Suzuki Swift GTi Mk3 by jarekk1813
-
A wolne to którą
śrubą? Tak był na allegrotam gdzie linkę od gazu zakładasz, masz taką śrubkę ograniczającą na przepustnicy, i nią regulujesz wysokość obrotów.
Co do przepustnicy, to bez problemu przykręcisz tam TPSa. Ten pręcik jakiś taki dłuzszy, ale wydaje mi się że nie powinno być problemu, żeby ruszał TPSa.
Ten cały zestawik czasem nie pochodzi od Mjecia ? -
czasem nie pochodzi od Mjecia ?
No właśnie przeczytałem wiadomość od niego i napisał, że nie będzie żadnego problemu.
-
przy miejscu przypiecia linki jak danbar napisa. Tam masz na dole srube ktorą ustalasz polozenie (nie wiem jak to nazwac) "lopatki" w przepustnicy. Pamietaj, zanim gdzies pojedziesz to naprawde dobrze dokreć kontre na niej.
Ja u siebie nie dokreciem jej mocno i pojechalem sie przejechac, jak przejezdzalem kolo chlopcow z lizakami(takimi co tez punkty daja:P) nagle wolne zrobily sie 6k rpm:D no i troche powarczalo auto. Juz myslalem ze bedzie HALT:F
-
Trzeba na tą śrubeczkę uważać, bo ona jest strasznie delikatna.
Jak chciałem podregulować obroty to ułamała mi się jedna część jej główki,
a teraz jak za mocno zakręciłem, żeby się nie odkręcała to się nakrętka z tą szpilką spiekły ze sobą i nie mogę ustawić obrotów będę musiał ją wykręcić i w jakimś wd40 położyć może puści. Aha jest ona nietypowa, bo ma drobny skok gwintu i średnice jakąś 4,5 chyba, także ciężko coś takiego dobrać w wypadku jakby się zepsuła -
przy tej juz niczym nie trzeba krecic tylko dobrze ustawic tps-a i jazda
-
tpsa ustawic to nieproblem, tylko trzeba dobrze zrozumiec, kiedy maja byc przejscia wszystkie. Na odkrecenie kolektora przygotuj sobie dobre klucze;]
-
tpsa ustawic to
nieproblem, tylko trzeba dobrze zrozumiec, kiedy maja byc przejscia wszystkie. Na
odkrecenie kolektora przygotuj sobie dobre klucze;]i male raczki np swojej kobiety lub jakiegos pedalka
-
i male raczki np
swojej kobiety lub jakiegos pedalkano prawie jak wszedzie w swifcie, ja jestem zdania ze w aucie w bagazniku obok zapasowki powinien lezec jeden japoniec. Problem moze byc z odpieciem TPS'a z wiazki, lecz mozna by to zrobic po odkreceniu kolektora.
-
tpsa ustawic to
nieproblem, tylko trzeba dobrze zrozumiec, kiedy maja byc przejscia wszystkie. Na
odkrecenie kolektora przygotuj sobie dobre klucze;]Klucze mam dobre już dawno się w nie zaopatrzyłem, jeszcze jak pracowałem jako mechanik:) Także dam sobie rade, pewnie trochę się naklnę ale się zrobi:)
-
Także dam
sobie rade, pewnie trochę się naklnę ale się zrobi:)Hahaha standardowo pare ku**w trzeba rzucic:D
-
Hahaha standardowo
pare ku**w trzeba rzucic:DBez tego śruby nie puszczą
-
Z tego co pamietam to nie mielismy jakis wiekszych problemow z odkreceniem kolektora z mk2 gti przemkowego (kanal sporo pomogl), chyba ze ja czegos nie wiem o orientacji przemka
-
Z tego co pamietam
to nie mielismy jakis wiekszych problemow z odkreceniem kolektora z mk2 gti
przemkowego (kanal sporo pomogl), chyba ze ja czegos nie wiem o orientacji przemkamoze w mk2 sa inne podpory , ja osobiscie nie mailem problemow wiekszych ze wzgledu na dobre klucze,problemem bylo czasem gdzies dłoń zainstalowac, ech te male japonce.
-
moze w mk2 sa inne
podpory , ja osobiscie nie mailem problemow wiekszych ze wzgledu na dobre
klucze,problemem bylo czasem gdzies dłoń zainstalowac, ech te male japonce.Raczej wsio takie same w mk2/3, nie pamiętam żadnych różnic, no w sumie tylko listwy wtryskowe się różniły.
U mnie też ładnie poszły wszystkie śruby od kolektora, a to dzięki ciągłemu naoliwianiu ich
No niestety do swifta powinni dodawać małego chincyka, co by odkręcał ciężko dostępne śrubki -
Raczej wsio takie
same w mk2/3, nie pamiętam żadnych różnic, no w sumie tylko listwy wtryskowe się
różniły.Ale też pasują zamiennie bo ja mam teraz chyba z mk3 bo moja kiedyś zaczęła przeciekać - z mk3 ma chyba dodatkowo usztywnienie tego wystającego króćca co się na niego przewód paliwowy zakłada ???
No niestety do
swifta powinni dodawać małego chincyka, co by odkręcał ciężko dostępne śrubkiJapończyka bo od chińczyka jakość by spadła
-
Ale też pasują
zamiennie bo ja mam teraz chyba z mk3 bo moja kiedyś zaczęła przeciekać - z mk3 ma
chyba dodatkowo usztywnienie tego wystającego króćca co się na niego przewód
paliwowy zakłada ???tak tak pasują, ale czym tam się dokładnie różniły to już nie pamiętam. Jakieś takie usztywnienie było.
Japończyka bo od
chińczyka jakość by spadłajeden czort, ważne że skośnookie
-
-
-
Trzeba było wziąć
aluminiową butelkę po wódce albo bidon aluminiowy z allegro Wyszło by dużo lepiejU mnie leży w lodówce i czeka na moment opróżnienia
Erde - zrób jakiegoś manuala jak Ty swoją robiłeś -
Trzeba było wziąć
aluminiową butelkę po wódce albo bidon aluminiowy z allegro Wyszło by dużo lepiejAluminiowa po wódce? A jaka to wódka? To sobie kupie zrobię tak jak piszesz