[moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33
-
@pacior moje Osramy 40 zł/komplet :)
Teraz czekają na założenie Philips'y Blue Vision Ultra, ale to dopiero jak spali się drugi Osram :P -
Dzień pierwszy walki z dziurami uważam za zamknięty! :P W nocy pewnie się nie wyśpię, bo plecy bolą...
Dziur w sumie całkiem dużych (od 1 cm średnicy do podłużnych 6-7 cm) jest 9. Dwie są pod maską, jedna w prawym przednim nadkolu, dwie w lewym przednim, dwie w lewym tylnym, jedna w bagażniku i jedna w prawym tylnym nadkolu.
Sądzę, że przy takim ogromie prac nie uda mi się jutro wszystkiego załatać... :/Za to po majówce szykuje się wstawienie progów, a w następnej kolejności układ hamulcowy. ;)
-
@BPX33 czemu nie oddasz tego do wspawania razem z progami tylko bawisz się żywicą?
-
@Gooral bo jak mi policzy za takie pierdoły to w 2k PLN się nie zmieszczę, a pieniędzmi nie sram... ;)
-
@pacior taki mam zamiar ;)
Ale najgorsze i tak przede mną, bo nie wiem czy nie będę musiał wymienić całej klapy... Okazuje się, że ta woda, którą miałem/mam pod chodniczkiem za fotelem kierowcy to najprawdopodobniej właśnie woda z klapy. Wcieka sobie po lewym progu bagażnika (w lewym rogu mam właśnie dziurę), moczy całą dyktę z wykładziną w bagażniku i spływa pod kanapą właśnie pod chodniczek za fotelem kierowcy. Szukałem dziur w klapie już wszędzie, zaklejałem wszystkie ubytki w uszczelce okna, a i tak po każdym deszczu, gdy otworzę klapę to cieknie mi woda... :( -
@BPX33 ale by nie gniło dalej pod tym "włóknem szkalnym". Ratowanie rdzy niestety kosztuje 😉
-
-
No i wczoraj skończyłem, ale byłem tak padnięty, że nawet nie chciało mi się kompa włączać :P
@pacior niestety wszystkie odpływy wyglądają na drożne :( No chyba, że są zapchane gdzieś bardzo głęboko, ale tam i tak niczym nie sięgnę, żeby je odetkać...
-
@BPX33 napisał w [moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33:
Klasyczna lista prac tym razem na rok A. D. 2019:
- Usunięcie wycieku (niestety został z poprzedniego roku, bo nie chciało mi się z nim walczyć :P).
- Wymiana klocków, tarcz, szczęk, bębnów (?) i linki hamulca ręcznego (?), bo niby rok temu nie były do wymiany, ale sądzę, że teraz już mogą być.
- Wymiana progów oraz załatanie wszelkich obecnych dziur w karoserii u blacharza (dalszą walkę uznaję za bezsensowną, więc pora oddać do zrobienia profesjonaliście).
4) Kupno nowych, mocniejszych przednich głośników, bo stare (oryginalne) już charczą i nie "nadążają" za tymi z tyłu (pomimo regulacji w radiu tył jest znacząco głośniejszy).
Chciałem coś z tej listy ogarnąć przed majówką, więc padło na najtańsze, czyli głośniki. :D Teraz zarówno z przodu jak i z tyłu mam 80W firmy Peiying ;)
-
Majówka, majówka i po... 6 dni, ponad 1800 km (ok. połowa po niemieckich drogach). Pykło jak pstryknięcie paluchami Thanosa (dla niewtajemniczonych taki zły koleś z komiksów Marvela). :P
W tym roku zwiedzałem różne zakątki Brandenburgii oraz tak jak w latach ubiegłych Berlin, ale tym razem znalazłem inne ciekawe i warte odwiedzenia miejsca jak np. Muzeum Luftwaffe czy Stadion Olimpijski powstały za czasów A. Hitlera. ;) Byłem również w "Krzywym Lesie", oglądałem stare wiatraki praktycznie w centrum Berlina oraz wiele, wiele więcej... :)Suzek pod Olympiastadion w Berlinie:
Zainteresowani albumem z tegorocznej wyprawy?
-
@pacior wstęp do Muzeum Luftwaffe jest darmowy, a zwiedzania na min. 2 godziny ;)
Album: Brandenburgia i okolice 2019
-
@BPX33 to można tam zaparkować ?
Fotki zajebiste. Zazdroszczę możliwości wolnego czasu.
-
@Jaco napisał w [moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33:
@BPX33 to można tam zaparkować ?
Zakazu wjazdu, ani zakazu zatrzymywania i postoju nigdzie nie ma, a ja tylko wjechałem, stanąłem, zrobiłem fotkę i wyjechałem ;)
Fotki zajebiste. Zazdroszczę możliwości wolnego czasu.
1 i 3 maja są wolne ustawowo, a 2 maja to moje urodziny, więc musiałbym się zamienić z głupim na mózg, żeby w taki dzień siedzieć w robocie... :P
-
@BPX33 napisał w [moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33:
1 i 3 maja są wolne ustawowo,
Napiszę to że w Twojej pracy nie w mojej.
-
@Jaco napisał w [moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33:
Napiszę to że w Twojej pracy nie w mojej.
W mojej wolne mam praktycznie wszystkie dni w których szkoły nie pracują... :P