Forum Tico Tuning Team
-
szczerze to nie mam pojęcia czy ktoś ma jakieś kopie by można było to przywrócić , najprawdopodobniej zostało utracone , ale to Indii może powiedzieć coś więcej ja byłem tylko klubowiczem , wiem jedno że i Indiego tikacz skończył źle mój również , większość aut z TTT już nie było ale jakoś się forum kręciło bo ktoś się non stop logował i modził jakieś tiktaki także może by sie to udało wskrzesić , tymczasowe forum na www.ticotuningteam.fora.pl zakładałem ja także można by zacząć na tym adresie coś od nowa , wprawdzie tico nie mam ale chętnie bawiłbym się dalej w jakieś porady czy coś jesteście chętni ?
-
No to jasne że jesteśmy, co chwilę ktoś pyta o to forum, zresztą było tam pełno przydatnych treści ale też i pełnych wiedzy chęci pomocy użytkowników. Trzeba coś ruszyć z kopyta bo już kope czasu to leży.
Kopia powinna być, bo jak wskrzeszali poprzednio to wszystko było. Ale nie wiem kto był głównym adminem - tam trzeba uderzyć. Jeśli sam już ten ktoś nie ma ochoty się w to bawić, to z pewnością znajdzie się tutaj jakiś chętny do administrowania - Leo?
-
do Indiiego trzeba uderzyć on był prezesem TTT miał wszystkie hasła itp , może będzie jakaś kopia , a jeśli nie to wszystko trzeba robić na nowo
-
No to jasne że jesteśmy, co
chwilę ktoś pyta o to forum, zresztą było tam pełno przydatnych treści ale też i pełnych
wiedzy chęci pomocy użytkowników. Trzeba coś ruszyć z kopyta bo już kope czasu to leży.
Kopia powinna być, bo jak
wskrzeszali poprzednio to wszystko było. Ale nie wiem kto był głównym adminem - tam trzeba
uderzyć. Jeśli sam już ten ktoś nie ma ochoty się w to bawić, to z pewnością znajdzie się
tutaj jakiś chętny do administrowania - Leo?Wywołany do tablicy od razu odpowiem, że nie podejmę się prowadzenia kącika tuningowców. Powodów jest kilka, z których najważniejsze: nie interesuję się tuningiem, jakim zajmowano się w TTT (i nie chcę robić tego, do czego "nie czuję bluesa"); bardzo rzadko zaglądałem na wspominane forum i nie znam większości ludzi stamtąd (a właściwie znam tylko tych, którzy również tu bywali); nie mam czasu na taką dodatkową działalność (a gdybym miał, chętnie poświęciłbym go na realizację paru pomysłów związanych z tym kącikiem ).
To wszystko nie oznacza jednak mojej obojętności w tym temacie. Chętnie pomogę ludziom zainteresowanym założeniem takiego kącika tutaj - mogę pogadać z Administratorami forum, uzgodnić szczegóły, pomóc w założeniu kącika oraz w początkowej fazie jego istnienia.
Do tego jednak przydałoby się, aby (po kolei):
1. utworzyła się zdecydowana grupa ludzi, która będzie naprawdę zainteresowana uczestnictwem - nie może to być jedynie paru użytkowników stąd (zastanówcie się - dlaczego padło tamto forum?);
2. udało się przekonać ludzi z byłego TTT do udostępnienia i ponownego opublikowania treści starego forum - to duża skarbnica wiedzy, żal byłoby trzymać ją tylko gdzieś u kogoś na kompie, a tu na nowo próbować "wynaleźć koło"; aha - nie wiem, jak technicznie wyglądałaby sprawa z wprowadzaniem kopii tamtego forum;
3. jak pisałem wyżej - potrzebny byłby nowy moderator, którego zaakceptowałaby administracja forum (więc musiałby to być ktoś ze "starych" userów, który spełniałby pewne kryteria).Tyle na razie. Zaznaczam - to jest tylko moje prywatne zdanie, żadnych rozmów z Adminami jeszcze nie było. Będą konkrety - możemy zacząć z nimi pertraktować. Pamiętajcie jednak, że dwóch czy trzech "napaleńców" to za mało.
-
Myślę że najlepszym kandydatem była by osoba która uczestniczyła w tamtym forum jak i w naszym.
ja zgłaszam się na użytkownika z racji posiadanego już przerobionego autka, chęci dalszego rzeźbienia mam
-
Myślę że najlepszym
kandydatem była by osoba która uczestniczyła w tamtym forum jak i w naszym.
ja zgłaszam się na
użytkownika z racji posiadanego już przerobionego autka, chęci dalszego rzeźbienia mamJa zgłaszam się na moderatora nowego kącika z racji założonych neonków, przyciemnionych szyb i trzech postów napisanych na TTT
-
koledzy odkopuje ten temat bo umarło śmiercią naturalną ... Jestem kolejnym "napaleńcem" na kącik "tjunerów"
-
udało mi się odpalić forum zastępcze adres to www.ticotuningteam.fora.pl jeśli ktoś chce to rejestrować się i może uda się odbudować imperium żelazek ,jako były klubowicz i weteran TTT w miarę możliwości postaram się pomóc , nie dajmy zapomnieć o tych autkach bo jeździ jeszcze tego sporoo a niektóre naprawde dobrze wyglądają
-
akurat jak ja pozbyłem się swojego wehikułu !
-
akurat jak ja
pozbyłem się swojego wehikułu !Odkup, zakup nowy, pożycz i dziełamy
Ciekawe, czy ktoś posiada jeszcze bazę danych z tym wszystkim co było kiedyś na TTT...
-
Odkup, zakup nowy,
pożycz i dziełamy
Ciekawe, czy ktoś
posiada jeszcze bazę danych z tym wszystkim co było kiedyś na TTT...indii mówił mi że ma tylko nie ma się tym komu zająć.
-
Ciekawe, czy ktoś
posiada jeszcze bazę danych z tym wszystkim co było kiedyś na TTT...A czy dałoby się to zaimplementować na Złośnika?
Zrobić z tego np. osobne forum -
A czy dałoby się to
zaimplementować na Złośnika?
Zrobić z tego np.
osobne forumna stronie klubutico można zaimplementować forum.. tylko nie wiem czy phpbb (bo podejrzewam że na tym stało forum) łatwo da się zmigrować.. resztę (galerie, opisy) bez problemu można zmigrować, przenieść.
Ewentualnie mogę zrobić stronę wraz ze zintegrowanym forum ..
-
A czy dałoby się to
zaimplementować na Złośnika?
Zrobić z tego np.
osobne forumMyślę, że istnieje taka możliwość techniczna, i być może byłoby to nawet łatwiejsze, niż tworzenie nowego forum na klubowej stronie (z różnych względów, zwłaszcza technicznych). Ale pewien nie jestem, musiałbym mieć jakieś dane o starym forum TTT.
Tylko, abstrahując już od miejsca... Nie jestem pewien, ilu tak naprawdę chętnych do aktywnego uczestnictwa byłoby... Wątek ten wisi od długiego czasu, co jakiś czas wraca, ale jakiegoś specjalnego szału nie ma... -
ja sie tu zarejestrowałem www.ticotuningteam.fora.pl ale nikogo niema a chciałbym sie pochwalic to co zmodziłem w tikolku... ale jak spojzałem to jest tylko 32 uzytkowników... ludzie odbujmy forum i bedzie gitara jak sie nikt nie bedzie logowal to du.pa bedzie
-
ja sie tu
zarejestrowałem www.ticotuningteam.fora.pl ale nikogo niema a chciałbym sie
pochwalic to co zmodziłem w tikolku... ale jak spojzałem to jest tylko 32
uzytkowników... ludzie odbujmy forum i bedzie gitara jak sie nikt nie bedzie logowal
to du.pa bedzieja myślę że projekt nie ma szans, nasze autka mają już najmniej po 10 lat
i każdy teraz to dba przedewszystkim by jego auto było w jak najlepszym stanie technicznym,
a wszelkie modyfikacje nie zawsze temu służą