Sciąganie podczas hamowania silnikiem
-
Na jakiej podstawie
to stwierdził? Na przeglądzie nie sprawdzają zbieżności, bo nie mają do tego celu
sprzętu.Jak byłem na ostatnim przeglądzie ze swiftem to gość miał sprzęt do sprawdzania geometrii. Jakiś automatyczny chyba laserowy, pokazywał mi wydruk
-
Witam mam pewien
problem otóż gdy jadę około 100km/h i puszczę gaz to ściąga do boku a dokładnie w
prawą stronę. Co należało by sprawdzić ewentualnie wymienić. Dodam też opona lewego
koła od strony wewnętrznej jest więcej zdarta.A ciśnienie w oponach masz dobre?
-
Jak byłem na
ostatnim przeglądzie ze swiftem to gość miał sprzęt do sprawdzania geometrii. Jakiś
automatyczny chyba laserowy, pokazywał mi wydrukNo i to można nazwać sprawdzeniem W większości stacji nie mają takiego sprzętu, albo nie chwalą się nim na przeglądach
-
No i to można
nazwać sprawdzeniem W większości stacji nie mają takiego sprzętu, albo nie chwalą
się nim na przeglądachSam się zdziwiłem, bo normalnie po przejściu szarpaków dał mi wydruk kątów zawieszenia. M.in. wykazało, że na łączeniu tylnej zwrotnicy i wahacza jest duży luz i koło nie stało w osi, tnąc oponę
Pewnie to jest tylko do orientacji, ale jadąc na SKP w małej gminie byłem w szoku
-
Pewnie to jest
tylko do orientacji, ale jadąc na SKP w małej gminie byłem w szokuMoże Łunia dopłaciła, Panie, do prywatnej inicjatywy...
-
No i to można nazwać sprawdzeniem W większości stacji nie mają takiego sprzętu, albo nie chwalą się nim na przeglądach
Właściwie każda OSKP (chyba wszystkie, w których byłem) ma bardzo proste urządzenie do sprawdzania zbieżności - wagę skręceń - taką płytę w podłodze, po której przejeżdża auto wjeżdżające na ścieżkę. Tyle, że jest to pomiar bardzo nieprecyzyjny i de facto sprawdza tylko ściąganie po jednej stronie - lewej właśnie.