zewnetrzna klamka tico
-
Jak rano spieszysz
się do pracy to nie masz czasu na kombinowanie z inteligentnymi metodami tylko
musisz szarpnąć. Zazwyczaj puszcza lód, czasem klamka Czas na inteligencję jest
wcześniej, aby przed mrozami pamiętać o przesmarowaniu uszczelek, ale czasem się
zapomni.Ja zawsze łapałem za górną część drzwi, po lekkim "naciskaniu" uszczelki drzwi od strony dachu, bo tam zawsze gromadzi się lód, potem wystarczyło lekko otworzyć trzymając równocześnie z klamkę i punkt opisany na samym początku, bez żadnych oporów drzwi lekko się otwierały
-
Ja zawsze łapałem
za górną część drzwi, po lekkim "naciskaniu" uszczelki drzwi od strony dachu, bo tam
zawsze gromadzi się lód, potem wystarczyło lekko otworzyć trzymając równocześnie z
klamkę i punkt opisany na samym początku, bez żadnych oporów drzwi lekko się
otwierałyTego patentu nie znałem. Szkoda że już nie mam Tico, bo miałbym okazję wypróbować.
-
Dodam od siebie, że w moim nigdy nie przymarzły drzwi. Naprawdę wystarczy przed zimą na całym obwodzie uszczelki rozprowadzić szmatką odrobinę gliceryny. 2 min. roboty. Grunt to nie zapomnieć o tym - ale przecież zawsze przed zimą coś się grzebnie przy aucie (chociażby zmienia się koła na zimowe), więc znajdzie się chwila na przesmarowanie uszczelek.
Nigdy też nie musiałem wymieniać klamek (rocznik 1998). W poprzednich autach również.
Polecam zapobieganie. -
Gdybym stosował się do Twoich rad nie musiałbym wymyślać w/w patentu
-
Leo sposób dobry,tylko kurde ja zawsze nigdy nie mam tej gliceryny przy sobie,ale wyeliminowałem przyczynę-nie mam uszczelki:D:D:D:D:D
A co do klamki to przez zatrzaskiwanie kluczyków to chyba kupiłem ich z 30 sztuk jak się ma kluczyk 10 i śrubokręt gwiazdkowy to już ma się wszystko,ale jak to człowiek się kształci całe życie i można teraz gołymi rączkami takie autko otworzyć,nawet kluczyka nie trzeba nosić:) aby coś z auta wziąć:)
-
Leo sposób
dobry,tylko kurde ja zawsze nigdy nie mam tej gliceryny przy sobie,ale
wyeliminowałem przyczynę-nie mam uszczelki:D:D:D:D:DWe wszystkich drzwiach usunąłeś uszczelki? Podczas jazdy nie wieje zbytnio?
-
miechomiecho:D:D:D
To taki żart:)
Równie dobrze mogłem od razu drzwi zaspawać:D:D:D -
miechomiecho:D:D:D
To taki żart:)
Równie dobrze
mogłem od razu drzwi zaspawać:D:D:DTak się właśnie domyślam
-
Leo sposób
dobry,tylko kurde ja zawsze nigdy nie mam tej gliceryny przy sobie,Nie trzeba mieć. Zawsze w każdej aptece nabędziesz (oby tylko przed mrozami).
ale wyeliminowałem przyczynę-nie mam uszczelki:D:D:D:D:D
Podejrzewałem, ze jesteś nieszczelny...
-