalej silnik płynem, bo już powoli przymrozki w nocy nadają
-
chcę go przepłukać porządnie najpierw zanim płyn zwykły wleję
-
-
w ciągu roku zrobiłem 25 tyś jeżdząc trasę gostynin gdańsk z prędkością ok 120km/h (ok 3500 obr/min). Dłuższa skrzynia pozwoli mi na przyjemniejszą jazdę auto ma mi sprawiac przyjemność podczas jazdy tak w miescie jak i w trasie.
-
Przełożenie długie jest i temu nie zaprzeczam, ale samochód też lekki i w normalnej codziennej jeździe nie jest > moim zdaniem specjalnie uciążliwe - bynajmniej w silniku 1.3 16V SOHC.
Ha, no widzisz i tutaj jest sedno sprawy Ja mialem 1.3 8v, roznica miedzy 68hp i 85hp jest ogromna, to praktycznie 30% mocy wiecej w porownaniu z 8v. Zapewniam Cie, ze w przypadku tego pierwszego byla straszna meczarnia, jezdzilem 1.5 roku 8v, skrzynia byla za dluga. Teraz mam krotsza w silniku doladowanym, 3x tyle mocy i momentu...
-
haha dziś autko miało badaną kompresję. na ciepłym silniku miał na każdym cylindrze równo 13 niby pechowa liczba a cieszy
tylko 1 przegub do wymiany zewnętrzny (obawiałem się że moze wewnętrzny będzie)