[moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33
-
od strony nadkola tez zrobiłeś czy narazie tylko pod skrzynką ?
-
Po tej stronie wszystko(od strony nadkola też)...
Zostaje do roboty ta druga dziura(obok podłużnicy czy jak ją zwał)... -
Na rdzę poszedł
Cortanin F. A podkład też jest...Cortanin powinien "schnąć" 24h.
-
on ma tyle dziur o ktorych jeszcze nie wie, że od środka będzie mu schło
-
Cortanin powinien
"schnąć" 24h.Wiem, ale tak jak napisał none7(chociaż nie do końca) w błotniku od strony silnika są otwory, które są oryginalnie, więc tak czy siak będzie dostęp powietrza...
-
No to macie tą obiecaną. Trochę przekoloryzowałem jak się okazało, bo ta dziura jest(była) mniejsza od pierwszej...
A tu fotorelacja:
Jako, że z tej strony nie widziałem żadnych innych dziur to Cortanin F poszedł wczoraj i schło jak trzeba, czyli 24h:
Dziś z rańca poszedł podkład antykorozyjny:
Następnie mata szklana(którą zresztą się równo upaprałem przy przyklejaniu ) i trochę szpachli w nierówności:
Na koniec poszedł baranek i gotowe:
Generalnie tą dziurę łatało mi się gorzej niż pierwszą, bo nie chciała się mata za dobrze przyczepić. Z tegoż powodu mam paluchy całe w żywicy z dodatkiem utwardzacza...
Ciekawe za ile zejdzie... Klej do szyb złaził mi przez tydzień... -
No i gitara, nie było tak źle
Co do klejów i innych rzeczy na palcach ja zawsze biore pastę BHP i szczoteczkę a jak nie idzie szczoteczkom to kamieniem do stóp i po problemie a na przyszłość lepiej będzie robić w rękawiczkach -
No i gitara, nie
było tak źleTrochę przekoloryzowałem wielkość drugiej dziury...
Co do klejów i
innych rzeczy na palcach ja zawsze biore pastę BHP i szczoteczkę a jak nie idzie
szczoteczkom to kamieniem do stóp i po problemie a na przyszłość lepiej będzie
robić w rękawiczkachO dziwo już prawie wszystko mi zeszło. Zostały jeszcze jakieś resztki przy paznokciach...
-
Trochę
przekoloryzowałem wielkość drugiej dziury...Ważne żeby w miarę wcześniej wykryć takie kwiatki.
O dziwo już prawie
wszystko mi zeszło. Zostały jeszcze jakieś resztki przy paznokciach...Jak robię coś z żywicą epoksydową to zakładam gumowe rękawiczki. ;P
-
Ważne żeby w miarę
wcześniej wykryć takie kwiatki.No gdyby nie none7 to raczej za szybko bym tej dziury nie odkrył...
Jak robię coś z
żywicą epoksydową to zakładam gumowe rękawiczki. ;PBędę pamiętał na następny raz.
-
Do tego jeszcze pędzelek antystatyczny, szczypce i zwinność małpy żeby to wszystko ladnie ułożyć zanim utwardzacz zadziała
Brudna i niewdzięczna robota bez względu na wszystko
-
Do tego jeszcze
pędzelek antystatyczny, szczypce i zwinność małpy żeby to wszystko ladnie ułożyć
zanim utwardzacz zadziałaOstatnie da się załatwić, a dwa pierwsze będzie trzeba kupić, bo załatwiłem na tej żywicy zwykły pędzel...
Brudna i
niewdzięczna robota bez względu na wszystkoPotwierdzam, ale chociaż auto będzie szczelniejsze...
-
No gdyby nie
none7 to raczej za szybko bym tej dziury nie odkrył...Teraz się zrewanżuj i też u niego znajdź
-
Teraz się zrewanżuj
i też u niego znajdźJemu już wystarczy to, że mu Świstak żre tyle oleju co paliwa...
-
Mam! Wreszcie moje... Chyba będzie trza to opić...
-
czekałeś na okazję to tak jest
-
czekałeś na okazję
to tak jestAle się doczekałem...
-
A tutaj macie jeden z dwóch filmików jakie zostały nakręcone podczas X Zjazdu KSP, dzięki uprzejmości MKV na lotnisku w Rudnikach.
Jak tylko Maciek wrzuci drugi filmik do sieci, ja wrzucę go tu.
-
buahahahahaha
-
buahahahahaha
No Ty "mistrzu kierownicy" pojechałbyś na pewno lepiej...