Felgi 5.5J x 13
-
Mam pytanko.
Mam opony 145/70/r13 z Cienkiego.
Jakie felgi i od czego bym musiał kupić żeby to podeszło do tico ?
Z góry dzięki za odpowiedź.
-
Mam pytanko.
Mam opony
145/70/r13 z Cienkiego.
Jakie felgi i od
czego bym musiał kupić żeby to podeszło do tico ?
Z góry dzięki za
odpowiedź.Może od Swift'a... Na Swiftowskie felgi szły oryginalnie oponki 155/70 R13, więc może podejdzie...
-
Jakie felgi i od czego bym musiał kupić żeby to podeszło do tico ?
Swift albo Matiz - w obu występowały felgi 4x114,3, przy czym średnica otworu centrującego w Matizie to 69,1 mm a w Swifcie jest mniejszy (i jeżeli się nie mylę - te od Matiza wchodzą plug&play - poza tym, że trzeba inne nakrętki, a od Swifta trzeba chyba otwór centrujący roztoczyć?).
-
od Swifta trzeba chyba otwór centrujący roztoczyć?).
Nic nie trzeba przetaczać, bo felgi w Tico trzymają się tylko na szpilkach
Wiem, bo sam mam felgi od Swifta z oponami 145/70 R13 i pasują idealnie (ET jest trochę większe niż w Tico, ale to nie przeszkadza).
-
OK - czyli nie ma w piastach tego "naddatku" na którym felga się opiera? Dobrze wiedzieć, bo chyba będę miał komplet stalówek z rozbitka do sprzedania za kilka(naście) dni :oki:
-
Fele najlepiej jakieś 5J x R13 ET od 31 do 40. Nie kupuj 5.5 calowych bo tych 145/70 R13 nie założysz. Bynajmniej ja próbowałem zakładać ale oponka tak poszła w trapez że musiałem ciśnienie dowalić 2.7 atm.
Sam mam 5.5J x 13(5.5J x 13 na oponie 165/55 R13) i to jest absolutne minium jeśli chodzi o tą szerokość. Nie wiem jak jeżdżą panowie z forum na felgach 5,5J x 13 z oponką 155/65 R13 chciałbym zobaczyć jak to wygląda z góry i czy mocny trapez.
-
OK - czyli nie ma w piastach tego "naddatku" na którym felga się opiera?
Zgadza się
PS.
Znalazłem fotkę mojego koła, tzn. felga Michelin od Swifta i opona Michelin 145/70 R13. -
Ja jeżdżę na felach 5,5 R13 z oponką 155/65 i żadnych trapezów nie mam. Ciśnienie w oponach w normie i jestem bardzo zadowolony nic nie obciera wszystko super.
-
Zgadza się
PS.
Znalazłem fotkę
mojego koła, tzn. felga Michelin od Swifta i opona Michelin 145/70 R13.Ta felga wygląda prawie tak dobrze jak moja zapasówka...
-
U mnie jest delikatny trapez hmm może to wynika z charakterystyki pirelki
Jak możesz to wez wrzuć foto, zawsze chciałem zobaczyć jak wygląda to z góry.