JESTEŚ TU NOWY? Dekalog Nowego -instrukcja obsługi
-
Z czego ta
dokładka?
...ok już wiem -
golf 2 GTitak jest
A gdzie masz swój
niebieski zderzak?w piwnicy ten jakoś bardziej mi się widzi i stan jego jest nieziemski
na tył by się przydał też -
ziolas, gdzie kupiłeś tą dokładke od golfika i za ile?? (bo na allegro jest za 125zł :/)
To jest jedno częsciowa czy dwu??
dzieki za odpowiedź. -
szukałem tej dokładki chyba z miesiąc. Kupiłem w sklepie Arpol (hurtownia części) nie wiem czy u was w jest taki sklep. Kupiłem ją za 83zł albo 84zł. Jakoś tak. Jest jedno częściowa i pasuje jakby od Tico była.
-
Tak jest w Inowroclawiu Arpol tylko w tej Hurtowni są w miare przyzwoite ceny na częsci do samochodów.
-
to zapytaj tam. Ja szukałem na allegro i dupa, po całym mieście i tylko tam ogarneli.
-
ok dzieki za podpowiedź, a wie ktoś może jaka dokładka pasowała by do tylnego zderzaka, chodzi mi głownie od jakiego samochodu pasuje do tico
-
ok dzieki za
podpowiedź, a wie ktoś może jaka dokładka pasowała by do tylnego zderzaka, chodzi mi
głownie od jakiego samochodu pasuje do ticoZałóż wątek, żeby tu nie robić bałaganu
EOT
-
Wydaje się że nie
gdyż tak pada światło i właśnie się wydaje jaśniejszy odcień.Obejrzałem nowsze zdjęcia tego Tico i nadal podtrzymuję, że kolor tylnych prawych drzwi różni się od tylnego błotnika.
Kolejna sprawa, tylna klapa nie ma fabrycznych naklejek, które najczęściej demontuje się na czas malowania, a że są jednorazowe, dlatego nie można ich powtórnie przykleić.
O ile dobrze dojrzałem, dolne listwy są chyba w miarę nowe i z jednej strony trochę nierówno przyklejone, co może świadczyć również o ich demontażu na czas malowania.
Prawy przedni błotnik jest nierówno spasowany z krawędzią uszczelki kierunkowskazu, przedni zderzak był lakierowany, tylny lewy błotnik nieco ponad listwą drzwiową był prawdopodobnie szpachlowany i zamalowany, drzwi po lewej stronie poniżej listew mają różną krzywiznę, po szczegółach wnioskuję, że była malowana maska i prawdopodobnie prawy błotnik ......Oczywiście, jeżeli tylko Tico spełnia oczekiwania swojego właściciela, to wszystko jest OK
-
Witam Państwa!:)
Mam na imię Mateusz i mam 20 lat. Aktualnie zamieszkuję Łódź, a pochodzę z Bełchatowa.
Mam Tico już 2,5 roku. Kupiłem autko gdy mialo 102kkm, wersja SX '99. Nie ukrywam, że mialo byc to auto na max. 1 rok... oczywiscie do nauki jazdy:)
Wyszlo jak wyszlo i jestem z moim maleństwem już wiecej czasu i czuje wewnetrznie, ze nie chce go sprzedac;p
Bede teraz kupowal nowy pojazd, ale Tico zostawiam... chcicalbym sprobowac nim swoich sil w rajdach:)
Sluzbwo jezdzilem juz sporą ilością samochodów(trasy po calej polsce i kilka zagranicznych rowniez), ale jednak nic nie zastapilo mi nigdy przesiadki to mojej bordowej bestii:D
Znalazlem to forum gdy zaczalem szukac informacji wlasnie o rajdach i przygotowaniu auta wlasnie do nich.
Jesli chodzi o spraw mechaniczne to jestem zielony(zawsze telefon do mechanika i niech dziala), ale teraz chce sie troche nauczyc.
Przejrzalem juz troche forum, ale potrzeba na przeczytanie wszystkiego jeszcze kilka dni zwlaszcza gdy trzeba normalnie chodzic do pracy i sie uczyc:)
Teraz ide do pracy, pozniej dopisze cos jeszcze;) -
Witamy.
Proponuję, abyś założył nowy wątek i opowiedział, co planujesz zmienić w tico. -
Temat założony
Zabieram się za czytanie forum... trochę tego jest popisane, czytam już 3 wieczór -
Witamy Trochę czytania masz, ale IMO warto, wiedza tu zgromadzona jest dość bogata Zachęcam do częstego udzielania się
-
Zabieram się za czytanie forum... trochę tego jest popisane, czytam już 3 wieczór
Warto poświęcić trochę czasu na czytanie, bo to forum to skarbnica wiedzy o tym samochodzie
-
z jednym problemem już się uporałem- gasnące auto po odpaleniu na zimnym silniku;)
Wyczytalem, ze przed uruchomieniem trzeba troche pogazować i dziala:D
Nie jest to rozwiazanie problemu lecz tylko jego tuszowanie, ale juz nie denerwuje no i nic mnie to nie kosztowalo -
Temat założony
Zabieram się za
czytanie forum... trochę tego jest popisane, czytam już 3 wieczórAaa... Ja przed rejestracją przeczytałem cały kącik Tico; miało wtedy prawie 2 lata, czytałem równe 2 miesiące.
Teraz forum ma 10 lat... -
To chyba nawet nie zaczynam bo po co? Jak skończe czytać to moje tico już dawno zje ruda i nie będzie w czym grzebać
-
Zaczynaj, zaczynaj - zdziwisz się, bo trochę troski wystarczy, aby tico przeżyło większość współczesnych samochodów...
-
W tym tkwi właśnie problem- zaniedbałem swoją maszynę
Był czas, że o niego dbałem póżniej niestety miałem go sprzedawać i nie chciałem ładować pieniędzy... a jest ze mną do tej pory i mam nadzieję, że jeszcze będzie długo:)Poczytam i EDIT:sprÓbuje znaleźć odpowiedź na parę usterek, które w nim zauważyłem. Jak nie znajdę to zapytam
-
Jeśli nie znajdziesz, pytaj śmiało.
-
CO nie wejdę to najczęściej słychać "ruda"tu ruda tam "ruda",czasem ktoś się obróci za "rudą"nie powiem lubię rude.
Ale jak się ma, lum miało albo się gustuje lub po prostu ja nie pogardzę to powiem wam że nad rudą dobrze się zmęczyć,jak się ma "rude" to się wie przynajmniej że się żyje.
Czasem wymagające ale z dobrym sprzętem każda się ugnie.Ja mam...---------- migomat. :D:D:D i brunetke:) hehehpozdro