Problem raczej paliwowy
-
Kup pompę paliwową
nierozbieralną oryginałI to najlepiej oryginał GM a nie Daewha.
-
I to najlepiej
oryginał GM a nie Daewha.Ja właśnie kupiłem Daewha i jak narazie działa, jest ylko jedno ale.... raz poprostu ni staąd ni z owąd przestała pompować paliwo, zostałem sholowany do domu i sprawdziłem wężyki, ten idący od zbiornika do pompy był pełny paliwa, a ten który idze od pompy do elektrozaworu od lpg i pozniej do gaźnika był juz suchy. A samochod następnego dnia odpalił normalnie na benzynie i odpala do tej pory i to jest dopiero dziwne
-
Najdziwniejsze jest to że pompka która przestała działać po ostygnieciu, działa dalej. Jak zapali można jechać przez polske jak długa i szeroka, jeśli się zgasi na chwile to po ponownym odpaleniu chodzi okolo minuty i tyle... Kupię tą nową nierozbieralną jak mówicie popytam nawet o GM. dam znać jak poszło. Dziękuję za wszelką pomoc.
-
A ja bym jeszcze zastanowił się nad awarią modułu zapłonowego. Opis przypadłości jakoś bardzo kojarzy mi się właśnie z usterką tego elementu, a Ty niepotrzebnie zasugerowałeś się pompą.
Oczywiście mogę się mylić. -
W moim przypadku pompka przestała działac po tym jak załączył się wentylator chłodnicy bo długo stałem w korku... czy to też moduł?
-
co do modułu to moge dodać jeszcze że jak auto po zagrzaniu zgasiłem i po chwili odpaliłem - wystąpił ten problem jak wyżej, to zmieniłem pompkę (w bagażniku worze ze soba klucze i pompke zapasową) i zrobilem kolejne 100 km. Więc to mogłby być zapłon mimo wszystko?
-
W moim przypadku
pompka przestała działac po tym jak załączył się wentylator chłodnicy bo długo
stałem w korku... czy to też moduł?Nie pisałem o Twoim przypadku, przecież odpowiedziałem autorowi wątku. Podejrzewałbym moduł dlatego, że są u niego problemy z rozruchem w zależności od temperatury silnika oraz kolejne wymiany pomp w krótkim czasie nie odnoszą w zasadzie trwałego skutku...
Po raz drugi zaznaczam - mogę się mylić. Należy to odczytać w ten sposób, że nie trzymam się "wersji modułu" w sposób zasadniczy jak pijany płotu, lecz sugeruję możliwość istnienia innej usterki niż tylko wadliwa pompa paliwa. -
Witam.
No elektryka lubi platać różne dziwne figle, leo może mieć racje aja nie wierzę , że od razu kilka tych samych pomp może mieć taki sam feler, może podjedź na jakiś zaprzyjaźniony szrot hm o ile taki masz w pobliżu i umów się z facetem na jakąś podmiankę ale nie wiem czy to jest realne,nie wszyscy są tacy wiarygodni no i też nie wiadomo czy tam będzie dobry aparat zapłonowy. -
Hmm wczoraj trasa do ozorkowa prędkosci 70-90km/h, jechałem na benzynie i nagle poprostu pompka przestała pompować paliwo... poźniej znów podała paliwo ale na jakis czas i znów przestała, dziwny przypadek aby nagle mechaniczna pompa paliwa tak nagle nie pompowała
-
Witam.
A skąd wiesz że pompa przestała pompować?? -
Witam.
A skąd wiesz że
pompa przestała pompować??Bo wąż idący od pompki do gaźnika był suchy, a wąż idący od zbiornika do pompki był pełny paliwa