SPOTY - 4 czerwca 2023 r.
-
dojechałem hihi, ale po co ja się pchałem z powrotem na warszawę przez te remonty to ja nie wiem.
-
@smisnykolo nie było tak źle, ja trafiłem tylko na kilometrowy korek do ronda w Kołbieli, bywało gorzej ;)
-
@smisnykolo jak się ogarniesz to wrzuć foty kiedyś tam.
-
@piotrek9214 napisał w SPOTY:
Ok wezmę ze sobą. Nie wiem czy silnik jest sprawny, nie sprawdzałem go niestety
Sprawny jest. I kręci się nieco żwawiej niż mój, więc będę miał na podmianę, gdy mój wyzionie ducha ostatecznie.
Dzięki! :-)Ja też dotarłem, ale zostałem w garażu trochę, bo mi nie dawał spokoju dość nietypowy brak STOPu hampla nożnego w ETeZecie. Ręczny był, czujnik nożnego sprawny, a światła nie ma... pokombinowałem z miernikiem i skończyło się na lutowaniu i wymianie dwóch kabelków. Można śmigać, oby tylko pogoda była. :-)
Spot fajny, żeby tylko tak zimno nie było, ech...
Szkoda, że ten młodziak w ticu na garwolińskich numerach się nie zatrzymał. Może byłby nowy user na forum... ;-)
Pozdrawiam wszystkich - dzięki za spotkanie i fajnie spędzoną niedzielę. :-) -
Ja chyba wróciłem najszybciej :) Dzięki za udanego spota. Na wylocie z MOPu był jakiś wypadek, dosłownie kilka sekund przed moim wyjazdem. Chyba nikomu się nic nie stało, ale jakieś volvo pokiereszowane na poboczu stało.
@smisnykolo wrzucaj fotki :)
-
Ja powróciłem do domu stosunkowo szybko jak na trasę będącą w budowie - myślałem, że będzie gorzej bo to powroty weekendowe a ruch raczej był płynny poza tą stłuczką na wylocie z MOP-u.
Pogoda na spocie trochę nie dopisała a tak wszystko było ok. Dzięki Leo i Pacior za sprawdzenie ciśnienia sprężania. Pierwszy raz miałem taką okazję a pozytywne wyniki (12 / 12,5 /12,5 kG/cm2) jak na silnik z przebiegiem 249 tyś km, bez żadnego remontu potwierdzają, że jest to niezwykle trwała jednostka.
Podobały mi się zadbane auta i ciekawe narzędzia - oprócz ciśnieniomierzy kompresji silnika komplet precyzyjnych wkrętaków Wihy zaprezentowany przez Drzoncę oraz samodzielnie wykonany ściągacz do bębnów hamulcowych przez Piotrka9214 . Ściągacz jest na tyle prosty w wykonaniu i skuteczny, że warto abyś go zaprezentował na forum w akcji przy okazji jakieś dłubaniny lub nawet sam tylko ściągacz. -
No ja prócz tych sześciu gęsi na liczniku nic po drodze nie spotkałem.
Dziękuję również i przepraszam że musiałem się urwać pierwszy.
Następnym razem postaram się być do końca.
-
Postaram się w najbliższym czasie zaprezentować ściągacz, również w akcji. Są już jakieś wstępne plany na kolejnego spota?
-
@piotrek9214 wstępne są na przyszły rok :P
Ale coś na końcówkę sierpnia by się pomyślało..@smisnykolo co z tymi zdjęciami?
-
-
Ja widzę tylko to a nie zdjęcia :
-
-
-
-
-
-
Fotki spoko :) jeśli nie ma nikt nic przeciwko to skradnę kilka na fanpage, jeżeli ktoś sobie życzy to poza rejestracją zasłonię twarz ;P
-
zmniejszyłem trochę rozdzielczość i jakość przed wrzuceniem na forum, jak chcesz pacior albo ktokolwiek oryginał w 10mpx to napisz.
-
@smisnykolo na Fb takie mi wystarczą, fb i tak zmniejsza jakość..
Ps. Trochę żałuję że lepiej nie zapoznałem się z Leonem, ale mam nadzieję że będzie jeszcze okazja ;)
-
Pierwsze moje wrażenia po zobaczeniu fotek: czego mamy coraz więcej? Gratów. Więcej ich przywozimy ze sobą. A czego mamy wszyscy niewiele? (No, może oprócz Ryszarda, który chyba ma najwięcej...) :-)