Problem przy przyśpieszaniu.
-
Witam. Mam taki problem, gdy próbuje wkręcić go na obroty w pewnym momencie auto zaczyna tak jakby się dusić. Dzieje się tak na 1,2 i 3 biegu. Po silniku nie słychać, że wyżej nie może się kręcić lecz na odwrót. U kolegi na 1 biegu jego tico poleci gdzies 40km/h a w moim zadyszke( tak jakby odcięcie) łapie przy niespełna 30km/h. i tak jest na każdym biegu. Proszę o pomoc ! Pozdrawiam Diaboł.
-
Witam. Mam taki
problem, gdy próbuje wkręcić go na obroty w pewnym momencie auto zaczyna tak jakby
się dusić. Dzieje się tak na 1,2 i 3 biegu. Po silniku nie słychać, że wyżej nie
może się kręcić lecz na odwrót. U kolegi na 1 biegu jego tico poleci gdzies 40km/h a
w moim zadyszke( tak jakby odcięcie) łapie przy niespełna 30km/h. i tak jest na
każdym biegu. Proszę o pomoc ! Pozdrawiam Diaboł.Masz instalację lpg?
-
Od nowości autko jeździ tylko na benzynie.
-
Może przyczyna jest podobna jak tu:
http://zlosniki.pl/ubbthreads.php?ubb=sho...true#Post741535 -
Albo pompa paliwa juz nie wyrabia albo dysze w gaźniku od wysokich obrotów są brudne. Lub coś innego?
-
ej a u mnie z kolei, 1 i 2 leci normalnie, ale jak wrzucę 3 to łapie muła, 1 i 2 rozpędzam bez problemu opierając nogę o pedał, na 3 już muszę wcisnąć na 1/3 albo 1/2 żeby zaczął przyśpieszać, zmiany biegów robię przy 4000, więc jak wrzucę 3 to mam 2500 i wtedy nie chce jechać, dopiero jak dojdzie 3000 to zaczyna iść żwawo wtedy moment dochodzi na 3700 wrzucam 4 i jest git.
jakieś sugestie? czy też rzucić okiem na ten elektrozawór, ino jak go sprawdzić miernikiem?