NOWI FORUMOWICZE NAJPIERW PRZECZYTAJCIE TO....
-
Szanowni użytkownicy i członkowie "Tikowego Bractwa Złośnikowego", a także Nowi Forumowicze zlitujcie się....
PRZESTAŃCIE zakładać tematy pt: "Koniec Tico" , "Moje Tico Umiera" , "Tico Nie Jedzie"... i jakże powszechnych "Problem Z Tico".... Niedługo zaczną powstawać tematy pt: "Tico Nie Śpiewa", "Tico Świszczy" , "Tico Skacze i Tańczy" , "Tico Żyje" , "Tico Się Uśmiecha, a Potem Przestaje" , "Tico Jest Głodne" i jeszcze wiele innych.
Jak tak dalej pójdzie, "zawalą nas" wątki, które w ogóle nie oddają stanu rzeczy i problemów w nich zawartych. Wszyscy Użytkownicy Forum ukończyli chyba co najmniej szkołę średnią, więc powinni mieć pojęcie o tym, co stanowi istotę problemu, jakie są konkretne objawy sensu stricte. Czyż nie brzmi lepiej temat pt "Problemy z porannym odpalaniem" od przytoczonego już wątku "Tico Nie Jedzie" ???
Zanim założycie temat, zadajcie sobie trochę trudu i PRZEJRZYJCIE ARCHIWUM, po co dublować wątki, które były, udajcie się do samochodu, ZAJRZYJCIE POD MASKĘ, to nic nie kosztuje, a naprawdę może pomóc w diagnozie problemu i DOPIERO PÓŹNIEJ, GDY NIE ZNAJDZIECIE PODOBNEGO WĄTKU, ZADAJCIE PYTANIE. Jeśli macie aparaty cyfrowe róbcie zdjęcia, one często wiele oddają z istoty problemu.
Po założeniu tematu, NIE UCIEKAJCIE OD RAZU Z FORUM, poczekajcie, może pojawią się odpowiedzi od innych "userów", CZYTAJCIE PRYWATNE WIADOMOŚCI, może któryś z użytkowników tą drogą spróbuje wam coś poradzić.
Jeśli po głębszej analizie, stwierdzicie, że pierwotny tytuł waszego wątku, nie oddaje istoty problemu, UŻYJCIE FUNKCJI EDYTUJ, można nią zmieniać tytuł i treść własnych postów.I Najważniejsze - CZYTAJCIE REGULAMIN FORUM!!!!!
To tyle refleksji po przestudiowaniu ostatniego okresu działalności na forum
-
Szanowni użytkownicy i
członkowie...Przeca to takie ŚwItAśNe
Tak na serio to sam bym lepiej tego nie podsumował
Podpisuje się fszystkiemi rencoma i nogami -
Takie coś przydało by się także na innych wątkach.
Super spostrzeżenie
-
Takie coś przydało by się
także na innych wątkach.a ja mam inne zdanie na ten temat - takie wątki nie powinny w ogóle powstawać (no ale czasem muszą
Super spostrzeżenie
-
Moje Tico nie umiera i błyszczy po myjce. Zajobiście czyta mi się takie wątki. Bajka.
-
ciach
Popieram kolegę
Nazywajmy rzeczy po imieniu. -
Szanowni użytkownicy i
członkowie "Tikowego Bractwa Złośnikowego", a także Nowi Forumowicze zlitujcie się....Proponuję "przykleić" wątek...
Po zmianie jego tytułu
-
Proponuję "przykleić"
wątek...Tak będzie...
Po zmianie jego tytułu
... ale moim zdaniem niewiele to pomoże...
-
Tak będzie...
... ale moim zdaniem niewiele
to pomoże...W sumie masz rację, ale jak będzie na pierwszym miejscu wśród wątków to chociaż połowa nowych zajrzy
I powycinaj nasze posty, zostaw tylko Clavisha i zamknij najlepiej
-
po dzisiejszych dwóch nowych tematach o tytule: "Tico" założonych przez nowego usera proponuję przestać cokolwiek się odzywać w takich przypadkach (wiem, wiem: pierwszy się tam odzywam, ale więcej nie będę). jak sobie jeden z drugim ponarzeka że nikt mu nie chce pomóc to może w końcu zechce mu się poczytać na tym forum coś po za swoim tematem.
-
Ciekawe czy dało by się tak zrobić że osoba pisząca pierwszego posta musiała by najpierw otworzyć regulamin i go potwierdzić że się z nim zapoznała.
-
po dzisiejszych dwóch nowych
tematach o tytule: "Tico" założonych przez nowego usera proponuję przestać cokolwiek się
odzywać w takich przypadkach (wiem, wiem: pierwszy się tam odzywam, ale więcej nie będę). jak
sobie jeden z drugim ponarzeka że nikt mu nie chce pomóc to może w końcu zechce mu się
poczytać na tym forum coś po za swoim tematem.Ano taka jest przyjęta taktyka - niestety aby to działało wszyscy muszą się dostosować
btw. jak widać na moim przykładzie, chciałem być miły i cokolwiek odpowiedzieć, zachęcić to w podzięce dostałem CapsLockiem po oczach
-
Ciekawe czy dało by się tak
zrobić że osoba pisząca pierwszego posta musiała by najpierw otworzyć regulamin i go
potwierdzić że się z nim zapoznała.Przy nowym sofcie jest ustawione, że nowe osoby muszą potwierdzić regulamin forum, ale czy to samo da się zrobić przy tematycznych
-
IMO dobrym wyjściem byłby "staż moderowany"
Ale to już rozmowa nie na ten kącik. -
IMO dobrym wyjściem byłby
"staż moderowany"Ale to już rozmowa nie na ten
kącik.no i zasadnicze pytanie: czy Wam by się chciało?
-
Mi tak
-
Mi tak
Jestem za, a nawet... za (czyli trochę inaczej, niż pewien słynny pan z Gdańska).
Ciekawe, co się z tej rozmowy na innym kąciku wykluje. Tymczasem nie pozostaje nam nic innego, jak poczekać. -
po dzisiejszych dwóch nowych
tematach o tytule: "Tico" założonych przez nowego usera proponuję przestać cokolwiek się
odzywać w takich przypadkach (wiem, wiem: pierwszy się tam odzywam, ale więcej nie będę). jak
sobie jeden z drugim ponarzeka że nikt mu nie chce pomóc to może w końcu zechce mu się
poczytać na tym forum coś po za swoim tematem.To samo już dużo wcześniej kilkakrotnie proponowałem . Więcej - stosuję tę taktykę.
Ja wiem: każdy Nowy jest tutaj Nowym po raz pierwszy. Dla nas, stałych userów, po pewnym czasie naprawdę staje się nudne kierowanie za prawie każdym razem do odpowiednich wątków. Ponieważ znamy dotychczasową "politykę" Administratorów forum i wiemy, jak jest ustawiona sprawa rejestracji itd., nie pozostaje nam nic innego, jak dostosować własne działania do tego, co się dzieje. Nie lubię być za każdym razem nieprzyjemny w stosunku do tych włażących z butami nowicjuszy - z biegiem czasu stwierdziłem, że nieraz wolę w ogóle się nie odezwać. Jeśli podobnie zaczną działać wszyscy, w końcu taki w gorącej wodzie kąpany Nowy zacznie się zastanawiać, czemu jest jedynym "udziałowcem" w swoim wątku... No i z braku lektury odpowiedzi na swoje pytania może zacznie przyglądać się temu, co wisi na górze. To zaś przyniesie mu same korzyści (nam też).
Widzę, że z czasem podobne odczucia docierają do innych Kolegów. Proponuję więc podobny sposób postępowania. -
Przy nowym sofcie jest
ustawione, że nowe osoby muszą potwierdzić regulamin forum, ale czy to samo da się zrobić przy tematycznychpotwierdzenie regulaminu forum nie oznacza jego przeczytania a co najważniejsze - ZROZUMIENIA
-
potwierdzenie regulaminu
forum nie oznacza jego przeczytania a co najważniejsze - ZROZUMIENIANo fakt ale jeśli przy wejściu na DU otwierał by się np poradnik dla nowych, to juz by wiedzieli, że takie coś istnieje