Koło z prądnicą.
-
Żonie postanowiłem zamontować koło z prądnicą. Jak zwykle kupiłem na OLX. Koło było dość brudne i musiałem potraktować je pastą Tempo. Ale też nakrętki były już tak zużyte że nie dało się dokręcić koła do widelca. Dziś będąc w mieście polazłem do sklepu rowerowego i za 16zl kupiłem dwie nowe oryginalne nakrętki. W tych dynamach Shimano robią tak samo jak w aucie. Uszkadza się nakrętka nie oś.
Zdjęcie z czyszczeniaI po zamontowaniu.
Po wymianie nakrętek.
Same nakrętki
A i sprzedawca zwrócił mi za nakrętki.
Są jeszcze uczciwi na tym świecie.
-
Dziś przyszły lampy Nexelo na przód i tył.
Przednia z czujnikiem światła czyli jak za ciemno zapala się sama. No i podtrzymanie światła gdy się zatrzymamy. Żona nie wiedziała o tej funkcji i jak wróciła do domu kazała mi pójść zgasić. 🤣🤣🤣
Dość bardzo mocno świeci przód jak i tył.
-
Elegancko 🙂
Dobra alternatywa dla akumulatorów..Ale jak już jesteśmy w temacie rowerowym to mi udało się po 2 latach dokupić uchwyt mocujący do lampki Kryptonite F-500.
Koledze w tym samym czasie przyszła nowa lampka z Ali (20zł) a ja też w sumie zza zagranicy za ponad 70zł nabyłem sam uchwyt..🤣
-
A ile ona ma watów ? Bo swego czasu zgłębiałem temat to max 9W znalazłem. Coś kombinowałem z odzyskiem dla elektrycznego roweru ale podbić napięcie do 42V i mieć może 10mA prądu to mijało się z celem.