Problem z hamulcami tico


  • Użytkownik archiwalny

    Dzisiaj jade sobie swoim tico wciskam pedał hamulca, a tu pedał w podłoge po kilkakrotnym popowaniu pedału, hamulce powróciły.

    podczas hamowania było słychać metaliczne tarcie, tak jakby sam tłoczek hamował o tarcz hamulcową...myślałem że klocek wypadł lub się skończył, po ściągnieciu koła klocki są jak nowe, tłoczek pracuje nie zacina sie, regulatorki też chodzą... poziom płynu hamulcowego jest w normie, brak ubytków...co to może być??

    Te tarcie słychać z lewego przedniego koła..wspomne też że mam przegub do wymiany..czy to ma coś wspólnego z hamowanie... wydajemi sie że nie, ale może jednak??

    pozdrawiam


  • Moderator

    może ostro jeździłeś i płyn zagotowałeś?
    jeśli jest już stary to łatwiej o to,

    ja jadąc poldkiem z zaciągniętym ręcznym miałem taki problem, a następny dzień hamulce były ok więc taka moja teoria,
    tymbardziej że w tico stosuje się dot3 który najłatwiej zagotować

    przegub raczej nic do tego nie ma



  • może ostro
    jeździłeś i płyn zagotowałeś?
    jeśli jest już
    stary to łatwiej o to,
    ja jadąc poldkiem z
    zaciągniętym ręcznym miałem taki problem, a następny dzień hamulce były ok więc taka
    moja teoria,
    tymbardziej że w
    tico stosuje się dot3 który najłatwiej zagotować
    przegub raczej nic
    do tego nie ma

    Ja nie stosuję dot3 Podejrzewam, że mało kto stosuje już taki płyn


  • Moderator

    Ja nie stosuję dot3
    Podejrzewam, że mało kto stosuje już taki płyn

    jeśli jest w sprzedaży to jednak ktoś go stosuje, choćby ja


  • Użytkownik archiwalny

    ja stosuje dot4


  • Użytkownik archiwalny

    Może dzwięk się rozniusł ponieważ mógł dochodzić od tylnego koła. Sprawdzić można to zaledwie 20 minut, a pewność będzie.
    Pozdro


Log in to reply