Z innej beczki (car audio)
-
W poprzednim radiu (kaseciak) podłączałem discmana a potem mp3 za pomocą różnych wynalazków:
- kabel jack-jack do wejścia na panelu,
- adapter jack-kaseta,
- transmiter fm.
Zdecydowanie najlepsza jakość dźwięku była przy bezpośrednim połączeniu kablem, ale zasadniczo wszystkiego dało się słuchać. Jak dopiero planujesz kupić tanie radio dobrej firmy to poszukaj z wejściem jack, będziesz miał lepszą jakość i oszczędzisz na bateriach do transmitera.
-
Transmitery to zło. nigdy nie wiesz na co trafisz. Jeden, który montowałem odtwarzał wszystko pięknie, ale nadajnik fm w nim był fatalnej jakości. Skończyło się na przeróbce radia
Drugi miał fajną jakość ale podziałał dwa tygodnie.
Ja już nie lubię transmiterówJak już masz kupowaś radio, to bierz najtańsze
Ja mam o takie: radyjo Kupiłem w Euro-RTV-AGD za podobne pieniążki.
Jedyne, czego mi brakuje to zdejmowany panel. Za to masz do dyspozycji złącze usb i SD, więc możesz sobie łatwo wrzucać muzę do odtwarzania. I nie walają się żadne kable.
A gdyby Cię jednak naszła ochota na użycie swojego odtwarzacza, to masz wejście liniowe
Jakościowo radio gra jak wszystkie inne No, co ważne w Tico, jest króciutkie.P.S.
wcześniej kupiłem używane radio i drugi raz bym sie na taki zabieg nie zdecydował szkoda nerwów... -
Ja swój transmiter swojego czasu w biedronie znalazłem, za 30 zł. Powiem Ci że jak kaseciak jest wmiare to i transmiter może na nim ładnie zagrać, do czasu... gdy się nie rozpiepszy
Wszystko fajnie, pięknie, ale jak jakaś większa nierówność lub jego zachcianka, to się na moment wyłącza i zaczyna track'a od poczatku ;/ to ja już wole normalnego radia posłuchać...
-
do czasu... gdy się nie rozpiepszy
Wiem
Teraz grają lepiej i łatwiej się psują te transmitery
A według mnie cena za to radio co podałem jest akceptowalna. Licząc używany kaseciak + chińcki transmiter to parę dyszek dołożę i już mam nowe radio z gwarancją i bez transmitera -
Dzięki za wypowiedzi.
Myślę że się zastanowię.
Co do tego radia "lenco" to cena chyba jest przesadzona, bo niewiele więcej dołożyć można i jakiegoś CD lepszej firmy się dorwie.Transmiter-kaseta juz była przerabiana i nie jestem zadowolony, gdzieś na elektrodzie też było opisane, że najlepszy efekt się uzyska przy bezpośrednim podłączeniu ale czy wszystkie transmitery mają możliwość podłączenia poprzez kabel???
-
Ja tam wychodze z założenia że w następnym samochodzie będę miał radio fabryczne/lub takie jakie ktoś zostawi, więc zostawiłem sobie zwykłego kaseciaka.Transmitera używam tylko gdy naprawde najdzie mnie ochota na swoje nuty, więc raczej nie będę się spieszył z wymianą radia. No chyba że się rozpadnie
-
bo niewiele więcej dołożyć można i jakiegoś
CD lepszej firmy się dorwie.
Ale wtedy bez SD/USB, a czasem i bez mp3. Ale zawsze można zapolować na allegro na tańsze.
po 110-120 widywałem noname'yczywszystkie transmitery mają możliwość podłączenia poprzez kabel???
Nie wszystkie. Ja właśnie jednego przerabiałem żeby wyciągnąć z niego dźwięk po kablu.
Dość dobry transmiter to pewnie ze 60zł teraz -
U mnie tak to gra
Lekki szum spowodowany jest przez "cyfrówkę"(odchodzi powoli na emeryturę ) -
U mnie tak to gra
Weź to na spota, chcę to zobaczyć i posłuchać
-
Weź to na spota,
chcę to zobaczyć i posłuchaćOstatnio miałem na spocie
WezmęP.S
Film bangla? -
Ostatnio miałem na
spocie
WezmęNo wiem, ale brakło czasu na wszystko
P.S
Film bangla?Jeszcze nie przetworzony ale bangla
Słychać dobrze -
Wszystko fajnie,
pięknie, ale jak jakaś większa nierówność lub jego zachcianka, to się na moment
wyłącza i zaczyna track'a od poczatku ;/ to ja już wole normalnego radia
posłuchać...Dostałem transmiter w prezencie, nowy, podłączany do gniazda zapalniczki. Grał ze dwie h od początku, a potem zaczęło się robić to samo, co piszesz - przy jakimś wstrząsie wyłącza się i zaczyna od nowa. Tak sobie pomyślałem, że może coś nie łączy na stykach gniazda, myślałem nad podpięciem go jakoś bezpośrednio (za pomocą kabelków), ale jeszcze się za to nie zabrałem.
Po Twoim wpisie sądzę, że to jednak chyba nie chwilowy brak zasilania jest przyczyną... chyba, że coś nie łączy również u Ciebie... -
Ale wtedy bez
SD/USB, a czasem i bez mp3. Ale zawsze można zapolować na allegro na tańsze.
po 110-120
widywałem noname'yKtore popracuja 6-12 miesiecy i na zlom Wole kupic juz jakies lepsze radio (nawet najnizszy model) i nie klac go na kazdym kroku Ewentualnie kupic jakas uzywke markowa za ok 100zl (tez jakis niewysoki model w dobrym stanie mozna wyhaczyc)
Nie wszystkie. Ja
właśnie jednego przerabiałem żeby wyciągnąć z niego dźwięk po kablu.
Dość dobry
transmiter to pewnie ze 60zł terazWiec niewielka to oszczednosc A dodatkowy bubel wala sie po samochodzie
-
Ktore popracuja
6-12 miesiecy i na zlom Wole kupic juz jakies lepsze radio (nawet najnizszy
model) i nie klac go na kazdym kroku Ewentualnie kupic jakas uzywke markowa za
ok 100zl (tez jakis niewysoki model w dobrym stanie mozna wyhaczyc)Wiec niewielka to
oszczednosc A dodatkowy bubel wala sie po samochodzie
Dlatego nie polecam
A radia używki to ja już nie chcę. Wolę noname z gwarancją niz nawet markowe używane. -
Dlatego nie polecam
A radia używki to
ja już nie chcę. Wolę noname z gwarancją niz nawet markowe używane.Ja, szczerze mowiac, tez nie chce uzywki, ale i noname Mialem do czynienia z oboma przypadkami. Lepiej dolozyc i nie narzekac
-
Ja, szczerze mowiac, tez nie chce uzywki, ale i noname zakrecony Mialem do czynienia z oboma przypadkami. Lepiej dolozyc i nie narzekac palacz
Można to połączyć przecież: używka z gwarancją
-
Wydaje mi się że poprostu taka jakość wykonania, bo np przy nawigacji czy cb nie mam takiego czegoś, tylko transmiter sobie żarty stroi
A i się zgodze z kimś tam z góry, że kolejna rzecz która wala się po auciePS. Slavo, co Ci tak tam mryga?
-
PS. Slavo, co Ci
tak tam mryga?Immo
-
A ja tam kiedyś w maluchu miałem taki patent:
wzmacniacz jakiś first kupiony na giełdzie co reklamowane mial 4 x 200 rzeczywiste (4 x 30W) podłaczałem do mp3 (256Mb) i miałem tanim kosztem fajne audio za małą kasę, moja przygoda z transmiterami hmm miałem taki i szczerze powiem że słychać było szumy przy róznych ustawieniach głośności. Po wyłaczeniu i właczeniu transmitera badz też rozruchu auta utwory rozpoczynały sie od początku co mnie z deka wkurzało, no i poza tym kasowały sie ustawienia equalizera na classic z rock. Tak wiec jakbym mial kombinować z kaseciakiem i transmiterem to dziękuje, zresztą transmiter zepsuł mi sie po 3 miesiacach użytkowania . Wolałbym juz altermatywne rozwiązanie w postaci wzmaka i mp3, przynajmniej jakoś dzwięku lepsza, niż ten pseuda cyfrowy dzwięk z kaseciaka. -
Witam.
Każdy chciałby rozwiązać to jakoś oszczędnie nie wydając kaski dużej chyba że ktoś ma jej dużo to nie oszczędza.
Również nie mam zaufania to np CD używanych choć kiedyś kupiłem za 500zł używkę i była cacy.
Ja u siebie rozwiąże to inaczej, tzn raczej bezpośrednio.
Posiadam radio kaseciak sony xr-c2300r. Do niego muszę dokupić panel.
Posiada on wyjście oryginalne audio. Mam telefonik Samsung e250, na aukcji kupiłem za grosze adapter ( telefon-mały jack).Dokupić muszę jeszcze jeden kabel bądź sam go wykonam tzn mały jack- chinch.
No i w zasadzie sprawa załatwiona.
Mam tylko pytanie jak wy rozwiązaliście nagłośnienie w Tico??