[moje auto] Manuel, auto z klasą :-)
-
- wstawienie
nawiewu powietrza na nogi pasażerów tylnych siedzeń
Mógłbyś jakieś fotki zapodać?
- wstawienie
-
Nie widziałem swiftów z nawiewem na tylnie nogi ale ja go posiadam od nowości Dobra sprawa , podłoga w zime się elegancko suszy
-
fotek nie chciało mi się robić ja mialem go z mojego sedana.
-
fotek nie chciało
mi się robić ja mialem go z mojego sedana.sedan ma to w serii
-
sedan ma to w serii
Jak to jest rozwiązane? Tzn. jak to jest rozprowadzone po aucie?
-
obudowa nagrzewnicy, kawałek wzdłuż tunelu i pod siedzenie wchodzi
tam jest mocowane i wyprowadzony wylot nad dywanik -
obudowa
nagrzewnicy, kawałek wzdłuż tunelu i pod siedzenie wchodzi
tam jest mocowane i
wyprowadzony wylot nad dywanikGenialny bajer!
-
Manuel dostał świeżutki olej 15W-40 ELF SPORT TXI (dawne SRI), filtr oleju Boscha z zaworkiem zwrotnym oraz została zdjęta miska olejowa i uszczelniona na nowo. Wszystko dzięki pomocy kolegi mockba. Użyczył miejsca, narzędzi oraz swojej bardzo ważnej pomocy i wiedzy
-
Manuel dostał
świeżutki olej 15W-40 ELF SPORT TXI (dawne SRI)I dalej pali tyle oleju co benzyny...
-
przeciez nie pali nic oleju juz po tym jak uszczelniacze wymieniłem ... nie czytasz wątku zbyt dobrze
-
przeciez nie pali
nic oleju juz po tym jak uszczelniacze wymieniłem ... nie czytasz wątku zbyt dobrzeA no racja. Za rzadko piszesz i nie jestem na bieżąco...
-
ale i tak olej znika po umyciu miski.... cieknie ... bo ma dziurę, heh
ma ktoś miskę z 1.3, 1.3 GTI, lub 1.6 ? po taniości bo zamiennik 130 zł kosztuje
-
ale i tak olej
znika po umyciu miski.... cieknie ... bo ma dziurę, heh
ma ktoś miskę z
1.3, 1.3 GTI, lub 1.6 ? po taniości bo zamiennik 130 zł kosztujePlastka pytaj
-
ja mam 9 sztuk
-
masz 9 aż bo masz zawsze takie ceny ze nikt nie chce kupić
-
nie , w kilku trzymam olej bo nie chce mi sie przelewac w banki gti nie jest niskie i malo kto kupuje miski bo zadko sie psuja. Moja dostawala ciosy i jest szczelna ale poci sie po uszczelnieniu pol roku temu. Malo sylikonu dalem czy co? I mam dwa gwinty zerwane w bloku ;/ W ogole wydawalo mi sie ze co druga sruba ma chec sie ukrecic wiec nie ruszam tego i chyba bede jezdzic ( dolewka 1l na 10tysi )
-
a moja ma dziurę idealnie nad wydechem, więc nawet nie będę jeździł bo się zapalę, heh.
-
a moja ma dziurę
idealnie nad wydechem, więc nawet nie będę jeździł bo się zapalę, heh.Nie zapalisz się, jak u mnie ciekło z uszczelniacza wału od strony skrzyni prosto na kat-rurę, to się nie zapaliło Śmierdziało tylko na postoju trochę
-
taaaaak. zrobiłem to!!!!
a co takiego zrobiłem ?
niby drobne rzeczy, ale jakże ważne!! Czyli:
- zamontowanie włącznika tylnej wycieraczki i spryskiwacza (ponieważ deskę rozdzielczą mam z sedana mk3 a jak wiemy sedan nie ma wycieraczki tylnej, tak i ja jej nie posiadałem). Jeździłem rok bez wycieraczki i już nie wytrzymałem tego
- wymontowanie włącznika ogrzewania tylnej szyby, rozebranie i oczyszczenie styków. Nareszcie ogrzewanie tylnej szyby działa
- wymontowanie wlącznika świateł przeciwmgielnych tylnych i oczyszczenie jego styków. Miałem taki problem ze po naciśnięciu włącznika musiałem z 10~20 sekund czekać aż się włączą bo zły styk był.
skorzystałem z okazji i jestem w stanie stwierdzić że zamiast żarówki można we włącznikach zamontować sobie diody. jest tam tyle miejsca ze bez problemów mozna dokonać przeróbki i dodatkowo zmiany podświetlenia.
-
- wymontowanie
włącznika ogrzewania tylnej szyby, rozebranie i oczyszczenie styków. Nareszcie
ogrzewanie tylnej szyby działa
No to teraz mi powiedz w jaki sposób go wyciągnąłeś, bo sam bym chętnie te styki chociaż WuDą popsikał...
- wymontowanie