Swiatła do jazdy dziennej LED
-
Jak na razie nie
trafiłem na nadgorliwca, ale w takim wypadku tylko zabiera DR czy też mandat by dał?Zabranie DR wiąże się z mandatem karnym z reguły 50 pln
-
Zabranie DR wiąże
się z mandatem karnym z reguły 50 plnA sa jeszcze dzisiaj mandaty ponizej 100zl?
-
Zabranie DR wiąże
się z mandatem karnym z reguły 50 plnCzyli cała "impreza" zaczyna się od 70zł + czas na wizytę w stacji kontroli pojazdów i w urzędzie po odbiór DR.
chyba będę musiał to naprawić w lato...
-
A sa jeszcze
dzisiaj mandaty ponizej 100zl?Sa ostatnio dostałem taki za popękaną szybę czołową 50 pln + dowód zabrany
-
Witam.
Jak ciągniecie instalacje pod te dzienne? Ja musiałem się wbić pod oświetlenie licznika z kablem do gaszenia dziennych. Zapalanie dałem od kostki przy gaźniku. Fajna sprawa tylko budzi wiele kontrowersji i ciągle są komentarze na radyjku. Na pewno LED-y są lepiej widoczne niż pozycyjne w dzień. Dają po oczach. Ja mam 2 razy 24led z homologacją.Zamontowane od roku i sprawują się świetnie. Alternator już po regeneracji więc należy mu się odpoczynek. -
Sa ostatnio
dostałem taki za popękaną szybę czołową 50 pln + dowód zabranyKiedys 100 dostalem za cos, nie pamietam za co. Bylo to za czasow "studenckich" i nie dalo sie wyblagac mandatu za 50zl Powiedzieli, ze teraz ponizej 100 to nie ma
-
Witam.
Jak ciągniecie
instalacje pod te dzienne? Ja musiałem się wbić pod oświetlenie licznika z kablem do
gaszenia dziennych. Zapalanie dałem od kostki przy gaźniku. Fajna sprawa tylko budzi
wiele kontrowersji i ciągle są komentarze na radyjku.Ja, z tego co pamietam, podpialem sie pod instalcje radia albo pod zegarek, a sterowanie pod swiatla pozycyjne.
Na pewno LED-y są lepiej
widoczne niż pozycyjne w dzień. Dają po oczach. Ja mam 2 razy 24led z
homologacją.Zamontowane od roku i sprawują się świetnie.Swiatla te z pewnoscia rzucaja sie w oczy, nawet z daleka je dobrze widac Generalnie chodzi o to, zeby byc lepiej widocznym
Alternator już po
regeneracji więc należy mu się odpoczynek.
W sumie duza czesc instalacji odpoczywa
-
Zdjęcia mojego wieś-tuningu. Trochę są za blisko siebie ale nikt się nie czepia.
-
Zabranie DR wiąże
się z mandatem karnym z reguły 50 plnNo dobra przypuśćmy, że dostane mandat 50zl, i zabiorą dowód, pojadę na stacje diagnostyczną i co oni będą mi robić? Odłączą te światła czy co?
-
Kiedys 100 dostalem
za cos, nie pamietam za co. Bylo to za czasow "studenckich" i nie dalo sie wyblagac
mandatu za 50zl Powiedzieli, ze teraz ponizej 100 to nie maKłamali :]
-
No dobra
przypuśćmy, że dostane mandat 50zl, i zabiorą dowód, pojadę na stacje diagnostyczną
i co oni będą mi robić? Odłączą te światła czy co?Nie to ty musisz doprowadzic samochod do "uzywalnosci" potem na stacje diagnostyczna oplata za czesciowy przegload ponad 20 pln niepamietam i do wydzialu komunikacji po odbior , bez oplat
-
Biorąc pod uwagę to, że raczej rzadko policja stoi przy drodze, wole zapłacić te 3 zł na te zwykłe diody niż 70zł na te z homologacją
Tak jeszcze myślałem nad tym, żeby je upchać w klosze świateł mijania, tak żeby wyglądały przyzwoicie
-
Biorąc pod uwagę
to, że raczej rzadko policja stoi przy drodze, wole zapłacić te 3 zł na te zwykłe
diody niż 70zł na te z homologacją
Tak jeszcze
myślałem nad tym, żeby je upchać w klosze świateł mijania, tak żeby wyglądały
przyzwoiciePrawda jest taka ze wczesniej czy puzniej cie dopadna wtedy koszt mandatu + odzyskanie dowodu + czas poswiecony na wyrzezbienie swiatel
w rozrachunku koncowym bedzie drozej niz te homologowane swiatlaJak zrobisz , cuz nie moja krowa nie moje mleko ....
-
Tylko, że te zwykłe diody nie mają tej jasności co ledy dzienne. I widać z daleka delikwenta co ma je zamontowane. Ludzie jeżdżą z zamontowanymi tymi listwami tak tylko by coś sobie świeciło na zderzaku.Tak czy siak dobra dioda ultra jasna kosztuj pewnie więcej niż te 3zł. Więc lepiej dołożyć i kupić coś dobrego a nie dziadować z paskami zwykłych diod.
-
Montowalem latem
ubieglego roku. Na szczescie sa dobrze wykonane. Mialem obawy co do ich trwalosci -
zwlaszcza w zimie, gdzie pelno soli i wody na drogach. Wytrzymaly i do dzis swieca
mocno i intensywnie, jak w dniu montazuDzisiaj kupiłem takie lepsze odrazu z modułem automatycznego włączani/wyłacznia za 104 + wysyłka.
klikSpalanie moze
troche spasc, ja osobiscie nie zauwazylem wielkich zmian. Najwazniejsze jednak jest
to, ze oszczedzasz cala instalacje elektryczna i alternator. Tym bardziej latem,
kiedy jest goraco. W koncu kable tez sie grzeja i utleniaja z biegiem lat. Tym
bardziej cienkie - ticowe przewodyJeżdże na LPG to pewnie ciut spadnie spalanie i wkońcu aku sie naładuje porządnie
Z korzysci - nie
zapominasz o wlaczaniu i wylaczaniu swiatel. Wprawdzie mialem buzzer, ktory
przypominal o wylaczeniu swiatel mijania, ale o wlaczeniu juz nie chcial
przypomniec. W chwili obecnej nie musze pamietac o swiatlach. Dzienne LED-owe
wlaczaja sie same, a przy wlaczenieu swiatel mijania - LED-y gasna.Takie własnie kupiłem z tym modułem automatycznym
W czwartek-piątek zamontuje to zapodam foty jak to wygląda.
-
Witam.
Jak ciągniecie
instalacje pod te dzienne? Ja musiałem się wbić pod oświetlenie licznika z kablem do
gaszenia dziennych. Zapalanie dałem od kostki przy gaźniku.Jak zamontuje to opisze jak podłaczyłem je.
Fajna sprawa tylko budzi
wiele kontrowersji i ciągle są komentarze na radyjku. Na pewno LED-y są lepiej
widoczne niż pozycyjne w dzień. Dają po oczach. Ja mam 2 razy 24led z
homologacją.Zamontowane od roku i sprawują się świetnie. Alternator już po
regeneracji więc należy mu się odpoczynek.Coraz wieje aut juz ma takie światła. To oszczednośc aku paliwa i lepsza widoczność. Niedługo i w golfach to pozakładaja to skończą sie kometarze na radyjku.
-
Ja, z tego co
pamietam, podpialem sie pod instalcje radia albo pod zegarek, a sterowanie pod
swiatla pozycyjne.Też pewnie podobnie podłącze.
Na pewno LED-y są
lepiej
Swiatla te z
pewnoscia rzucaja sie w oczy, nawet z daleka je dobrze widac Generalnie chodzi
o to, zeby byc lepiej widocznymDokładnie
Alternator już po
W sumie duza czesc
instalacji odpoczywai aku sie naładuje porządnie jak sie na krótkich odcinkach duzo jeździ.
-
Takie własnie
kupiłem z tym modułem automatycznym
W czwartek-piątek
zamontuje to zapodam foty jak to wygląda.Ja nie mam zadnego modulu przy swoich. Podlaczylem sie pod instalacje w taki sposob, zeby same sie wlaczaly po przekreceniu kluczyka i wylaczaly w momencie wlaczenia swiatel mijania.
-
Ja nie mam zadnego
modulu przy swoich. Podlaczylem sie pod instalacje w taki sposob, zeby same sie
wlaczaly po przekreceniu kluczyka i wylaczaly w momencie wlaczenia swiatel mijania.A to te co kupiłem juz mają taki moduł wbudowany to jeszcze łatwiej będzie można je podłączyć.
-
Cytat:
Ja nie mam zadnego modulu przy swoich. Podlaczylem sie pod instalacje w taki sposob, zeby same sie wlaczaly po przekreceniu kluczyka i wylaczaly w momencie wlaczenia swiatel mijania.
a możesz zdracić jak to zrobiłeś ? Jakis opis bardziej szczegółowy ? napewno się przyda...