Projekt Daewoo Tico Cabrio
-
Słupki są wzmocnione poprzed ceownik spawany bezpośrednio w podłogę po całej jej szerokości. Gwarantuje te odpowiednią sztywność ścianie bocznej. Są plany by owe auto zarejestrować, tylko nie wiem jak im się to uda
-
... Co o nim sądzicie??
Tak patrzę i patrzę i jakoś mnie się nie widzi czegoś mi w nim brakuje
Już pomijam, że w wystawowym aucie brak felg i widać trochę brudu -
Fajnie wygląda.tylko troszke tył taki prosty.JA bym dał na środku wzmocnieniew postaci pałąka chroniącego głowy przy wywrotce oraz jakieś kołpaki ala felga alu. Wtedy by o wyglądało jak małe cabrio. Ale efekt fajnawy...
-
Wygląd OK.
Ale, żeby tym jeździć. Nadwozie samonośne po takich przeróbkach nie należy do najsztywniejszych, myślę, że nawet pomimo wspawania tych ceowników w podłogę.
Widzę polikwidowane punkty zaczepu pasów bezpieczeństwa, czy one tam w ogóle są??
Myślę, że do jazdy to, "to" się nie nadaje. Aczkolwiek wygląda fajnie.
-
Jeśli chodzi o pasy to tam inaczej jest z nimi niż w naszych tikolotach, tam pasy są umocowane na końcu słupka, jakby pod pachą idą śmiesznie ale to tylko taki projekt, pewnie następna ekipa w postaci innych dyplomantów zajmie się modernizacją owego tico. Ciekawi mnie co z tego wyjdzie zamiar był niezły realizacja jest tez spoko ale jest pare niedociagnieć tak jak mówicie.
-
I teraz do was
pytanie. Co o nim sądzicie??Pomysł niezły, owszem... Na letnie słoneczne dni...
Dałbyś radę zrobić trochę więcej fotek z różnych ujęć, także w środku? -
Rozumiem, że dachu nawet materiałowego nie ma?
Ja bym tico przerobił w stylu UAZ-a. Plandeka z możliwością pełnego otwarcia.
Ten projekt nie jest głupi, ale mi nie leży.
-
Jak bede na uczelni to porobię foteczki
-
Pomysł niezły,
owszem... Na letnie słoneczne dni...Mogli by zlikwidowac tylne drzwi (bylo by 2-drzwiowe tico) ciekawe jak by to wygladalo. Zaspawac i na gladko zrobic. No i dach by sie przydal - plandeka, czyli slupki przydaly by sie jednak.
-
Fabryczny spojler niech zamontują. Wreszcie będzie mieć (teoretycznie :P) wpływ na aerodynamikę auta