[moje auto] Suzuki Swift GTi mk2 1990r dedykowany by MKV
-
Klapa z GTI przełożona do GLS czy tylko narożniki oklejone folią?
-
Klapa z GTI
przełożona do GLS czy tylko narożniki oklejone folią?Klapa z GTi - kolor idealnie o dziwo pasuje a myślałem, że będzie inny... tylko lekka polerka klapy i będzie cacy
-
No to mam idealne sanie dla św. Mikołaja
-
Tylko płozy dziurawe...
-
Tylko płozy
dziurawe...Bo jechał po lodzie zamiast po śniegu i się przegrzały
-
Do przekładki zostały zakupione nowe drążki reakcyjne, śruby do ich regulacji, białe kierunkowskaz mk4 oraz komplet tulei poliuretanowych
Do tego olej do skrzyni Castrol (następca wycofanego TAF-X) oraz Motul 300V 10W-40 do silnika. Właśnie mi się przypomniało że potrzebny jest mi jeszcze filtr oleju hehe.
Przedni zderzak został oddany do zaspawania niewielkiego pęknięcia i zostanie razem z tylnym i progami pomalowany na kolor Z1W czyli czerwień mk4.
Rozpórki, pokrywę zaworów oraz drążki stabilizatora chcę oddać do piaskowania i malowania proszkowego.I tutaj pytanie - na jaki kolor? Na żółty tak jak była pomalowana pokrywa?? A może coś innego do czerwieni (ale nie czarny) ??
-
A może coś innego do
czerwieni (ale nie czarny) ??Grafit?
-
Grafit?
Taaaa... na podwoziu i na silniku się wyróżni jak cholera - zupełnie inaczej od brudu będzie wyglądał
-
Taaaa... na
podwoziu i na silniku się wyróżni jak cholera - zupełnie inaczej od brudu będzie
wyglądałTo ja bym poszedł w pomarańcz, bo żółty jakoś nie pasuje mi do czerwonego. Ew. biel.
-
To ja bym poszedł w
pomarańcz, bo żółty jakoś nie pasuje mi do czerwonego. Ew. biel.A widziałeś kiedyś połączenie czerwieni z pomarańczą w samochodzie? Pewnie nie bo takie kolory się ze sobą przecież zlewają.
Biel jeszcze ok ale widziałem takie połączenie w turbolocie Wolverina i mnie jakoś nie porwało. -
Rósioffy lub fiolet albo na hardkora, turkus
-
A widziałeś kiedyś
połączenie czerwieni z pomarańczą w samochodzie? Pewnie nie bo takie kolory się ze
sobą przecież zlewają.Zależy jaki odcień pomarańczu i jaki czerwieni. Wystarczy dać pomarańczowy jaskrawy i już nic się nie zleje.
Biel jeszcze ok ale
widziałem takie połączenie w turbolocie Wolverina i mnie jakoś nie porwało.No to tak jak mnie nie porywa żółty... Ale to Tobie ma się podobać.
-
Do tego olej do
skrzyni Castrol (następca wycofanego TAF-X) oraz Motul 300V 10W-40 do silnika.
Właśnie mi się przypomniało że potrzebny jest mi jeszcze filtr oleju hehe.Ja mam zestaw Valvo + w skrzyni Motul Gear 300
I tutaj pytanie -
na jaki kolor? Na żółty tak jak była pomalowana pokrywa?? A może coś innego do
czerwieni (ale nie czarny) ??kermit green
-
Ja mam zestaw Valvo
- w skrzyni Motul Gear 300
Myślałem o tym oleju ale Castrol był tańszy a się świetnie sprawdzał do tej pory
kermit green
W Galancie na zimę mam RAL 6018 ale to w białym samochodzie
Zaciski chyba pomaluję tak jak były czyli na czerwono, rozpórki i pokrywę zaworów na fioletowo (bo regulowane kółko rozrządu jedno i oil catch tank oraz sprężyny Vogtland mam własnie w tym kolorze).Co myślicie ?
-
Jaka lepkość tego oleju do skrzyni, 75w90? Bo nie pamiętam, a moje Baleno domaga się już nowej oliwy..
-
Z tym fioletem to podchodzi bardzo fajnie
-
Jaka lepkość tego
oleju do skrzyni, 75w90?Dokładnie.
-
Z tym fioletem to podchodzi bardzo fajnie
Mała zmiana planów - dół idzie w fiolet RAL 4008 ale górna rozpórka i pokrywa zaworów ida w kolor o nazwie "Japan" - jest to coś jakby ciemne złoto wchodzące w brąz - ciekawe jak to będzie wyglądać :]
Zaciski do piaskowania trzeba by do zera rozebrać czego mi się nie chce robić więc raczej użyję chemii do usunięcia starej farby i sam ponownie pomaluję je an czerwono. Przy okazji zaoszczędzę 400zł bo koszt piaskowania i malowania jednego zacisku to 100zł - tyle co za felgi
-
A widziałeś kiedyś
połączenie czerwieni z pomarańczą w samochodzie? Pewnie nie bo takie kolory się ze
sobą przecież zlewają.
Biel jeszcze ok ale
widziałem takie połączenie w turbolocie Wolverina i mnie jakoś nie porwało.Dawaj żółte jak było wcześniej
-
Myślałem o tym
oleju ale Castrol był tańszy a się świetnie sprawdzał do tej poryja miałem ze Sporta mini dolewkę, poza tym ciągnąłem aż z Gdańska oleje, bo tam było najtaniej xD
W Galancie na zimę
mam RAL 6018 ale to w białym samochodziew czerwonym też by było fajnie nie znasz się