przeróbka licznika - mahoski
-
-
Cały tył tu jest rozcięty w tym liczniku?
Jeżeli tak to mocowanie prędkościomierza tylko na tarczy rozumiem.
Jeszcze ta linka ci wyszarpie ten zegar lub jak będziesz chciał zdemontować linke od prędkościomierza to będzie ciężko.
-
Cały tył tu jest
rozcięty w tym liczniku?Tak
Jeżeli tak to
mocowanie prędkościomierza tylko na tarczy rozumiem.Oczywiście z tyłu wzmocniłem zegar i trzyma się sztywno
Użyłem do tego dużych gwoździ i kleju na gorąco
Planuję to poprawić i zamiast folii zrobić nową instalację z kabelków ale nie śpieszy mi się z tym -
Klej na ciepło myślę że to niezbyt dobry pomysł ponieważ jak się nagrzeje od słońca autko to się wszystko roztopi samo.
Sam coś skleiłem na taki klej, tylko tico postało na słońcu i się odkleiło wszystko
-
taki klej, tylko tico postało na słońcu i się odkleiło wszystko
klei klejowi nie równy, potrafią mieć różne temperatury topnienia
-
myślę że to niezbyt dobry pomysł ponieważ jak się nagrzeje od słońca autko to się
wszystko roztopi samokiedyś próbowałem i położyłem kawałek tego kleju przed przednią szybą i stał w słońcu kilka h i się nie roztopił
-
Klej się nie roztopi ten z pistoletu ale zrobi się miękki i puści jak coś ma trzymać mocno. Ja teraz zamiast tego stosuję klej do szyb. Trzyma się mocno większości powierzchni ale jest czarny.
-
ale
jest czarny.i długo schnie
zależało mi na czasie wiec użyłem pistoletu, przy nowej instalacji na pewno użyję czegoś innego i może właśnie tego do szyb -
Zdecydowałem się zrezygnować z tamtego projektu licznika i spróbuję zrobić coś podobnego do twojego bo świetnie się prezentuje.
Kupiłem już obrotek i silniczek spokojnie zamyka skale.
Pisałeś:
niestety (nie wiem czy tylko ja miałem taki "problem", że musiałem go wyregulować śrubką umieszczoną na jego tyle
Ja też miałem ten problem bo ustawiony jest pod 4 cyl więc przestawiłem pod 3 i teraz dobrze pokazuje
Potem fotki powstawiam jak to podczas pracy szło i jak wygląda
-
Zdecydowałem się
zrezygnować z tamtego projektu licznika i spróbuję zrobić coś podobnego do twojego
bo świetnie się prezentuje.A dziękuję
Potem fotki
powstawiam jak to podczas pracy szło i jak wygląda -
-
Nice Z Nexii wyciągnięty pływak do kompletu?
-
Licznik w toku prac a w nim poprzerabiam parę rzeczy.
U mnie w liczniku wskazówki będą się tak zachowywać
-
Nice Z Nexii
wyciągnięty pływak do kompletu?Pływak CHYBA z jakiejś Astry jest
-
Licznik w toku prac
a w nim poprzerabiam parę rzeczy.
U mnie w liczniku
wskazówki będą się tak zachowywaćBajerancko
Właśnie jak podświetliłeś tak wskazówkę? Jedną diodą pod nią czy jak? -
Właśnie jak podświetliłeś tak wskazówkę? Jedną diodą pod nią czy jak?
Pod wskazówką dałem jedną diodę LED pod odpowiednim kątem i to daje taki efekt
-
jedną diodę LED pod odpowiednim kątem i to daje taki efekt
Bezpośrednio pod nią czy skierowałeś ją na ten przezroczysty plastik pod tarczą? Masz jakieś foto
-
Bezpośrednio pod nią czy skierowałeś ją na ten przezroczysty plastik pod tarczą?
Tutaj jest porada jak zrobić podświetlenie zegarów, nawet można zrobić wskazówkę która zmienia kolor ale mi wystarczy że z różną jasnością
-
Skończyłem swój licznik, może nie jestem uzdolniony zbytnio ale efekt jest taki
-
Muszę przyznać że ogarnąłeś to lepiej niż ja
Szczególnie te wskazówki, ale czy podświetlanie nie jest za słabe na wskaźnikach temp i paliwa i na niskich i dużych predkościach w zegarze?Czym kleiłeś wszystko?