Co dziś dłubałem w Tico
-
We Francji,
Szwajcarii i RFN używanie świateł w dzień jest tylko zalecane - bez sankcji za ich
nie używanie za dnia - tylko oczywiście w naszym kraju, który na wszystko się
zgadza, zawsze nasz rząd wychodzi przed szereg i wszystko podpisuje bez czytaniaAdam.. z tą różnicą, że w cywilizowanych krajach Europy zachodniej, kierowca włącza światła podczas śnieżycy czy warunków ograniczających widoczność...a u nas? śnieżyca jak sku..... a jedzie jeden z drugim na dziennych.... Moim zdaniem jak jest powiedziane, że tak ma być to tak ma być, a jak jest zalecane to każdy robi wywód mądrości ludu bożego Do polaka trzeba jak do cepa, taka brutalna prawda
-
zgadzam się z Tobą w 100%. Sam dzisiaj mrugałem kilku "mądrym" kierowcą, którzy mimo padającego śniegu jechali na dziennych na dodatek źle zamontowanych...Wkurza mnie takie gadanie nie których: co to za różnica czy świeci led czy mijania... Ręce opadają...
-
chwalę się>chwalę się
-
Jedyny przykry moment to uiszczenie kwoty 162 zł...
Co tak dużo, tak podrożały przeglądy od maja?
-
Co tak dużo, tak
podrożały przeglądy od maja?noPb+LPG ofkors
-
Co tak dużo, tak
podrożały przeglądy od maja?Slavo ma rację - Junkers na pokładzie.
Cena się nie zmieniła od dawna, rok temu też tyle płaciłem: 161 zł + 1 zł na CEPiK.
-
Zrobiłem dziś z 80km. Auto super się sprawowało. Ale zdarzyło się coś co w ogóle bym nie przypuszczał.Wróciłem z podróży i zostawiłem auto pod garażem. Zabrałem się za wypakowywanie zakupów. Gdy chciałem je odpalić aby wjechać do garażu usłyszałem tylko pstryk po przekręceniu kluczyka i rozpoczął wyć mi alarm.
Łomatko myślę sobie a jemu co się stało. Jak wyje zapewne gdzieś masy nie ma. Otwieram maskę i ze zdziwieniem stwierdzam że spadła klema z akumulatora na złączu PLUS. Mam oryginalne złącza więc za pomocą młotka po wcześniejszym zluzowaniu złącza,sklepałem je trochę na płask i podłączyłem do akumulatora również troszkę pomagając młotkiem aby weszło. Skręciłem mocno i teraz jest OK.
Odpaliłem auto i wjechałem do garażu.
Pierwszy raz od jakiego czasu mam w ogóle samochód spotkałem się z takim przypadkiem aby klema zsunęła się.
-
Mam oryginalne
złącza...
Pierwszy raz od
jakiego czasu mam w ogóle samochód spotkałem się z takim przypadkiem aby klema
zsunęła się.Te złącza są bardzo kiepskie. Polecam wymianę klem na standardowe mosiężne - można kupić na wąskie słupki (do standardowego akumulatora Tico) albo na normalne (jeśli przy wymianie klem od razu zmieniasz akumulator). Jeżeli nie zmieniasz klem a standardowe siedzą luźno, to polecam owinięcie słupka taśmą ołowianą - do kupienia za 1,50 zł w sklepie wędkarskim.
więc za pomocą młotka po wcześniejszym zluzowaniu złącza,sklepałem je trochę
na płask i podłączyłem do akumulatora również troszkę pomagając młotkiem aby weszło. -
Te złącza są bardzo kiepskie.
Potwierdzam. Dawno temu miałem podobnie - wystarczyło kilka razy skręcić i poluzować klemy, a już się spory luz zrobił i ratowałem się doraźnie jakimiś blaszkami miedzianymi.
Posłuchaj Drzoncy i wymień klemy, będziesz miał spokój. -
proponuję: wywalić oryginalne klemy. kupić nowe i przykręcić do akumulatora. zabezpieczyć wazelina techniczną. stare klemy obciąć i założyć końcówki (tulejki) z otworem na końce przewodów. demontaż akumulatora będzie polegał na odkręceniu przewodów od klem. w przeciwnym razie zajedziemy słupki akumulatora do konca i trzeba bedzie blaszkami się ratować (bez obrazy leo - ale uwazam ze to nieprofesjonalne).
-
... ależ owszem, uważam tak samo - spójrz, napisałem, że ratowałem się doraźnie. Zaraz potem pojawił się nowy akumulator i nowe klemy o "europejskim" rozmiarze.
-
A ja wczoraj zakupiłem felgi 14" tylko jeszcze oponek brakuje
-
A ja wczoraj
zakupiłem felgi 14" tylko jeszcze oponek brakujeGrubo będzie
Poka foto!
-
To tylko same felgi i do tego stalowe. A dlatego nie alufelgi bo po 1 nie było ciekawych w jakiś przyzwoitych cenach. Po 2 czasem jeżdżę czasem po dość sporych dziurach i znając moje szczęście zaraz bym je pokrzywił .
Identyczne jak te http://allegro.pl/hyundai-matrix-lantra-coupe-felgi-stalowe-14-i2083167688.html nawet w takim samie stanie a dałem 80zł ale za komplet .
Martwię się tylko trochę za dużym ET ale jak przyjdą oponki to się przekonamy. -
Martwię się tylko
trochę za dużym ET ale jak przyjdą oponki to się przekonamy.Jak już będą na aucie też zapodaj fotkę.
-
To tylko same felgi
i do tego stalowe.Nie szkodzi, i tak będzie wyglądał kozacko z takimi dużymi kołami, bo felga spora i profil będzie niski Fotka nie zaszkodzi
-
Mogę jak chcecie jutro same felgi i pstryknąć fotkę. Jak będą na 100% pasić będą walnięte na jakiś dość wyrazisty kolorek żeby było widać wielkość felgi.
-
W tym tyg instalacja małego umc umc a dziś założyłem długo oczekiwane lampy clear polowałem na nie 2 lata.
-
Z tą tubą to Ty tak serio?
-
Z tą tubą to Ty tak serio?
Serio serio daje rade tylko boje się wzmacniacz na maxa podkręcić heh.
Niestety musiałem wywalić tylną półkę. Zastąpię ją roletą z astry 1 kombi.