Kontrolka hamulca
-
Sprawdź multimetrem ten wyłącznik pod ręcznym i czujnik w zbiorniczku wyrównawczym na 90% jedno z 2 jest uszkodzone.
-
Sprawdź multimetrem
ten wyłącznik pod ręcznym i czujnik w zbiorniczku wyrównawczym na 90% jedno z 2 jest
uszkodzone.Niestety nie mam multimetra.
Odłączyłem nakrętkę ze zbiornika płynu hamulcowego - kontrolka świeci dalej.
Zwarłem bieguny wyłącznika od ręcznego - kontrolka świeci dalej.
Co teraz? -
sprawdź pierwszą kostkę od przewodów idących od nakrętki zbiorniczka płynu, może styki zaśniedziały.
-
sprawdź pierwszą
kostkę od przewodów idących od nakrętki zbiorniczka płynu, może styki zaśniedziały.Właśnie tę kostkę rozłączyłem
Z tego co się orientuję, to po rozłączeniu kostki kontrolka nie powinna świecić. -
Podłącze się pod temat. Ostatnio jadę Tikaczem a tu mi babka na przejście wtargnęła to musiałem awaryjnie hamować i ukazała mi się kontrolka od ręcznego. na co dzień nie mam żadnych problemów z hamulcami tylko przy mocnym wciśnięciu pedału. Chciałem się dopytać czym to może być spowodowane?
-
Podłącze się pod
temat. Ostatnio jadę Tikaczem a tu mi babka na przejście wtargnęła to musiałem
awaryjnie hamować i ukazała mi się kontrolka od ręcznego. na co dzień nie mam
żadnych problemów z hamulcami tylko przy mocnym wciśnięciu pedału. Chciałem się
dopytać czym to może być spowodowane?zbyt mała ilość płynu w zbiorniczku
-
zbyt mała ilość
płynu w zbiorniczkuLub klocki się kończą
-
Lub klocki się
kończąJedno z drugim jest powiazane
-
Jak dzisiaj sprawdziłem to tarcz już praktycznie nie ma. Klocki w stanie dobrym Więc trzeba teraz kasę na tarcze zbierać.
-
Nikt nie ma już żadnych pomysłów? (poważnych)
-
Nikt nie ma już
żadnych pomysłów? (poważnych)Ja miałem identycznie.Przyczyna-przetarty przewód ten co leci po podłodze od wyłącznika przy hamulcu
ręcznym i to on robił zwarcie z podłogą(masa). -
Ja miałem
identycznie.Przyczyna-przetarty przewód ten co leci po podłodze od wyłącznika przy
hamulcu
ręcznym i to on
robił zwarcie z podłogą(masa).W którym miejscu dokładnie?
Może być, że w tym miejscu przewód jest bardziej narażony na uszkodzenia? -
W którym miejscu
dokładnie?
Może być, że w tym
miejscu przewód jest bardziej narażony na uszkodzenia?Miejsca nie pamiętam.Może sprawdź go na całej długości,aby nie było masy z podłogą.