alufelgi
-
Czasami delikatnie obcierają o blachę miedzy kołami a silnikiem - tylko przy maksymalnym skręcie - o nadkola nic nie obciera.
Ale na dłuższą metę nic się nie dzieje, normalnie jeżdżę, obciążenia nie unikam, ani żądnych dróg
-
Nie pamiętam Gdybyś zapytał przed weekendem to bym sprawdził, zanim założyłem
Wydaje mi się że 30, ale nie jestem pewien.
-
z tego co udało mi
się wywnioskować po wpisach 155 jest za mało za 5.5"Ja miałem takie i leżało idealnie
-
no to nie wiem co ten miechomiecho straszył.
-
Do naszych bolidów pasują felgi od pojazdu-motoroweru Aixan. Widziałem niedawno tico z takimi właśnie "alusami", niestety nie zdążyłem zrobić zdjęcia bo się spieszyłem, chwilę później tikacza już nie było. Jeśli ktoś znajdzie chwilę, może podchwyci temat... Wydaje mi się, iż wchodzą bez przeróbek...
-
Wiele zależy od rozmiarów felg Ja miałem borbety, które nie pasowały, stąd mój wpis.
-
Takie coś?
W sumie, mogłyby całkiem ładnie wyglądać -
Teraz pytanie - do jakiej prędkości są certyfikowane te felgi? Bo te mikro-samochodziki chyba nie osiągają prędkości rzędu 150 km/h, więc i felga niekoniecznie musi to wytrzymać?
-
a nie ET i rozmiar opony? 5.5" to przecież 155 spokojnie wchodzi.
-
Dokładnie o takie chodzi
-
Nie znam odpowiedzi na to pytanie... Aixan GTR według producenta może jechać max 98km/h wersja 4 osobowa na kategorię B1. Pytanie czy felgi są te same, co wersji na kartę motorowerową, bo ta jeździ max 45km/h w teorii.
-
A czy one nie są za wąskie? Bo tak teraz patrzyłem na zdjęcia i mi się wydaje, że w Tico są szersze .
-
Nie wiem, jakie opony założone były w tym tico, nie zdążyłem sprawdzić.