Suzuki Swift GTi - przywracamy go do nowości
-
Fakt...nie
skonkretyzowałem
Miałem na myśli
Hondę - to jest to auto całkowicie u góryPlastekk, Honda już jeździ?
-
Kawał dobrej roboty
Kupa kasy na autko idzie
-
do hondy zakupiliśmy już B16A1 wiec odżyje odżyje . W końcu bedzie VTI
a kupilem sobie dziś rajdówke z pełna klatką
-
grubo widze
-
a kupilem sobie
dziś rajdówke z pełna klatkąTo jest 8v czy jakiś swap do Gti?
-
8v niestety .
-
ktoś widział taka lotkę w suzuki? To jest oryginał z fajnym światłem stop.
Widywałem te od Gti i takie które zachodza na boki klapy ale tej nie widziałem. Ktoś wie co to za wymysł? nawet fajna
-
Też kiedyś takową widziałem, ładnie wkomponowane i nic nie odstaje, mi tam się podoba.
-
Widywałem te od Gti
i takie które zachodza na boki klapyOne nie są od GTI tylko od GS'ów...
-
Więcej swiftów się nie dało na podwórku?
-
Więcej swiftów się
nie dało na podwórku?da się
-
da się
opowiedz mnie o tej lancy
-
opowiedz mnie o
tej lancylanca prisma 1.5 75KM , rok prod. 1986, od 2 lat w Polsce, przebieg ori koło 170Tkm z tego w kraju zrobiła max koło 5Tkm. Brat ją kupił w ASO lancii w DE, pełen oryginał w pięknym stanie, na full wypasie jak na ten rocznik auta, ma tylko kilka niegroźnych wykwitów rudej na zewnątrz bo od roku praktycznie stoi. Jest na sprzedaż w baaardzo atrakcyjnej cenie;)
-
nowe alusy na zimę. Mi się podobają bardziej bez dekielków nie wiem czemu
nie wiem czy je zostawiać na zimę czy latać na stalowkach w jakimś fajnym kolorze. Alusy są w mega stanie , jak nie w idealnym.
-
Nawet na lato fajne są
14"?
-
Moim zdaniem, jakbyś ogarnął płaskie dekle, wtedy wyglądałoby to megaaa
-
Czy to są felgi Naczelnego Filozofa?
Ale kto go jeszcze pamięta...
-
on miał inne. ja kiedyś chciałem kupić od niego ale juz nie odpisywał nawet.
-
ustawiałem dziś dopiero po roku zbieżność wszystko przez super śruby które nijak chciały się wybić a drązki reakcyjne aż popękały i przełamały się jak już je wyjąlem
Dużo cięcia było ale załozylem nowe ( uzywane ) sruby mimosrodowe no i nowe drazki. Auto prowadzi się dużo lepiej i nie sciaga ale jest jedno małe ale.. Typek ustawił mi zbieżność chyba pod sedana bo wbil model SF416 a nie jak hatchbacki SF413. Czy sedan ma takie same nastawy czy calkiem inne? Bo przód jak wiadomo jest identyczny jak wszystkie innwe swifty no ale tyłek się troche rozni
-
dziś ogarnialem halas w swifcie od dłuższego czasu myślałem ze przednie lozyska daja ciała i wyją no ale stwierdzilem że zacznę od tylnego lewego koła
po zdjęciu dekielka wysypał się rudy granulat i rdza wiec wszystko bylo jasne , mimo że łożysko nie mialo luzu to hałasowało.
Pobiegłem do stoiska z częściami a tam piasta od mjecia z jego czarnego gti w super stanie no i od tej pory jest cisza . Nie zmieniałem samego łożyska bo się nie da , a zamiennik i to słaby kosztuje 200zł