[moje auto] Manuel, auto z klasą :-)
-
Nie ma sensu inwestować w zestaw
dobry do swifta wg mnieZa to jest sens swapy robić i inne cuda mimo, że i tak prędzej czy później (raczej prędzej) swifta rdza zeżre i wyląduje na złomie. Głośniki zawsze można wyjąć i włożyć do czegoś innego, tego typu akcesoria są dużo bardziej przyszłościowe
mam półkę z zaślepionymi otworami, ale wgnie w
półce nie gra fajnie, dlatego sobie tak zrobiłemMasz szczęscie inaczej przyszedł by Hellsin i na Ciebie nakrzyczał
-
obadałem moją budę i dobrze się trzyma, zatem czemu by nie zrobić sobie czegoś szalonego ... takie moje "widzi mi się" ?
Mogłem zmienić samochod, ale lubię swifta. chciałem też mieć coś "innego".
heh jak kto woli, wiadomo.
-
Za to jest sens
swapy robić i inne cuda mimo, że i tak prędzej czy później (raczej prędzej) swifta
rdza zeżre i wyląduje na złomie.jak później to się opłaca
Masz szczęscie
inaczej przyszedł by Hellsin i na Ciebie nakrzyczałoj tam, oj tam niech żyją dalej w przekonaniu że to gra
-
Nie wiem niby w
czym bo GTi jak dla mnie się pięknie zbiera od samego dołuTo pomysl jak fajnie zbiera sie z dolu 1.6 ktore ma 20Nm (to 15% !) wiecej 2000 obrotow nizej
(po moich modach to i
diesle wymiękają) ale OK - 1.6 to zawsze będzie coś nowego tylko z modyfikacjami to
nie ma przyszłości wielkiej chyba.Wiadomo, ze do modow i szybkiej jazdy duuuuzo lzejsze aluminiowe, wysoko-obrotowe DOHC jest 100x lepsze, ale bez modow do codziennej jazdy wedlug mnie 1.6 bedzie sporo przyjemniejszy Jak na moj gust to seria GTi zmeczona 20 latami katowania moze nawet zebrac baty od 1.6... Co nie zmienia faktu, ze i tak wolalbym GTi, ale podoba mi sie pomysl 1.6 w 3d Cos innego i chyba nikt 1.6 nie dlubal...
-
Cos innego i chyba nikt 1.6 nie dlubal...
Ciekawe co by wyszło jakby zdłubał...
-
Wystarczy głowica od GTi u już jakieś 125 kuni potrafi wypluć.
Pomysł jest nietuzinkowy, wykonanie jak widać nie liche, możecie sobie psioczyć ale to zawsze będzie niespotykane i "ciche" auto. Ja poszedłem na łatwiznę i został umieszczony 19 letni 1.3 GTi do 10 letniej budy i co się okazuje, nadal dobrze ciągnie mimo zaawansowanego wieku, swift owszem, może i jest zgnilizną ale przynajmniej dla mnie ma duszę, codziennie dostarcza mi mnóstwo frajdy z jazdy oraz bardzo cieszę się, że mogę zadbać o niego.
-
Wystarczy głowica
od GTi u już jakieś 125 kuni potrafi wypluć.tia, tak to tylko w erze
-
http://autospeed.com/cms/title_Head-Start/A_110289/article.html
Szczątkowe info -
Wystarczy głowica
od GTi u już jakieś 125 kuni potrafi wypluć.Ta i chyba jeszcze twin turbo do tego
Nie no może ze 110...Pomysł jest
nietuzinkowy, wykonanie jak widać nie liche, możecie sobie psioczyć ale to zawsze
będzie niespotykane i "ciche" auto. Ja poszedłem na łatwiznę i został umieszczony 19
letni 1.3 GTi do 10 letniej budy i co się okazuje, nadal dobrze ciągnie mimo
zaawansowanego wieku, swift owszem, może i jest zgnilizną ale przynajmniej dla mnie
ma duszę, codziennie dostarcza mi mnóstwo frajdy z jazdy oraz bardzo cieszę się, że
mogę zadbać o niego.19 letnie są najlepsze
Wyciąłbyś tyle podłogi żeby foteli nie było do czego przykręcić to byś się tak nie cieszył . Niewątpliwie ma duszę i tupet żeby ciągle łapska po pieniądze wyciągać a frajdy dostarcza co nie miara jeśli się nie myśli o tym że w razie czego strefa zgniotu jest w okolicach tylnej kanapy (tak se narzekam bo prosiłem żeby nie rdzewiał a ten wredny samochód na złość mi robi )Sam rozważałem czy by dołu 1.6 nie wrzucić ale chyba za drętwy do modów jest no i jakieś mocniejsze sprzęgło skąd wziąć
-
Auto zawsze będzie skarbonką, mniejszą bądź większą, a to że nie gwarantuje bezpieczeństwa i jest dość surowe w prowadzeniu no cóż..., coś za coś, nigdy nie myślałem o bezpieczeństwie w tak małym aucie.
Co do manuela, naprawdę liczę na to aby projekt czybciutko został ukończony i że zobaczymy go w pełnej okazałości, ew. jakiś spocik poza Warszawą tak aby na zywo obejrzeć.Sprzęgło ze spieków od 450 zł, to najmniejszy problem.
-
To że jest surowy w prowadzeniu to akurat wielki plus, lotus 7 też jest surowy w prowadzeniu więc o czymś to świadczy
Hmm do 1.6? Nie wiem nie znam się za krótko na forum jestem
-
http://autospeed.com/cms/title_Head-Start/A_110289/article.html
Szczątkowe infoa gdzie tam masz wykres i KM ? Dodatkowo ten mod już jest znany ładnych parę lat ...
-
http://www.redlinegti.com/forum/viewtopic.php?f=17&t=41203
Wykres jest jak widać. Co prawda troszkę zawyżyłem, bo jak ktoś wczyta się w temat wychodzi 119 hp na seryjnym filtrze.
Dobry mod dla manuela -
http://www.redlinegti.com/forum/viewtopic.php?f=17&t=41203
Wykres jest jak
widać. Co prawda troszkę zawyżyłem, bo jak ktoś wczyta się w temat wychodzi 119 hp
na seryjnym filtrze.
Dobry mod dla
manuelaI tak w serii będzie manuel dobrze zapylał, szczególnie po zmianie z 1.0
-
Przesiadłem się z litrówki do GTi, znam to uczucie polecam
-
Przesiadłem się z
litrówki do GTi, znam to uczucie polecamA ja chyba założę sobie do 1.3 8V skrzynkę z litra, też powinno być lepiej
Od razu piszę, że w trasy za dalekie za często się nie wybieram, więc podwyższone obroty nie powinny być problemem
-
Przeciez skrzynia Swiftowa jest tak koszmarnie dluga, ze ta roznica w przelozeniu glownym 4,105 vs 3,52 bedzie tylko na plus, nawet w trasie.
-
Przeciez skrzynia Swiftowa jest tak koszmarnie dluga, ze ta roznica w przelozeniu glownym 4,105 vs 3,52 bedzie tylko na plus, nawet w trasie.
No z tym, że różnica będzie na plus nawet na trasie to ja się nie zgodzę.
Przerabiałem taką przekładkę skrzyń w swoim samochodzie i rzeczywiście przyspieszenie było lepsze elastyczność również, ale spalanie wyszło mi większe o ok 0.5 l/100 km (ok 80% jazda po za miastem, 20 % po mieście) -zależnie od stylu jazdy.
Ja polecam taką przekładkę, jeżeli ktoś po za miastem mało śmiga.
A też nie ma co przesadzać, że skrzynia z 1.3 jest taka koszmarnie długa. -
A też nie ma co
przesadzać, że skrzynia z 1.3 jest taka koszmarnie długa.To znajdz mi dluzsza skrzynia w samochodzie
-
w ten weekend Manuel zagadał do mnie i nawet dał się poprowadzić.
Wydech zrobiony na 3 przelotowych tłumikach z czego ostatni siakiś sportowy. basik daje
teraz dalej... alternator ... wsadziłem z mojego 1.0. odrazu mówię... PASUJE.
trzeba go po prostu z całym mocowaniem przekręcić. jakoś z 1.6 miał czasem opory przy obracaniu ręką słychać było ocieranie więc sie nie potoliłem w rozbieranie. z tego co wyczytałem do wszystkich swiftów dają altki 50A 12V.
w moim przypadku koła pasowe takie same. nie ma problemów z jeżdzeniem i odpalaniem nawet przy aku 35Ah.
niestety nie ma tego złego. 3 miesiące bez pracy z parciałymi osłonami zniszczyły 2 przeguby, heh... trzeba zatem wymienić. prawy zewnętrzny oraz... jak dobrze kojarzę... skoro słychać przy przyspieszaniu z lewej strony to podejrzanym jest lewy wewnętrzny
Dla wszystkich dłubiących PAMIĘTAJCIE DOKRĘCAĆ WSZYSTKIE PRZEWODY MASOWE. walczyłem 2 h zanim zorientowałem się czemu mi pompka paliwa nie działa
PS: narazie jeżdżę na wodzie destylowanej w układzie chłodzenia