Klimatyzacja z Rumunii
-
Ile Cię kosztował ten skraplacz ze sprowadzeniem?
-
Ile Cię kosztował
ten skraplacz ze sprowadzeniem?262 zł, przy czym skraplacz kosztował 40 euro, 20 euro - wysyłka. Zrobię powalające podsumowanie finansowe na koniec inwestycji
-
262 zł, przy czym
skraplacz kosztował 40 euro, 20 euro - wysyłka. Zrobię powalające podsumowanie
finansowe na koniec inwestycjiCzyli niedrogo by się wydawało... Co do osuszacza, zastanawiam się, czy gdzieś nie dałoby rady sprowadzić go na zamówienie lub po prostu dobrać u jakiegoś klimato-grzebacza, który będzie bardziej kumaty...
Jak wygląda stan parownika??
Nie obawiasz się, że coś może pójść nie tak w związku z "hubrydowością" Twojej instalacji??
-
Czyli niedrogo by
się wydawało... Co do osuszacza, zastanawiam się, czy gdzieś nie dałoby rady
sprowadzić go na zamówienie lub po prostu dobrać u jakiegoś klimato-grzebacza, który
będzie bardziej kumaty...Facet, u którego byłem w Lublinie jest kumaty (ma zakład, który specjalizuje się wyłącznie w klimatyzacji, w tym również spawaniem), powiedział, że z osuszaczem nie powinno być problemu. W ostateczności można zastosować inny, kwestia dorobienia przewodów. Oryginalny lub zamiennik do tico jest nieosiągalny - sprawdzałem. Sądzę też, że jak w Rumunii nie mają, to może być duży problem z jego znalezieniem...
Jak wygląda stan
parownika??Ogólnie wyglądał dobrze, ale wypadałoby zrobić test szczelności pod ciśnieniem. Zastanawiam się, czy go wymontować, czy zmontować klimę i dopiero wtedy pojechać na testy
Nie obawiasz się,
że coś może pójść nie tak w związku z "hubrydowością" Twojej instalacji??Nie obawiam się, bo nie mam w tej materii zbyt wielkiej wiedzy Zdaję się na opinie i porady fachowca z branży.
-
Ogólnie wyglądał
dobrze, ale wypadałoby zrobić test szczelności pod ciśnieniem. Zastanawiam się, czy
go wymontować, czy zmontować klimę i dopiero wtedy pojechać na testyMoim zdaniem pojedź na testy, jak będziesz miał już wszystko zamontowane, i tak wypadałoby wszystko razem sprawdzić a tak wydasz pare razy kase na sprawdzanie
-
Moim zdaniem pojedź
na testy, jak będziesz miał już wszystko zamontowane, i tak wypadałoby wszystko
razem sprawdzić a tak wydasz pare razy kase na sprawdzanieTeż tak myślę Poza tym za montaż też sobie policzą
-
Tu akurat tania zabawa z klimą nie jest jak się robi od podstaw. Sam musiałem w zakupiony samochodzie wymienić uszkodzoną oryginalną chłodnicę klimy plus nabijanie ze sprawdzeniem u gościa nie w zakładzie ale co naprawia taniej na lewo. Wyszła chłodnica z allegro 260 plus czynnik 110.
U Ciebie jak będziesz robił to w zakładzie policzą pewnie sporo za montaż plus nabicie. Najważniejsze by jednak było wszystko szczelne bo czynnik pójdzie w powietrze a szkoda by było bo jest drogi. -
Zazwyczaj zanim nabiją czynnikiem robią test szczelności odpompowując powietrze i sprawdzając czy trzyma próżnię. Jeżeli gdzieś są drobne nieszczelności to można nabić czynnikiem z barwnikiem i potem w świetle UV dokładnie widać którędy ucieka czynnik.
-
Zazwyczaj zanim
nabiją czynnikiem robią test szczelności odpompowując powietrze i sprawdzając czy
trzyma próżnię. Jeżeli gdzieś są drobne nieszczelności to można nabić czynnikiem z
barwnikiem i potem w świetle UV dokładnie widać którędy ucieka czynnik.Dokładnie tak robią, nikt w ciemno nie aplikuje drogiego czynnika, a zwłaszcza deficytowego r12
Prawdopodobnie zamontuję instalację tak jak jest - z zaznaczeniem, że brakuje gumowych oringów na połączeniach przewodów - będą musieli je zamontować. Jestem na etapie poszukiwania osuszacza - niebawem telefony i wycieczka po lubelskich sklepach (wezmę swój oryginalny i porównam z tym od poldka).
-
Montuj to szybciej, bo wiosna czeka z przyjściem na Twoją klimę
Dopóki nie skończysz, dopóty nie przyjdzie
-
Montuj to szybciej,
bo wiosna czeka z przyjściem na Twoją klimę
Dopóki nie
skończysz, dopóty nie przyjdzieNiebawem kontynuacja tematu Póki co mamy wiosenną zimę i nic mi się dłubać nie chce
Jestem na etapie poszukiwania osuszacza
-
Niebawem
kontynuacja tematu Póki co mamy wiosenną zimę i nic mi się dłubać nie chceA więc koło się zamyka - Ty czekasz na wiosnę, a wiosna na Ciebie
-
Wygląda na to, że jest na otomoto kolejne Tico z klimą.
http://otomoto.pl/daewoo-tico-C28616646.html -
Drogo.... Może jest nawet całkiem do jazdy? Aczkolwiek blacharsko słabizna - brak naklejek sugeruje, że klapa też była robiona. Klima w każdym razie jest
-
Drogo.... Może jest
nawet całkiem do jazdy? Aczkolwiek blacharsko słabizna - brak naklejek sugeruje, że
klapa też była robiona. Klima w każdym razie jestKlima jest,ale czy sprawna
-
Klima jest,ale czy
sprawnaNa 99% nie Jakby była, z pewnością by się pochwalił Poza tym ewidentnie malowany pod sprzedaż Nawet listwy nie przyklejone (a na błotniku kawałek jest).
-
Aaaa to już loteria
-
Na 99% nie Jakby
była, z pewnością by się pochwalił Poza tym ewidentnie malowany pod sprzedaż
Nawet listwy nie przyklejone (a na błotniku kawałek jest).Poza tym nie ma zdjęć z boku z prawej strony, więc myślę, że może z prawej strony nie być albo dołów drzwi albo progu
-
Wygląda na to, że
jest na otomoto kolejne Tico z klimą.
http://otomoto.pl/daewoo-tico-C28616646.htmlW opisie czytamy: "Samochód W Sam Raz Dla Seniora Lub Kobiety Polecam"
-
W opisie czytamy:
"Samochód W Sam Raz Dla Seniora Lub Kobiety Polecam"Najlepiej Z Dużą Wadą Wzroku.