Co dziś dłubałem w Tico
-
Więc warto je
zakładać, ja teraz już nie będę tego robił bo bym musiał wszystkie kable wydzierać,
a jest ich bardzo dużo.Ja też mam ich sporo. Myślałem już, żeby jakieś złączki/kostki pomontować
-
Ja też mam ich
sporo. Myślałem już, żeby jakieś złączki/kostki pomontowaćJa mam wszystkie kable na końcach połączone konektorami, więc jak bym je chciał wyciągać to i tak muszę tapicerkę ściągać...
-
Niestety na cewką
łączą się u mnie dwie uszczelki i leci tam woda...
Co razicie koledzy
jak sobie z tym poradzić?Z tego co pamiętam, to chyba Leo miał to jakoś fajnie rozwiązane, a mianowicie nad cewką założony kawałek gumy co "robiło" za taki daszek osłaniający cewkę.
Poszukaj gdzieś jego postu wraz ze zdjęciem jak to wygląda.
Będzie bodajże w "Praktyczne usprawnienia w Tico".Ok, znalazłem.
http://zlosniki.pl/ubbthreads.php?ubb=showthreaded&Number=194920
-
Lakierowanie kilku miejsc nadwozia po uprzednim zaszpachlowaniu.
-
O dzięki już będę wiedział co i jak
-
O dzięki już będę
wiedział co i jakW takim razie powodzenia w usprawnieniu swojego Tico.
-
Wymiana oleju,filtra oleju i filtra powietrza
-
Niedawno miałem nie miłą przygodę...
Zostawiłem włączone światła i niestety aku padł.
Nie miałem kabli więc trzeba było z kolegą jechać do domu i na następny dzień wrócić z kablami...Jak to Polak mądry po szkodzie zamontowałem sobie brzęczyk (95dB) jak zostawię światła.
Troszku się tu musiałem nagłowić jak to podłączyć aby zadziałało ale daliśmy radę.
Plus idzie do bezpiecznika od tylnych świateł a minus jest do przerywacza. I to działa
Ale... jak włączę migacz to brzęczyk robi PikPikPik tak jak kierunek, ot taka ciekawostka. Można to zrobić ale nie chce mi się znów kabli przepinać.Koszty brzęczyk 6zł kable przedłużające zero (stary kabel od internetu) przypomnienie o światłach bezcenne
-
Niedawno miałem nie
miłą przygodę...
Zostawiłem włączone
światła i niestety aku padł.
Nie miałem kabli
więc trzeba było z kolegą jechać do domu i na następny dzień wrócić z kablami...
Jak to Polak mądry
po szkodzie zamontowałem sobie brzęczyk (95dB) jak zostawię światła.
Troszku się tu
musiałem nagłowić jak to podłączyć aby zadziałało ale daliśmy radę.
Plus idzie do
bezpiecznika od tylnych świateł a minus jest do przerywacza. I to działa
Ale... jak włączę
migacz to brzęczyk robi PikPikPik tak jak kierunek, ot taka ciekawostka. Można to
zrobić ale nie chce mi się znów kabli przepinać.
Koszty brzęczyk 6zł
kable przedłużające zero (stary kabel od internetu) przypomnienie o światłach
bezcenneJa od tego mam automatyczny włącznik/wyłącznik świateł. Odpalam auto i światła się włączają, gaszę auto i światła też się gaszą. Nie ma problemu z zostawieniem auta na światłach.
To już moje drugie Tico i zawsze to montuję aby mieć spokój.
-
Dziś nasmarowałem tuleje drążka zmiany biegów.
-
Ja tam wole sam wlanczac, bo jak startujesz to napiecie moze skakac a wtedy moze zarowka sie przepalic. Ale pomysl spoko
-
Montaż termometru płynu chłodzącego - do LPG
-
Montaż termometru
płynu chłodzącego - do LPGPlus z prawej był?
-
Plus z prawej był?
Z prawej Wujek google też dopomógł
-
Nie dzisiaj, tylko wczoraj zmieniłem radio z starego kaseciaka Daewoo które odmówiło posługi w drodze powrotnej z urlopu, na Pioneer DEH-1300MP. Rożnica w dźwięku kolosalna
-
Polerka całego auta pastą lekkościerną
-
Regulacja luzów na zaworach.
-
Dzisiaj poświęciłem sporo czasu przy Tico.
Przede wszystkim zdjąłem zderzak przedni oraz lewy błotnik.
Jak to miałem zdjęte, to wymieniłem przepaloną żarówkę świateł postojowych, przeczyściłem styki w złączce oraz rozebrałem złączkę i dokonałem dokładnego czyszczenia styków od kierunkowskazu w błotniku.
Oprócz tego rozpocząłem prace nad poprawkami po blacharzu, który wymienił mi oba progi oraz wspawał kawał blachy w dolnej części okularu przedniego.
Niestety, mimo zapłaty za robociznę 700zł (progi sam kupiłem i dostarczyłem) oraz prośby, aby prace wykonać dokładnie otrzymałem samochód bardziej przygotowany na sprzedaż niż do dalszego wieloletniego użytkowania -
Nie dziś ale wczoraj wieczorem: Zamontowałem piszczyk do świateł. Podłączyłem pod bezpiecznik świateł (chyba lewego mijania) i pod jakiś po stacyjce (nie pamiętam w tej chwili).
Przypomina o włączeniu świateł po przekręceniu stacyjki i po wyłączeniu silnika o zgaszeniu.
W żonowym Matizie też to jest od roku i się sprawdza
Koszt 8,50, czas pracy 5min -
Zamontowana elektryczna antena, zrobiona nowa tylna wiązka