Szerokość felg Daewoo Tico DLX (155/70R12)
-
Witam, czy ktoś z forumowiczów może wie, czy Tico w bogatszej wersji DLX, które miało fabrycznie zakładane opony w rozmiarze 155/70R12 posiadało również szersze felgi?
-
a czy przypadkiem nie były to już alufelgi?
-
Wciąż zwykłe stalówki z kołpakami
-
Witam, czy ktoś z
forumowiczów może wie, czy Tico w bogatszej wersji DLX, które miało fabrycznie
zakładane opony w rozmiarze 155/70R12 posiadało również szersze felgi?Ja nie wiem, ale raczej nie. Sądzę, że były to zwykłe stalówki - te same, co do 135. Jakoś nie przypominam sobie, żebym widział gdziekolwiek na jakimś samochodzie inne, fabryczne fele...
Ale mogę się mylić. Zwłaszcza, że felgi zawsze były przykrywane przez fabrykę kołpakami (kiedyś o innym kształcie, ale jednak). -
Ja nie wiem, ale
raczej nie. Sądzę, że były to zwykłe stalówki - te same, co do 135.I najprawdopodobniej masz rację Porównałem wczoraj dwie fabryczne zapasówki - z mojego DLXa oraz z SXa '97r, nawet gołym okiem można zauważyć, że felgi są identyczne, a zmienia się jedynie szerokość opony.
Wcześniej zaglądałem też do katalogu części, są w nim tylko dwa rodzaje stalówek różniące się kolorem - ta pierwsza srebrna, druga natomiast czarna. -
Otóż to. Każda inna fela w polskim tico to już własna działalność właściciela...