Białe zegary - skany
-
Może komuś się przyda Jutro dam znać, czy pasują w oryginalnym rozmiarze
-
Myśle że tego typu informacje w przyszłości komuś się przydarzą, sam się przymierzam do zmiany image moich zegarów. Tylko jak narazie nie wiem na czym drukować owe wkładki. Jak zrobisz u siebie zegary to opisz na czym drukowałeś i dołącz jakieś fotki przedstawiające wynik twojej pracy.
-
Wydrukowałem u siebie na twardym papierze, coś podobnego do brystolu, zwykłą drukarką, maksymalna jakością i nawet ładnie, tylko, że mam problemu z dokładnym wycięciem
-
że mam problemu z dokładnym wycięciem
A może deseczka i nożyk do tapet?
-
Albo skalpel. Ciężko dostać, ale jak się poszuka po aptekach to można na "wielką prośbę" kupić.
Ja używałem do modelarstwa.
-
Myśle że tego typu
informacje w przyszłości komuś się przydarzą, sam się przymierzam do zmiany image
moich zegarów. Tylko jak narazie nie wiem na czym drukować owe wkładki. Jak zrobisz
u siebie zegary to opisz na czym drukowałeś i dołącz jakieś fotki przedstawiające
wynik twojej pracy.Ech Wooooojtek, dwa lata na forum i jeszcze nie zapoznałeś się z szukajką.....
-
-
Może nie białe
zegary ale jak ktoś chce zrobić sobie czarne to daje plikJeśli chodzi o czarne zegary to polecałbym zakup jakiegoś starego licznika z modeli do 95r,
wtedy właśnie były czarne i napewno jakościowo będą lepsze niż robione własnoręcznie -
Jeśli chodzi o
czarne zegary to polecałbym zakup jakiegoś starego licznika z modeli do 95r,
wtedy właśnie były
czarne i napewno jakościowo będą lepsze niż robione własnoręczniePotwierdzam Ja tak wlasnie zrobilem i ciesze sie czarnymi zegarami
-
Jeśli chodzi o
czarne zegary to polecałbym zakup jakiegoś starego licznika z modeli do 95r,
wtedy właśnie były
czarne i napewno jakościowo będą lepsze niż robione własnoręcznieMój jest 1996r i ma czarne w serii
-
Ech Wooooojtek, dwa lata na forum i jeszcze nie zapoznałeś się z szukajką.....
Zapoznałem się z szukajką nawet z tą co jest teraz, chociaż tamta była lepsza
Temat powrócił, jak bumerang i zegarki w miarę ładne to chciałem parę słów powiedzieć i o kilka rzeczy zapytać przy okazji.
-
Zapoznałem się z
szukajką nawet z tą co jest teraz, chociaż tamta była lepszaTa też daje radę pod warunkiem, że prawidłowo ją obsługujemy (patrz specjalny wątek jej poświęcony --> KLIK )
Temat powrócił, jak
bumerang i zegarki w miarę ładne to chciałem parę słów powiedzieć i o kilka rzeczy
zapytać przy okazji.Miałem na myśli wyłącznie szukajkę
-
Ta też daje radę pod warunkiem, że prawidłowo ją obsługujemy (patrz specjalny wątek jej poświęcony --> KLIK )
Chyba naprawdę nie masz co robić...
-
Ta też daje radę
pod warunkiem, że prawidłowo ją obsługujemy (patrz specjalny wątek jej poświęcony --
Chyba naprawdę nie
masz co robić...Pokazałem ci linkami do tematów, że białe tarcze zegarów były szeroko omawiane na forum.
W owych linkach były też zawarte odpowiedzi na twoje pytania.
Nie musisz dziękowaćA swoje osobiste uwagi proszę zachowaj dla siebie...
EOT
-
Chyba naprawdę nie
masz co robić...Woooojtek, niepotrzebnie krytykujesz kolegę.
Tamta szukajka była dokładnie tak samo dobra, jak obecna, jednak zbyt dużo osób ma problemy z aktualną - głupi cudzysłów i sprawa się rypie. Powstanie tamtego wątku było trafioną inicjatywą i właściwą odpowiedzią na mnożące się przypadki problemów z szukaniem.
Rozumiem, co chciałeś tym wątkiem powiedzieć, ale nie wiń Chrisa za poświęcenie jego czasu na podanie linków. Umiesz szukać - OK, więc powstało nieporozumienie i tyle.
A Chris miał rację. Skończmy to.Będą jakieś fotki od Ciebie, gdy już zrobisz te tarcze?
-
Będą jakieś fotki od Ciebie, gdy już zrobisz te tarcze?
Jak będe miał czas to wymienię te zegary (sesja niedługo i projekty zacząłem robić) , zależy mi na dużej przezroczystości tarczy. Myśle nad tym aby zrobić je na kalce o kolorze mlecznym tak aby cała tarcza świeciła. W zegarach mam zamiast popularnych W5W odpowiedniki ledowe i chcę zachować diodową biel. Cyfry zrobie czarne tak wiec przezroczystość zerowa tak wiec chce aby sama tarcza świeciła.
-
Jak będe miał czas
to wymienię te zegary (sesja niedługo i projekty zacząłem robić) , zależy mi na
dużej przezroczystości tarczy. Myśle nad tym aby zrobić je na kalce o kolorze
mlecznym tak aby cała tarcza świeciła. W zegarach mam zamiast popularnych W5W
odpowiedniki ledowe i chcę zachować diodową biel. Cyfry zrobie czarne tak wiec
przezroczystość zerowa tak wiec chce aby sama tarcza świeciła.Brzmi nieźle. Ciekawe, jak to wyjdzie w praktyce... Liczę na zdjęcia.
Z doświadczenia mogę napisać, że tarcza zrobiona na zwykłym papierze lub trochę grubszym (coś jakby brystol) nie jest dobrym rozwiązaniem. Pod wpływem wilgoci (różne pory roku) deformuje się i zegary tracą ładny wygląd. Aha, i jeszcze: dobrej jakości tusz z drukarki atramentowej, położony na papierze, nie blaknie przez jakieś dwa lata - potem w zasadzie przydałoby się zmienić tarcze...
Tak więc kombinuj z tą folią.