JESTEŚ TU NOWY? Dekalog Nowego -instrukcja obsługi
-
Witamy i odpozdrawiamy.
-
Witam wszystkich
Od kilku dni jestem posiadaczem Tico z 96 roku. Kupiłem go w cenie złomu od pewnego dziadka, z zewnątrz nie było żadnych zastrzeżeń by go kupić. Ale gdy dostarczono mi go pod dom troszeczkę zbladłem. Między innymi: Rurka przykręcona między środkowe słupki, aby podtrzymywały fotele. Tapicerka w masakrycznym stanie. Prawy boczek razem z elektryką nie istniał. itp. Więc długo nie myśląc wstawiłem go na garaż i zacząłem powoli przywracać go do życia. To co potrzebne było do wnętrza kupiłem : Fotele, prawy boczek, przełącznik zespolony, przęłącznik od klimy, kierownice, dywaniki, licznik. Myślałem, że to koniec moich pracy przy aucie. Ale podczas odkręcania nadkoli, ukazały mi się pęknięte sprężyny z przodu, rozlane amortyzatory. Nie myśląc więc kupiłem nowe razem z miską olejową bo była przetarta i ciekła. wymieniłem też tarcze, klocki, przewody na nowe, wahacze. Z tyłu natomiast musiałem kupić również amortyzatory. a dzisiaj zająłem się elektryką z tyłu bo nie istniała wogóle, kable były w masakrycznym stanie. całość założyłem nową i wszystko świeci, i mryga ;D mam jeszcze sporo drobiazgów do zrobienie przy nim, ale chociaż mam co robić wieczorami Pozdrawiam. -
witaj
rób i nie poddawaj się, tico z klimą to rzadkość -
Witaj, robiłeś jakieś zdjęcia z przebiegu prac?
-
Zdjęć żadnych nie robiłem bo nawet nie miałem kiedy. Akurat pare dni wolnego w szkole, to zajmowałem się autkiem Gdy skończę to wrzucę zdjęcia. A teraz ide trochę powalczyć z RUDĄ na moim Tico
-
Witam
Mam na imię Paweł
Od 2 miesięcy jestem posiadaczem Daewoo Tico rocznik 1999 Pb.
Jeśli chodzi o stan jak na wiek 14 lat i przebieg 183kkm jest całkiem dobry choć jest oczywiście parę rzeczy do zrobienia.Ale już niedługo
Pozdrawiam -
Witamy
-
Witam wszystkich posiadaczy Tico. Mam na imie Mirek i juz kilkadziesiat lat na karku. Po wielu latch powrocilem do Tico.Piewszy byl z salonu (rok 1997 zielony metalik),ten natomiast jest z roku 1996 (Korea) .... tez zielony metalik,ktory zakupilem w 2013 roku. Mam nadzieje,ze znajde wsrod waszych porad cos ciekawego,a i ja postaram sie z racji mojego dlugoletniego doswiadczenia z motoryzacja,cos doradzic,pomoc.
-
Witaj A skąd jesteś?
-
Witam! Mam na imię Kamil, mam 20 lat. Obrałem kierunek motoryzacji ze względu na miłość do wszystkiego czym da się jeździć a przede wszystkim są to samochody, ale również dla ciągłości rodzinnej tradycji, bo mój tato jest mechanikiem/diagnostą i to tak naprawdę dzięki niemu zaczęła się przygoda z samochodami. W Październiku kupiłem Tico. Maszyna w pieknym stanie bez śladów korozji z przelotem 98 tys kilometrów. Poprzedni właściciel bardzo o niego dbał więc nie żałuję, że zdecydowałem sie właśnie na ten samochód. Jeżeli będę w stanie pomóc to można na mnie liczyć, ale liczę również na pomoc z waszej strony, bo każdy samochód ma w sobie jakieś zagadki. Pozdrawiam, Faryzeusz!
-
Witajcie,
troche tu juz goszcze u Was, więc i może się przedstawie. Paweł z ok. Wadowic. Tico z LPG kupiłem rok temu z przebiegiem 109kkm, obecnie 135kkm. Kolor 42U, po 10kkm włożyłem drugi silnik po wymianie pierścieni, uszczelek i uszczelniaczy i po planowaniu UPG. Przy remoncie silnika wymieniłem przewody sztywne hamulcowe na miedziane. Ostatnio wymiana amortyzatorów z tyłu, klocków i cylinderdków z tyłu, chłodnicy. 5 miesiecy temu odremontowałem podwozie auta, kompletnie je zabezpieczajac. Trzymam sie motta że auto mam miec sprawne technicznie, a to jak juz wygląda jest na drugim planie. Codziennie dojeżdżam do pracy 50km, wiec auto musze miec sprawne i póki Tico od roku mnie nie zawiodło. pozdrawiam
-
Witajcie,
troche tu juz
goszcze u Was, więc i może się przedstawie.dziwne że nikt Cię wcześniej tu nie zapędził
Ale dobrze że zaległości nadrobione, witamy dwóch nowych userów
-
Witajcie Nazywam się Krzysiek i jestem z okolic Lublina Dokładnie z Turki, tak jak mój brat - Keszakuł, którego może znacie Tico jest w rodzinie od nowości, od wrzesnia 2011 jest tylko ( i wyłącznie!) moje:) Teraz celem jest, by zrobić z "weterana" małe cudeńko Może to być trudne zważywszy na studencką kieszeń, ale myślę że będzie tylko lepiej Mam obecnie powyżej 170 tysięcy na liczniku, od około 700set kilometrów zasilam je gazem. Kolor "żelazka" to 72U. Będe się starał często tu zaglądać Pozdrawiam
-
Serdecznie witamy i zapraszamy do aktywnego współuczestnictwa.
Który to rocznik tikulca? -
Jest z marca 1998
-
O! To miesiąc młodszy od mojego.
-
Ponownie, tym razem we właściwym temacie - Witaj na Złośniku Brat!
A co do autka: Dbaj o niego
-
Witaj na forum
-
Witamy oficjalnie na forum
-
Witamy