Czy to termostat???
-
Ja obstawiam
niedomykający się termostat.Lub jego brak.
-
Lub jego brak.
Jaki ma sens jazda bez termostatu?
-
Jaki ma sens jazda
bez termostatu?Oczywiście że nie ma sensu. Bardziej chodziło mi oto ze ktoś go wymontował w czasie super upałów i zapomniał zamontować z powrotem. Albo jak piszesz. Zawiesił się i teraz jest pełny obieg.
-
Oczywiście że nie
ma sensu. Bardziej chodziło mi oto ze ktoś go wymontował w czasie super upałów i
zapomniał zamontować z powrotem. Albo jak piszesz. Zawiesił się i teraz jest pełny
obieg.Zdarza się Najgorzej kupić używane auto i powoli dowiadywać się, że to jest nie tak, tamtego brak itp
-
Jest sens jesli padnięty jest silnik a kupujący ma o tym nie wiedzieć . Przykładem był moj znajomy co sprzedał seata ibizę 1,4 z zatartym silnikiem w którym z założonym nawet dobrym termostatem woda w silniku się gotowała.Kupił go chłopaszek za 1500 i sprzedał go bez założonego termostatu bo wtedy silnik nawet chodził za ponad 3tys. Zysk 2 tys i zero napraw.
-
Jaki ma sens jazda
bez termostatu?Kiedyś, gdy był problem z częściami, wywalało się termostat wtedy, gdy ten się zawiesił w pozycji... zamkniętej. Wtedy silnik nagrzewał się szybko i po prostu przegrzewał, bo termostat nie puszczał wody do chłodnicy. Teraz takie działania nie mają sensu, części są dostępne.
-
Jest sens jesli
padnięty jest silnik a kupujący ma o tym nie wiedzieć . Przykładem był moj
znajomy co sprzedał seata ibizę 1,4 z zatartym silnikiem w którym z założonym nawet
dobrym termostatem woda w silniku się gotowała.Kupił go chłopaszek za 1500 i
sprzedał go bez założonego termostatu bo wtedy silnik nawet chodził za ponad 3tys.
Zysk 2 tys i zero napraw.Kolega kupił właśnie ostatnio w podobny sposób cordobę 1,6. Po niespełna 2 tygodniach szlag trafił uszczelkę pod głowicą.
-
Kiedyś, gdy był
problem z częściami, wywalało się termostat wtedy, gdy ten się zawiesił w pozycji...
zamkniętej. Wtedy silnik nagrzewał się szybko i po prostu przegrzewał, bo termostat
nie puszczał wody do chłodnicy. Teraz takie działania nie mają sensu, części są
dostępne.Właśnie to miałem na myśli
-
Kolega kupił
właśnie ostatnio w podobny sposób cordobę 1,6. Po niespełna 2 tygodniach szlag
trafił uszczelkę pod głowicą.Jak dla mnie jedyne wyjście z takiej sytuacji, to oddać to sprzedającemu a na odchodne jeszcze mu przyłożyć.
-
Jak dla mnie jedyne
wyjście z takiej sytuacji, to oddać to sprzedającemu a na odchodne jeszcze mu
przyłożyć.Racja, ale nie wiem, co zrobi kolega. EOT
-
Więc wczoraj wymieniłem termostat na ten który polecaliście vernet temp otwarcia 88. Jest o niebo lepiej. Tzn silnik się szybko nagrzewa do odpowiedniej temperatury w aucie cieplutko co wiecej nie musze zakrywać chłodnicy:)
Stary oryginalny niby działał lecz nie domykał sie do końca i jak autko było zimne to i tak szedł pełny obieg. Zrobiłem na nim ponad 134 kkm.
Mam nadzieje że bede zadowolony z nowego:) pozdro -
Siemka, xTOMASZx
ja raczej bym powiedział, że bez wymiany płynu i płukania instalacji wodnej się nie obędzie
mam na myśli ten syf kotłowniczy czy jakoś tak.Pozdr.
-
Mam nadzieje że
bede zadowolony z nowego:) pozdroJa jestem .