Co dziś "dłubałem" w Tico edycja 3
-
Naprawa zamka od
strony kierowcy. Nie odskakiwał rygiel i nie szło otworzyć drzwi. Okazało się, że
złamała się sprężynka. Już wszystko w porządku :-).Skad wziales nowa sprezynke?
-
Rozgrzałem starą sprężynkę i z 2 zwojów odwinąłem takie oczko które zahaczyłem w jej miejsce .
-
12.03 czyszczenie zawora ERG, u kolegi mickey11 podziękował...
-
12.03 czyszczenie
zawora ERG, u kolegi mickey11 podziękował...3 Tico wtedy robiłem. Istny hurt...
1. Spryskiwacz do szyb, wymiana kół na letnie, regulacja zaworów.
2. Wymiana kół na letnie, naprawa hamulca w tylnim prawym kole, regulacja zaworów, czyszczenie zaworu ERG i kolektora ssącego.
3. Webmena - czyszczenie zaworka ERG.Start o 8 rano - koniec 17 z przerwą obiadową.
-
a ja wczoraj wymieniłem w matizie olej lotos 10W40 i filtr oleju Filtron.
-
a ja wczoraj
wymieniłem w matizie olej lotos 10W40 i filtr oleju Filtron.Zmienił się tytuł wątku na "Co dziś "dłubałem" w Matizie" edycja 3?
-
Zmienił się tytuł
wątku na "Co dziś "dłubałem" w Matizie" edycja 3?Daj spokój.... Matiz to prawie to samo ( ) co Tico, a poza tym Volcan też daje tutaj swoje posty.
-
matiz to przerobione tico. Silnik ten sam zawieszenie to samo tylko budę dali inną.
-
Czyszczenie felg i załatanie dziury w jednej oponie letniej
Jutro pewnie wymiana kapci -
Jutro pewnie
wymiana kapciNie za wcześnie? Jeszcze tydzień do wiosny
-
Nie za wcześnie? Jeszcze tydzień do wiosny
Za wcześnie? Mi tam szkoda zdzierać oponki na asfalcie a do tego o wiele lepiej się jeździ na letnich 13
a nie na cieniutkich 12
. Ja już zmieniłem ze 2 tygodnie temu i nie żałuję... -
Nie za wcześnie?
Jeszcze tydzień do wiosnyJuż kilka dni temu miałem to zrobić,ale brakowało czasu
Bociany już przyleciały więc nie ma co czekać -
Dzisiaj zacząłem prace nad lewym przednim chamulcem, który sie zapiekł w pon.
-
Dzisiaj zacząłem
prace nad lewym przednim chamulcem, który sie zapiekł w pon. -
Za wcześnie? Mi tam
szkoda zdzierać oponki na asfalcie a do tego o wiele lepiej się jeździ na letnich
13a nie na cieniutkich 12
. Ja już zmieniłem ze 2 tygodnie temu i nie żałuję...Ja już tydzień na letnich śmigam w sobote wymienione.
-
matiz to
przerobione tico. Silnik ten sam zawieszenie to samo tylko budę dali inną.Tak właśnie myślą w sklepach motoryzacyjnych i serwisach... I potem kłopot - bo "jakoś pasować to nie chce"
-
Nie wiem jakim cudem ale zgialem mocowanie tylnego amortyzatora Bilstein. Zawieszenie zaczelo stukać jak diabli. Zalozylem stare oryginalne i masakra. Kayab'y juz zamowione.
Sebastian
-
Wywazanie i wymiana kol na letnie
-
Naprawa tylnego lewego koła. Okazało się że szczęka o bęben obcierała.
-
Regulacja zaworków i wymiana uszczelki pod pokrywą. W tygodniu chcę zakonserwować auto w zamkniętych profilach i od spodu. Robił ktoś już coś podobnego ? Czy ogólno dostępne środki na allegro są czegoś warte ? 5 lat temu samochód był poddany takiemu zabiegowi (lecz nie prze zemnie) i póki co zero rdzy.