JESTEŚ TU NOWY? Dekalog Nowego -instrukcja obsługi
-
Właśnie o toruńską chodziło...
-
Z czego ta dokładka?
...ok już wiem - golf 2 GTi
A gdzie masz swój niebieski zderzak?
-
rejestracja? Nie
wiem czemu bo to jego pierwsza Toruńska rejestracja tego auta.kupiłem go z miejscowości górsk koło torunia. Tam miał blachy CTR a u mnie pierwsze CT
-
Z czego ta
dokładka?
...ok już wiem -
golf 2 GTitak jest
A gdzie masz swój
niebieski zderzak?w piwnicy ten jakoś bardziej mi się widzi i stan jego jest nieziemski
na tył by się przydał też -
ziolas, gdzie kupiłeś tą dokładke od golfika i za ile?? (bo na allegro jest za 125zł :/)
To jest jedno częsciowa czy dwu??
dzieki za odpowiedź. -
szukałem tej dokładki chyba z miesiąc. Kupiłem w sklepie Arpol (hurtownia części) nie wiem czy u was w jest taki sklep. Kupiłem ją za 83zł albo 84zł. Jakoś tak. Jest jedno częściowa i pasuje jakby od Tico była.
-
Tak jest w Inowroclawiu Arpol tylko w tej Hurtowni są w miare przyzwoite ceny na częsci do samochodów.
-
to zapytaj tam. Ja szukałem na allegro i dupa, po całym mieście i tylko tam ogarneli.
-
ok dzieki za podpowiedź, a wie ktoś może jaka dokładka pasowała by do tylnego zderzaka, chodzi mi głownie od jakiego samochodu pasuje do tico
-
ok dzieki za
podpowiedź, a wie ktoś może jaka dokładka pasowała by do tylnego zderzaka, chodzi mi
głownie od jakiego samochodu pasuje do ticoZałóż wątek, żeby tu nie robić bałaganu
EOT
-
Wydaje się że nie
gdyż tak pada światło i właśnie się wydaje jaśniejszy odcień.Obejrzałem nowsze zdjęcia tego Tico i nadal podtrzymuję, że kolor tylnych prawych drzwi różni się od tylnego błotnika.
Kolejna sprawa, tylna klapa nie ma fabrycznych naklejek, które najczęściej demontuje się na czas malowania, a że są jednorazowe, dlatego nie można ich powtórnie przykleić.
O ile dobrze dojrzałem, dolne listwy są chyba w miarę nowe i z jednej strony trochę nierówno przyklejone, co może świadczyć również o ich demontażu na czas malowania.
Prawy przedni błotnik jest nierówno spasowany z krawędzią uszczelki kierunkowskazu, przedni zderzak był lakierowany, tylny lewy błotnik nieco ponad listwą drzwiową był prawdopodobnie szpachlowany i zamalowany, drzwi po lewej stronie poniżej listew mają różną krzywiznę, po szczegółach wnioskuję, że była malowana maska i prawdopodobnie prawy błotnik ......Oczywiście, jeżeli tylko Tico spełnia oczekiwania swojego właściciela, to wszystko jest OK
-
Witam Państwa!:)
Mam na imię Mateusz i mam 20 lat. Aktualnie zamieszkuję Łódź, a pochodzę z Bełchatowa.
Mam Tico już 2,5 roku. Kupiłem autko gdy mialo 102kkm, wersja SX '99. Nie ukrywam, że mialo byc to auto na max. 1 rok... oczywiscie do nauki jazdy:)
Wyszlo jak wyszlo i jestem z moim maleństwem już wiecej czasu i czuje wewnetrznie, ze nie chce go sprzedac;p
Bede teraz kupowal nowy pojazd, ale Tico zostawiam... chcicalbym sprobowac nim swoich sil w rajdach:)
Sluzbwo jezdzilem juz sporą ilością samochodów(trasy po calej polsce i kilka zagranicznych rowniez), ale jednak nic nie zastapilo mi nigdy przesiadki to mojej bordowej bestii:D
Znalazlem to forum gdy zaczalem szukac informacji wlasnie o rajdach i przygotowaniu auta wlasnie do nich.
Jesli chodzi o spraw mechaniczne to jestem zielony(zawsze telefon do mechanika i niech dziala), ale teraz chce sie troche nauczyc.
Przejrzalem juz troche forum, ale potrzeba na przeczytanie wszystkiego jeszcze kilka dni zwlaszcza gdy trzeba normalnie chodzic do pracy i sie uczyc:)
Teraz ide do pracy, pozniej dopisze cos jeszcze;) -
Witamy.
Proponuję, abyś założył nowy wątek i opowiedział, co planujesz zmienić w tico. -
Temat założony
Zabieram się za czytanie forum... trochę tego jest popisane, czytam już 3 wieczór -
Witamy Trochę czytania masz, ale IMO warto, wiedza tu zgromadzona jest dość bogata Zachęcam do częstego udzielania się
-
Zabieram się za czytanie forum... trochę tego jest popisane, czytam już 3 wieczór
Warto poświęcić trochę czasu na czytanie, bo to forum to skarbnica wiedzy o tym samochodzie
-
z jednym problemem już się uporałem- gasnące auto po odpaleniu na zimnym silniku;)
Wyczytalem, ze przed uruchomieniem trzeba troche pogazować i dziala:D
Nie jest to rozwiazanie problemu lecz tylko jego tuszowanie, ale juz nie denerwuje no i nic mnie to nie kosztowalo -
Temat założony
Zabieram się za
czytanie forum... trochę tego jest popisane, czytam już 3 wieczórAaa... Ja przed rejestracją przeczytałem cały kącik Tico; miało wtedy prawie 2 lata, czytałem równe 2 miesiące.
Teraz forum ma 10 lat... -
To chyba nawet nie zaczynam bo po co? Jak skończe czytać to moje tico już dawno zje ruda i nie będzie w czym grzebać
-
Zaczynaj, zaczynaj - zdziwisz się, bo trochę troski wystarczy, aby tico przeżyło większość współczesnych samochodów...