[moje auto] Suzuki Swift GTi mk2 1990r dedykowany by MKV
-
Tak czy inaczej,
dwa razy na wałkach Catcams 622 urwało mi zawór. W jednym przypadku po 120 km
oesowych, w drugim po 80 km oesowych. Na wałkach 604 jest spokój... znaczy się chyba
głupoty wcześniej pisałem hehehe... 604 Catcamsa są ok. 622 są be.To w końcu dla mnie byś bardziej polecił 603 czy 604 ??
Czy może Piper Cams które mają relatywnie niewielki wznios zaworów 8.64mm ??
http://www.pipercams.co.uk/pipercams/www/product.php?pid=SSBP270H -
604 będą ładnie działać. I jeśli tylko popychacze są sprawne i trzymają zewnętrzny wymiar to na tych wałkach naprawdę przyjemny motor się robi. Trzeba tylko założyć regulowane kółka i porządnie to wystroić.
-
604 będą ładnie
działać. I jeśli tylko popychacze są sprawne i trzymają zewnętrzny wymiar to na tych
wałkach naprawdę przyjemny motor się robi. Trzeba tylko założyć regulowane kółka i
porządnie to wystroić.Kółeczka regulowane mam od dawna. Masz jakieś sugerowane ustawienia dla tych wałków?
-
To w końcu dla mnie
byś bardziej polecił 603 czy 604 ??
Czy może Piper Cams
które mają relatywnie niewielki wznios zaworów 8.64mm ??Poczytaj jeszcze o kanadyjskich wałkach 3tech - dużo osób na teamswifcie ma i sobie chwali.
Robię różne profile - mniej lub bardziej agresywne. -
Poczytaj jeszcze o
kanadyjskich wałkach 3tech - dużo osób na teamswifcie ma i sobie chwali.
Robię różne profile- mniej lub bardziej agresywne.
Nie słyszałem o nich ale i z drugiej strony dawno tam nie zaglądałem. Na pewno sprawdzę. Ciekawe tylko jakie ceny i koszty sprowadzenia...
-
Nie słyszałem o
nich ale i z drugiej strony dawno tam nie zaglądałem. Na pewno sprawdzę. Ciekawe
tylko jakie ceny i koszty sprowadzenia...400$ wałki na gotowo + ok 150$ przesyłka lotnicza.
-
U mnie ciągle leżą 3techy Są robione na oryginałach, nie od postaw.
Model 3-tech 212/340 by Super1y. -
Nic nie testowal?
Sprzedac nie chce? -
Chciałem kopiały zrobić ale są inne wydatki cały czas, leżą, jeść nie wołają a zawsze ktoś będzie je chciał
-
Ma ktoś pomysł czemu mogą być zbyt wysokie obroty biegu jałowego? Są na 1700obr i nic nie pomaga żeby je zmniejszyć.
Podmieniłem przepływomierz, komputer, zawór ISC (Idle Speed Control) a dolot wydaje się być szczelny.Linka gazu nie jest naprężona.
Ma ktoś jakiś pomysł?
-
Pokręć śrubą regulacyjną?
-
za mało płynu w chłodnicy
-
Ja ostatnio dostałem lekcję gdzie ta śruba jest i jakie cuda robi
Strasznie mi gasł bo miałem za niskie.
Obecnie jest szatan, a przy niskim poziomie płynu w chłodnicy to obroty przypadkiem nie falują ? -
podniesione są przy niskim stanie. walniety TPS też potrafi pochrzanić obroty
-
Wiem o ślubie ale nikt jej nie ruszał a obroty wzrosły. Ale okazało się ze to faktycznie ona nie wiem jakimś cudem.
-
Gdyby każda część nie miała zakresu swojej pracy i trzymała sztywno parametry bez względu na cokolwiek to różnego rodzaju regulacje nie byłyby potrzebne.
-
No nie oszukujmy się, jest coraz zimniej wieczorami, więc każdy co nocny postój może zrobić psikusa.
-
Po zmianie wałków na seryjne problem przesunął się na 6500obr/min + problemy z parcą zimnego silnika (gaśnięcie ibardzo ciężka praca) skłoniły mnie to wymiany szklanek gdyż je uznałem za winowajce i.....
... wreszcie oficjalnie mogę uznać problem za rozwiązany - powodem były właśnie szklanki - te co miałem niby wszystkie były twarde jak należy ale po włożeniu nowych problem od razu zniknął WRESZCIE!!!!!
Silnik obecnie jest na seryjnych wałkach i tutaj pobawię się w kręceniu kółkami (czytałem o pozytywnych efektach +4 stopnie na dolocie i +2 stopnie na wydechu) więc z czasem zobaczymy co i jak... a potem zbieram chyba kasę na 3tech albo na CatCams...
-
No to ile lat Ci się zeszło zanim doprowadziłeś auto do stanu używalności?
-
głupie pytanie - gdzie dostałeś nowe szklanki idealnie pasujące i z czego są ?