przeróbka licznika - mahoski
-
Zawsze można
założyć diodę RGB na koniec, i tak by świeciła na zielono a gdy rezerwa na czerwonoAlbo włożyć do baku czujnik poziomu paliwa z wyprowadzeniem na rezerwę (lub sprawdzić, może już taki został włożony) i czerwoną diodę podpiąć pod to wyprowadzenie. Czyli zupełnie niezależnie, taka trochę inna kontrolka "żebraka".
-
Fajne, a jakby
dorwać licznik Tico zz wersji PM (czarne zegary) to byłoby superO tym samym pomyślałem.
No i podświetlenie
zegarów z Poldka jest bursztynoweTo już chyba najmniejszy problem.
-
O tym samym
pomyślałem.
To już chyba
najmniejszy problem.Nie bardzo, bo tarcza z poldka ma ten "bursztyn" naniesiony seryjnie i ciężko zdrapać bez uszkodzenia tarczy, a dając pod tarczę prędkościomierza Tico pomarańczową żarówkę będzie to świeciło nierówno
-
Tak> Sądziłem, że to po prostu kwestia odpowiednich koszulek na żarówki...
-
Tak> Sądziłem, że
to po prostu kwestia odpowiednich koszulek na żarówki...Niestety drapać trza, ale to nie daje dobrych efektów - to akurat FSO robiła solidnie.
A raczej ich dostawca Pafal ze Świdnicy klik
-
Nikt nie twierdzi, że będzie łatwo... IMHO trzeba próbować.
-
Nikt nie twierdzi,
że będzie łatwo... IMHO trzeba próbować.Też tak sądzę - jak koledzy uporają się z elektroniką to podświetlenie to tylko będzie kosmetyka
-
Poprawiłem niebieską na czarną tarczę w liczniku oraz te diodę czerwoną
-
- Gotowy układ
scalony woltomierza ze sterowaniem linijką LED - Mikrokontroler z
komparatorem napięcia i programowanym źródłem napięcia referencyjnego - Mikrokontroler z
przetwornikiem analogowo-cyfrowym
No i wszystko jasne
- Gotowy układ
-
Najprawdopodobniej
zamiana z dwóch wskaźników wychyłowych, na dwie pionowe linijki LED.ja bym zastosował bargraf "ebaj"
Na alledrogo dwukolorowy (zielono/czerwony po zapaleniu obu kolorów jest żółty) kosztuje ok 3 pln plus wysyłka -
Poprawiłem
niebieską na czarną tarczę w liczniku oraz te diodę czerwonąnie widzę
-
A obrotek z czego? Może chcesz zlecenie na licznik?
-
A obrotek z czego?
Poldek Caro.
-
Jak modziłem zegary i dałem predkościomierz po prawej stronie to linka niestety nie sięgała. Jakis pomysł na to? Pomijając danie go po lewej stronie ;p
-
Poldek Caro.
To były 3-cylindrowe? Ciekawe jak to zestroić
-
Poprawiłem
niebieską na czarną tarczę w liczniku oraz te diodę czerwonąJednak jest spora różnica w tych czerniach... i oczywiście w cyfrach. Chyba trzeba byłoby na nowo kombinować tarcze. Ale co wtedy z podświetleniem?
-
To były
3-cylindrowe? Ciekawe jak to zestroićOj tam, się czepiasz, kolego...
Potencjometrem da się wyregulować zapewne. Sądzę, że bebechach znajdzie się tzw. "peerek" i on zmieni wskazania. -
Oj tam, się
czepiasz, kolego...
Potencjometrem da
się wyregulować zapewne. Sądzę, że bebechach znajdzie się tzw. "peerek" i on zmieni
wskazania.Nie wiem, nie znam się
-
Fajne, a jakby
dorwać licznik Tico zz wersji PM (czarne zegary) to byłoby super
No i podświetlenie
zegarów z Poldka jest bursztynoweNo to kto bierze się do roboty aby taki fajny licznik stworzyć i go sprzedać.
Mnie się podoba.
-
Jak modziłem zegary i dałem predkościomierz po prawej stronie
to linka niestety nie sięgałaU mnie dziś sprawdziłem i po lewej nie sięga a po prawej jak najbardziej, wystarczy linkę wepchnąć trochę do komory silnika i naprężenia znikają prawie