[moje auto] Swift ABC 1.0 Mk V '01r.
-
@WarningDeadPL jeżeli on nie posiada regulacji imbusem na szczycie tłoczyska, to slyszalem o opcji dociskania maksymalnie tłoczyska w dól i kręcenia nim. Ale czy to jest regulacja płynna, czy skokowa, to nie odpowiem.
-
@likaon napisał w [moje auto] Swift ABC 1.0 Mk V '01r.:
opcji dociskania maksymalnie tłoczyska w dól i kręcenia nim. Ale czy to jest regulacja płynna, czy skokowa, to nie odpowiem.
Rozebrałem jeden tył i jeden przód bo niestety tak trzeba, inaczej odboje przeszkadzają i nie da się docisnąć do końca. Dociska się do samego dołu, i kręci, regulacja płynna i dość znacząca między minimum a maximum.
-
@WarningDeadPL a no to super. Znaczy się to dobre, wyczynowe amorki dorwałeś. Swego czasu komplet kosztował 2000 zł i wraz z nowymi sprężynami był to bardzo dobry zestaw do jazdy rajdowo/wyścigowej, były jeszcze bilsteiny, ale drogie w porównaniu do koni, potem już są typowo japońskie wynalazki typu Tein/D2 racing i inne, no a jeszcze potem samoróbki z innych amorków zwiększajace skok lub prześwit.
-
Rozkręciłem wszystkie amorki, regulacja we wszystkich działa. Wyczyściłem te obcięte przody (wkładów nie) i tył, pomalowałem podkładem i pierwszą warstwą na najbardziej zbliżony kolor do oryginału jaki mi się udało uzyskać.
Co do obniżenia fotela to według wstępnych oględzin i pomiarów da radę obniżyć o jakieś 2 cm. Wymaga to co prawda wycięcia kawałka stelaża i zespawania tego. Szkoda że wywaliłem stelaż z tego fotela z którego brałem pokrycie ale kto by się spodziewał że coś takiego wymyślę...
-
Ciężko z częściami do GTI oj bardzo ciężko. Linki ręcznego + przewody elastyczne tył 400zł z czego linki 280zł i to nawet nie wiem co przyjdzie bo były tylko z A.B.S. i na autodoc. Akcja taka że miałem je w koszyku (dodałem tydzień temu do koszyka i wtedy były dostępne 5 sztuk) dziś jak zamawiałem to były niedostępne linki ale mimo to mogłem zamówić i bez problemu mają niby przyjść.
Przyjdą czy nie przyjdą?
-
Zależy od konfiguracji sklepu. Jeśli towar w koszyku blokuje stan magazynowy to przyjdą, jeśli nie to mogą nie przyjść.
-
@WarningDeadPL napisał w [moje auto] Swift ABC 1.0 Mk V '01r.:
Ciężko z częściami do GTI oj bardzo ciężko.
"Zabawa" z czymkolwiek do GTi to w sumie rosyjska ruletka. Do zwykłego 1.0 niektórych części już się nie dostanie, a co dopiero do GTi, którego produkcja zakończyła się blisko 30 lat temu...
-
Teraz znów na stanie się pojawiły 3 sztuki linek na stronie to może przyjdą...
-
Wysłali i cięgna i przewody elastyczne więc powinno być git.
-
Sprężyny zamówione z KYB, amorki czekają więc przez święta czas na wymianę zawiasu. Hamulce kiedyś jak się je zregeneruje.