[moje auto] Swift ABC 1.0 Mk V '01r.
-
Wychodzi na to że Z0L jeśli ufać tabliczce. A co do koloru to zależy jak mi telefon zrobi zdjęcie i od oświetlenia wiadomo.
Foty powinny być bez HDR itd bo mój Sony robi zdjęcia całkiem zgodne z rzeczywistością bez podkolorowania czy innych. Chociaż jak mu się kontrast podkręci to wychodzi praktycznie jak twój ale bez przesady.
-
Trzeba będzie kiedyś zrobić spota to się porówna.
-
Gdzie jak patrzę to oba Z0L i Z3Y to Forrest Green ale mój to metalik a twój to perła?
Chociaż jak patrzę po necie to różnie je nazywają albo Dark Green albo właśnie Forrest Green. Ew mój czasem nazwą Forest Green M.2c
Miszmasz z tymi nazwami.
Jak znalazłem oba na jednej stronie to mają inne nazwy no i mój metalik a twoja perła
-
@WarningDeadPL ze zdjęć Twój wygląda na bardziej niebieski/morski, a mój jest właśnie jakby ciemniejszy. Ale pytanie o ile przekłamują nasze aparaty?
U mnie też jest niby metalik.
-
@BPX33 napisał w [moje auto] Swift ABC 1.0 Mk V '01r.:
bardziej niebieski/morski,
Tak, pod kątami wpada właśnie w taki niebieskawy. Pytanie ile jeszcze zrobiło nawoskowanie mojego przyciemniającym woskiem. Jak porównywałem przy wosku to odcień niewiele zmienił ale pod kątami jest właśnie jakoś inaczej.
-
Końcówki przyszły jak i gumy. Trochę inny kształt nowych gum (Febest SZSB-012) i końcówki Delphi TC1784 co ciekawe Delphi jest made in china. Wie ktoś jak ma iść ten układ gum i podkładek do staba? I rozumiem że końcówki bez tej dziwnej osłonki?
!
-
Przyszedł dziś prezent od chińczyka o wartości zabójczych 18zł.
Które wybrać oto jest pytanie?
I wymieniłem klakson bo stary postanowił odmówić posłuszeństwa z jakiegoś powodu bliżej mi nie znanego. Z VAGa pasuje(co prawda jest na wtyczkę ale wsuwki z instalacji Swifta się mieszczą i trzymają), 10zł na szrocie i czarny spray.
-
@WarningDeadPL Z nakładką ciekawiej wygląda.
A sygnał można też na alledrogo kupić za niewielkie pieniądze, większość jest uniwersalnych. Chociaż... ten jest fajny ;-) KLIK na YT -
@leo napisał w [moje auto] Swift ABC 1.0 Mk V '01r.:
alledrogo kupić za niewielkie pieniądze
Fakt ale to nadal z 30zł trzeba dać za chińczyka i druga rzecz wysyłka a tu po drodze na szrot zajrzałem i akurat, 10 min szczotką przejechać, odtłuścić jako tako i spray. W ten sposób w 20 min klakson zamiast za tydzień.
Z nakładką ciekawiej wygląda.
Pytanie tylko czy to nie wieś tuning (to tylko nakładka w końcu i dźwięku nie zmienia). No i mam 2 jedną ściętą drugą jakby płaską.
Jakość wykonania teraz chiny i teoretycznie z nierdzewki ale zobaczymy ile w tym prawdy.
-
@WarningDeadPL napisał w [moje auto] Swift ABC 1.0 Mk V '01r.:
alledrogo kupić za niewielkie pieniądze
Fakt ale to nadal z 30zł trzeba dać za chińczyka i druga rzecz wysyłka a tu po drodze na szrot zajrzałem i akurat, 10 min szczotką przejechać, odtłuścić jako tako i spray. W ten sposób w 20 min klakson zamiast za tydzień.
Klakson dostał drugie życie 🙂
Pytanie tylko czy to nie wieś tuning (to tylko nakładka w końcu i dźwięku nie zmienia). No i mam 2 jedną ściętą drugą jakby płaską.
Montuj, żaden wieś tuning tylko vintage 😁
-
Końcówka zamontowana, niestety srubki widać ale za 8zł nie ma co narzekać.
Stab też zamontowany w końcu i zobaczymy jutro czy było to tyle warte.
Warto wiedzieć: zmywacz do hamulców dobrze zmywa bitex.
Od kupna wydech uderzał mi w budę i dziś przy okazji się tym zająłem okazało się że ta obejma była zamontowana w bok i uderzała w bak. Przy próbie odkręcenia według przewidywań pękła śruba a nakrętka została w miejscu a że nie miałem nowej to co pozostało oprócz stojącej obok spawarki... chwycone w 2 miejscach, psiknięte sprayem jako tako i będzie żyło a przynajmniej o budę nie będzie uderzać i mnie denerwować mam nadzieję.
Zmówiłem też u chińczyków zaślepki do felg bo może warto by ujednolicić oznaczenia a nie jeździć nissanosuzuki cały czas. Niestety zamiast szarych przyszły czarne i teraz pytanie czy zostawić czy bawić się w malowanie?
Na foto tego nie widać ale zderzak, opona, listwy boczne i dekielek niby wszystkie czarne a jednak każde w innym odcieniu.
-
@WarningDeadPL stabilizator przedni bardzo usztywnia to nadwozie. Jak wyjechałem zaraz po przekładce silnika 1.3 do budy 1.0 to na pierwszym zakręcie mocno się zdziwiłem, tak bujnęło. Byłem przyzwyczajony do sztywności na 2 stabilizatorach.
-
@WarningDeadPL Nie maluj tych dekielków. Z czasem farba zacznie odpadać, nie ma sensu. A czarne nie wyglądają tragicznie.
-
Nie maluj tych dekielków. Z czasem farba zacznie odpadać, nie ma sensu.
Tu się nie zgodzę. W seacie malowałem dekielki zaraz po kupnie: podkład epoksyd na zmatowiony plastik, baza i klar wszystko pistoletem i rok mycia chemią do felg, jazdy i szorowania wytrzymały i nic nie odpadło. Może kwestia szczęścia a może przygotowania, jakbym prysnął po prostu sprayem to na 100% odpadnie. A co do kwestii estetycznych w tym konkretnym przypadku to zobaczę faktycznie.
Dziś pierwsza krótka jazda testowa ze stabem coś to pomaga w przechylaniu na boki ale jak pojeżdżę więcej i nie w ulewie (cały dzień pada) to dopiero się zobaczy.
-
Dziś pierwsza krótka jazda testowa ze stabem coś to pomaga w przechylaniu na boki ale jak pojeżdżę więcej i nie w ulewie (cały dzień pada) to dopiero się zobaczy.
Dorzuć jeszcze przednią górną i dolną rozpórkę, a będzie szedł jak gokart.
-
przednią górną i dolną rozpórkę
Dolna w planach jest z górną zobaczę co wykombinuję bo trochę problem z miejscem tam.
-
Dolna w planach jest z górną zobaczę co wykombinuję bo trochę problem z miejscem tam.
Chcesz to możesz zobaczyć jak jest u mnie i pomierzyć co trzeba. Od końca lipca będę przez prawie 2 tygodnie w górach, więc nie będziesz miał tak strasznie daleko jak normalnie. ;)
-
W seacie malowałem dekielki zaraz po kupnie: podkład epoksyd na zmatowiony plastik, baza i klar wszystko pistoletem
Chce Ci się tak pierdzielić dla czegoś, co nie musi być odnawiane? ;-)
i rok mycia chemią do felg, jazdy i szorowania wytrzymały i nic nie odpadło. Może kwestia szczęścia a może przygotowania,
No właśnie - miałeś okazję sprawdzić tylko przez rok. Nie wiadomo, co po dłuższym czasie.
Ja bym sobie darował, ale jak chcesz... -
Od końca lipca będę przez prawie 2 tygodnie w górach,
To chętnie skorzystam a i na wycieczkę się może wybiorę.
co nie musi być odnawiane?
Jeśli chodzi o seata to tam właśnie ori lakier na dekielkach w większości odpadł. W Swifcie sztuka dla sztuki a i grzebanie to taka moja odskocznia i zajęcie czymś głowy.
Nie wiadomo, co po dłuższym czasie.
To też fakt.
-
Chyba przyszedł czas na ponowne ustawianie zapłonu bo pojawiają się klasyczne objawy czyli trzęsie nim bardziej niż zwykle i częściej odpala się wentylator chłodnicy (to drugie może przez paliwo złej jakości?).
Sprawdzone i na jałowym ma 10stopni przed BTDC a powinno być 5 +/-3.
Przy okazji alternator sprawdziłem i bez obciążenia 14.1V a pod maksymalnym 13.8V więc chyba jest ok bo w żadnej serwisówce którą posiadam nie ma sekcji o alternatorze :/
Stabilizator rzeczywiście coś daje.