Siłownik/teleskop klapa bagażnika
-
Już od kilku lat bagażnik nie otwiera się jak należy, zaczęło mnie to ostatnio denerwować gdyż korzystam z bagażnika częściej.
Na allegro po 20zl 1sztuka siłownika, za drogo wg mnie
Może ktoś ma jakieś nie drogie rozwiązanie?
Szkoda mi wydać 50zl na byle co, zarazem zdaje sobie sprawe, ze nie ma nic za darmo i ze sznurka silownika nie zrobie.
Ktos mi kiedys radzil uderzyc mlotkiem i je wygiac a potem na sile reka otwierac i zamykac klape. -
Już od kilku lat
bagażnik nie otwiera się jak należy, zaczęło mnie to ostatnio denerwować gdyż
korzystam z bagażnika częściej.
Na allegro po 20zl
1sztuka siłownika, za drogo wg mnieJeśli za drogo, spróbuj poszukać w lokalnym sklepie taniej
Może ktoś ma jakieś
nie drogie rozwiązanie?
Szkoda mi wydać
50zl na byle co, zarazem zdaje sobie sprawe, ze nie ma nic za darmo i ze sznurka
silownika nie zrobie.Jedynie wymiana na nowy pomoże. Koszt niewielki, a będzie tak jak trzeba działał
Ktos mi kiedys
radzil uderzyc mlotkiem i je wygiac a potem na sile reka otwierac i zamykac klape.To doradził
-
A ja mam ze szrotu za piwko
Prawie nowy swietnie sie otwiera -
Już od kilku lat bagażnik nie otwiera się jak należy, zaczęło mnie to ostatnio denerwować gdyż korzystam z bagażnika częściej.
Na allegro po 20zl 1sztuka siłownika, za drogo wg mnieNo już nie przesadzaj, 20zł to nie jest wielki pieniądz, a spokój będzie na długo
-
lepiej kupic na szrocie oryginalny niz ryzykowac ze "podrobka" sie rozsypie. Silowniki w tico są trwałe.Jeszcze nie slyszałem o przypadku zeby sie zepsuł
-
Dokładnie szrot-shop.
-
lepiej kupic na
szrocie oryginalny niz ryzykowac ze "podrobka" sie rozsypie. Silowniki w tico są
trwałe.Jeszcze nie slyszałem o przypadku zeby sie zepsułAuto ma 13 lat, jak dobrze pamietam to po 3 czy 4 latach silowniki juz nie dzialaly
No coz, dzieki
Najwyzej uzywke kupie na allegro -
Kup nowe sprężyny gazowe Delphi i po problemie do końca życia samochodu
-
A tak w ogole, na jednym by moze pociagnal? czy jednak trzeba dwa
-
A tak w ogole, na
jednym by moze pociagnal? czy jednak trzeba dwaMuszą być dwa. To jest tak policzone, że jeden klapy nie utrzyma - do tego błyskawicznie się zepsuje.
-
A tak w ogole, na
jednym by moze pociagnal? czy jednak trzeba dwaWidzę, że kolega na maxa oszczędza, nawet jeśli chodzi o tak tanie rzeczy. Ciekawe czy na kluczowych układach też
-
Muszą być dwa.
Czy oby na pewno w Tico są dwa siłowniki tylnej klapy
-
Czy oby na pewno w
Tico są dwa siłowniki tylnej klapyZastrzeliłeś mnie teraz... Nie jestem pewien Ale we wszystkich autach, z którymi się spotkałem w tylnej klapie były 2 siłowniki (w niektórych nawet i 4 )...
-
We wszystkich może i tak, ale nie w Tico. Zdjęcie z pierwszej lepszej aukcji Allegro powinno rozwiać wątpliwości:
http://img12.allegroimg.pl/photos/oryginal/18/59/32/70/1859327093_1 -
We wszystkich może
i tak, ale nie w Tico. Zdjęcie z pierwszej lepszej aukcji Allegro powinno rozwiać
wątpliwości:
http://img12.allegroimg.pl/photos/oryginal/18/59/32/70/1859327093_1Tak, oczywiście w tico jest jeden. Mało tego, wystarcza na wiele lat Więc i wydatek pojedynczy - do autora wątku
-
We wszystkich może
i tak, ale nie w Tico. Zdjęcie z pierwszej lepszej aukcji Allegro powinno rozwiać
wątpliwości:
http://img12.allegroimg.pl/photos/oryginal/18/59/32/70/1859327093_1O widzisz
-
Tak, oczywiście w tico jest jeden. Mało tego, wystarcza na wiele lat zielony Więc i wydatek pojedynczy - do autora wątku smile
Potwierdzam, w moim Tico 15-letnim miałem oryginalny siłownik, a zmieniłem tylko dlatego, że dostałem nowszy za darmo od znajomego.
-
Nawet mamy odpowiednio wyciętą tylną półkę z jednej strony właśnie na ten jeden teleskop.
-
Nawet mamy
odpowiednio wyciętą tylną półkę z jednej strony właśnie na ten jeden teleskop.Ładnie namieszałem
-
hehehehe
Nie po raz pierwszy wyszedlem na idiote na tym forum.
Dziekuje za pomoc