Kupno pompy paliwa.
-
Miałem to samo jak
miałem Tico, moja też się pociła w tym miejscu podczas rozruchu najbardziej.
Jeździłem dość
długie trasy 700 km wiec kupiłem jakieś ścierwo za 30 zł i woziłem ze sobą jakby ta
padła.
Ku mojemu
zdziwieniu jeździłem z taką pompą 1,5 roku i tak sprzedałem samochód z nową pompą w
zapasieA nie przeszkadzał ci zapach paliwa gdy odpalałeś auto? Nie myślałeś że w końcu może dojść do pożaru .
-
Szczerze to już się zrobił u mnie rytuał, odpalam i czuje benzynę.
A to że nie może dojść do pożaru to parę razy patrzyłem ile tam się tej benzyny pojawia i u mnie to były znikome ilości, tak więc pożarem to raczej nie groziło.
A skoro to była chyba jeszcze oryginalna pompa to miałem do niej większe zaufanie bezawaryjności niż do tych wynalazków dostępnych wszędzie.
-
A to że nie może
dojść do pożaru to parę razy patrzyłem ile tam się tej benzyny pojawia i u mnie to
były znikome ilości, tak więc pożarem to raczej nie groziło.
A skoro to była
chyba jeszcze oryginalna pompa to miałem do niej większe zaufanie bezawaryjności niż
do tych wynalazków dostępnych wszędzie.Ja nie będę ryzykował i wymienię pompę. Mam dla kogo jeszcze żyć.
-
Dostałem dziś pompę.
Czy to oryginał to dużo by o tym mówić. Pisze na niej JC czyli identycznie jak na tej za 42zł http://allegro.pl/pompa-paliwa-uszczelki-daewoo-tico-nowa-korea-i4030487437.html
http://img07.allegroimg.pl/photos/oryginal/40/30/48/74/4030487437
Jakaś naklejka tylko na samej pompie Oryginał .
-
-
Ja posiadam w domku 2 szt, każda inna
-
ja za 30zł i też mam z tym oznaczeniem także to nie jest oryginał
-
ja za 30zł i też
mam z tym oznaczeniem także to nie jest oryginałDzwoniłem do sklepu i potwierdzili że to oryginał. Mówili że wybity numer zgadza się z tą naklejką na pudełku i to jest oryginalny produkt GM.
-
Chyba mam fabryczną gdzieś w garażu, musiałbym sprawdzić - ale na 99,9% nie ma na niej wytłoczenia "JC".
Jaco, masz Twoje tico od nowości? -
Chyba mam fabryczną
gdzieś w garażu, musiałbym sprawdzić - ale na 99,9% nie ma na niej wytłoczenia "JC".Mogło to by rozwiać wątpliwości.
Jaco, masz Twoje
tico od nowości?Nie.
Jutro zrobię fotkę tej co została. Wytłoczenie JC jest w tym samym miejscu. Numer nie jest.
-
Zerknę, o ile nie zapomnę.
-
Mam fabryczną i tak o se wygląda
-
Mam fabryczną i tak
o se wyglądaZatem wychodzi na to że przepłaciłem . Tak to jest się posłuchać innych.
tom83ek wielkie dzięki.
-
Zatem wychodzi na
to że przepłaciłem . Tak to jest się posłuchać innych.
tom83ek
wielkie dzięki.To nie wina kolegi tom83ek, tylko samego sprzedawcy. Niestety sprzedają zamienniki jako oryginał. Powszechna dziś praktyka, bo oryginałów już prawie nie ma na rynku.
-
Dzwoń do tej hurtowni i im pociśnij niech wymieniają na swój koszt albo zwracają kasę.
jako powód podaj że nie jest to oryginalna pompa do tico (GM) i tyle..
-
-
No moja się tez poci przy rozruchu. Dodatkowo prawdopodobnie z okolic pompy wydobywa się takie jakby cykanie. Ciężko zlokalizować czy to napewno z pompy ale chyba tak. W związku z tym mam pytanie czy kończąca się pompa paliwa może wydobywać taki dźwięk. Takie cykanie jakby? Będę wymieniał i tak tą pompę no ale pytam na zapas:)
-
Numer jest
identyczny na pompie.
Na pewno jest
oryginalna koreańska GM.Ten nr to nr katalogowy części z tego co mi się wydaje.
Ciebie powinien interesować nr seryjny części, obstawiam ten czerwony na etykiecie pudełka. Samo pudełko oryginalne, ale mogli w nie włożyć co chcieli..
Umówmy się że jest to jednak oryginał GM, a w razie co masz gwarancję -
No moja się tez
poci przy rozruchu. Dodatkowo prawdopodobnie z okolic pompy wydobywa się takie jakby
cykanie. Ciężko zlokalizować czy to napewno z pompy ale chyba tak. W związku z tym
mam pytanie czy kończąca się pompa paliwa może wydobywać taki dźwięk. Takie cykanie
jakby? Będę wymieniał i tak tą pompę no ale pytam na zapas:)Cykanie masz zapewne od zaworów. Co prawda po zamontowaniu nowej i ja słyszałem jakieś cykanie ale myślę że nie była ,,za olejona,, bo po chwili już nic nie słyszałem.
Skoro się poci to czas na wymianę lub jak inni pisali jeździli z taką mając w zapasie drugą.
Mnie zapach benzyny nie odpowiada więc dlatego wymieniłem.
Ponadto jak pęknie wąż doprowadzający paliwo do pompy ( u mnie tak było) to tez będzie czuć paliwo. Jak ktoś ma pocenie przy pompie będzie myślał że po prostu trochę wyleciało i dlatego śmierdzi paliwem. A usterka może być dodatkowo inna i jeździć się będzie na bombie paliwowej.
-
Ten nr to nr
katalogowy części z tego co mi się wydaje.
Ciebie powinien
interesować nr seryjny części, obstawiam ten czerwony na etykiecie pudełka. Samo
pudełko oryginalne, ale mogli w nie włożyć co chcieli..
Umówmy się że jest
to jednak oryginał GM, a w razie co masz gwarancjęZapomnieli włożyć paragonu . Już interweniowałem.