JESTEŚ TU NOWY? Dekalog Nowego -instrukcja obsługi
-
Uzupełnione
-
Witam. Mam na imię Karolina i zarejestrowałam się na forum by rozwiązać problemy z ticiem rocznik 97. Po naprawie rozrusznika stwierdził, że nie będzie palił:/ Mam nadzieję, że znajdę przydatne informacje i podpowiedzi co do rozwiązania problemu.
-
Witam. Mam na imię
Karolina i zarejestrowałam się na forum by rozwiązać problemy z ticiem rocznik 97.Serdecznie witamy
Po rozrusznika stwierdził, że nie będzie palił:/ Mam nadzieję, że znajdę przydatne
informacje i podpowiedzi co do rozwiązania problemu.Śmiało możesz założyć nowy wątek
Tylko mam prośbę: postaraj się w miarę dokładnie przedstawić swój problem z autem (nie zapomnij o poprawnym zatytułowaniu wątku) a nam pozwoli to na w miarę przydatną pomoc -
Witamy w naszym gronie kolejną kobietę
-
Jako nowy witam i pozdrawiam wszystkich ticomaniaków.
Sam posiadam tico od 1,5 roku, samochodzik ma 10 latek i przejechane 85000.
Najdłuższą trasę którą nim zrobiłem to w ciągu 4 dni 2500 km(edytowane nie ten klawisz).
Jak do tej pory samochodzik chodził bez większych usterek, wymieniałem tylko rozrząd, przeguby, pasek klinowy, oraz świece, kopułke + palec, oraz przewody WN. Teraz walczę z szybą od strony kierowcy bo wygiął mi się mechanizm podnoszenia.Mam nadzieję że będę mógł w wielu rzeczach pomóc .
pozdrawiam wszystkich
-
Jako nowy witam i
pozdrawiam wszystkich ticomaniaków.-----ciach------
Witam
Oby służył bezawaryjniepozdrawiam
wszystkichDziękuję i również pozdrawiam
-
Jako nowy witam i
pozdrawiam wszystkich ticomaniaków.Witam
Mam nadzieję że
będę mógł w wielu rzeczach pomóc .pozdrawiam
wszystkichPzdr
-
Jako nowy witam i
pozdrawiam wszystkich ticomaniaków.Witamy
Najdłuższą trasę
którą nim zrobiłem to w ciągu 4 dni 3500 km.O - całkiem sympatycznie
Jak do tej pory
samochodzik chodził bez większych usterek,I oby tak było zawsze
Mam nadzieję że
będę mógł w wielu rzeczach pomóc .pozdrawiam
wszystkichRównież
-
Witam Wszystkich.
Przepraszam za post powitalny na stronie głównej - nie doczytałem, że umieszczamy go tutaj.
Nazywam się Kamil, Tico mam od niedawna. Dostałem go od ojca, który był pierwszym właścicielem, więc można powiedzieć, że to członek rodziny.
Pracuję jako elektromechanik w serwisie OPEL FIJAŁKOWSKI i powiem szczerze, że to autko ma coś w sobie. Postanowiłem do Was dołączyć, bo nawet taki prosty bolid może czasem dać w kość, a poza tym dobrze pogadać z innymi ticomaniacami. Pozdrawiam i polecam się na przyszłość. -
Witam Wszystkich.
Przepraszam za post
powitalny na stronie głównej - nie doczytałem, że umieszczamy go tutaj.Witam
Od razu lepiej bez krzyku------ciach----
Pozdrawiam i polecam się na
przyszłość.Pozdrawiam również
-
Witam Wszystkich.
Witamy również.
Przepraszam za post
powitalny na stronie głównej - nie doczytałem, że umieszczamy go tutaj.Nooo, od razu lepiej. I jakoś ciszej się zrobiło...
Tico mam od niedawna. Dostałem go od ojca, który był pierwszym właścicielem, więc
można powiedzieć, że to członek rodziny.Ojciec? Jak najbardziej!
Pracuję jako
elektromechanik w serwisie OPEL FIJAŁKOWSKI i powiem szczerze, że to autko ma coś w
sobie. Postanowiłem do Was dołączyć, bo nawet taki prosty bolid może czasem dać w
kość, a poza tym dobrze pogadać z innymi ticomaniacami. Pozdrawiam i polecam się na
przyszłość.Pewnie skorzystamy. Ja zaś poproszę Cię o częste wizyty na kąciku, aktywne uczestnictwo na forum i z czasem może zechcesz zostać klubowiczem...
-
Witam na forum,
Mam Tico od 12 lat, rocznik '98 od nowego. Zrobiłem nim ponad 200 kkm. Zdarzało
się i ponad 1000 km w ciągu jednego dnia. Od ok. 4 lat mam drugie auto, a Tico
czekał aż żonka zrobi prawko. Prawko już jest, ale nie jeździłem Tico przez
ostatnie 2-3 lata. Teraz zabrałem się za jego uruchamianie.Czytam forum od co najmniej pół roku. Naprawdę jest tu masa wiedzy. Niektóre
porady już wdrożyłem praktycznie.Zawodowo jestem informatykiem, czyli nie aż tak daleko od mechaniki. :-)
Pozdrawiam,
Piotrek -
witamy serdecznie
-
Witam na forum,
Witaj
--ciach--
Pozdrawiam,
PiotrekRównież pozdrawiam
-
Bry
Biały Tiktak 2000r
Wołają na mnie azb, tikajca mam od około 2tygodni, przesiadłem się do niego ze sklaprociałego już polo 2. W zasadzie jestem jestem miło zaskoczony żwawością autka w miejskiej jeździe, zaraz po zakupie przejechałem 200km od tak z partyzanta.
Jest w nim jest do podłubania, gdyż poprzedni właściciel nie przykładał się zbytnio do dbania o wygląd auta, jednak mechanicznie wydaje się w lepszym stanie (chyba) od mojej polóweczki.
Co będę dłubał :
Wew.: przewody w peszele, podświetlenie w tablicy oraz przycisków, dorobię rezerwę, radyjko jakieś tam (co by nie było szkoda ), może obrotek.Zew.: przewody i wężyki w peszele, kołpaki, wężyk tylnego spryskiwacza, tylny zamek (klucznik ustawia), tylna wycieraczka, tylne światło p.mgłowe, oświetlenie tablicy (już zamówione), zderzaki przód (tył się obada), kilka purchli na karoserii + p.p.błotnik większa robota, konserwacja podwozia przed zimą, może się uda pomalować nawet .. to by było cacy.
Dodatkowo, wymiana oleju silnika i skrzyni.
W z w/w rzeczy, jestem w stanie sam zrobić z 98% i to mnie cieszy, w polówce było z tym kiepskawo BA co najważniejsze niewielkim kosztem a autko 2000r a nie jakieś padło z 90r.
Jeżeli chodzi o archiwum - jestem obecnie na 76stronie
Nom to tyle z mojej strony
-
Witam w naszych skromnych progach
Bezawaryjnej jazdy życzę "nowym" nabytkiem
Pzdr -
Bry
Biały Tiktak 2000r
Wołają na mnie azb,
tikajca mam od około 2tygodni, przesiadłem się do niego ze sklaprociałego już polo
2.Bry
Jest w nim jest do
podłubania,...Szykuje się troszku roboty
Jeżeli chodzi o
archiwum - jestem obecnie na 76stronieMiłej lektury
Nom to tyle z mojej
stronyUzupełnij profil o miasto
-
Witaj,
jak widzę zakres prac spory, a znając życie jeszcze coś dojdzie, więc powodzenia i wytrwałości życzę Jakby co, pytaj.
-
Witam od dwóch tygodni pomykam tico rocznik 99 bez gazu,przebieg 172 kkm, jestem zaskoczony zrywnością tego małego autka mam 30 latek jestem z Kwidzyna (pomorskie)
-
Witam od dwóch
tygodni pomykam tico rocznik 99 bez gazu,przebieg 172 kkm, jestem zaskoczony
zrywnością tego małego autka mam 30 latek jestem z Kwidzyna (pomorskie)Witamy Zachecam do czestego udzielania sie na forum