Wycieczka do Szczecina
-
@Sharky napisał w Wycieczka do Szczecina:
Absolutnie nie, proszę o dalsze argumenty !!!
Nie będę podawał następnych, bo niestety nie przeczytałeś ze zrozumieniem nawet tego co napisałem poprzednio...
Możesz pisać i mówić co chcesz. Zdania na dzień dzisiejszy i tak nie zmienię, bo to moja opinia i kropka.
-
Tam widocznie korzysta się w pełni ze swojego pierwszeństwa i nie ma nawyków ułatwiania wjazdu autobusom i innym kierującym.
Od kiedy to ktokolwiek ma pierwszeństwo przed autobusem włączającym się z zatoki przystankowej do ruchu (oczywiście w mieście)? Dowiaduję się czegoś nowego. :D
-
@BPX33 napisał w Wycieczka do Szczecina:
Tam widocznie korzysta się w pełni ze swojego pierwszeństwa i nie ma nawyków ułatwiania wjazdu autobusom i innym kierującym.
Od kiedy to ktokolwiek ma pierwszeństwo przed autobusem włączającym się z zatoki przystankowej do ruchu (oczywiście w mieście)? Dowiaduję się czegoś nowego. :D
No cóż, zapraszam do zapoznania się z przepisami o ruchu drogowym.
-
Mimo tych rozkopów miasto musi funkcjonować, choć wrażenie robi nieciekawe.
Wracając z pracy zrobiłem fotki, jak wygląda teraz ruch drogowy w mieście (jedna z głównych ulic).
Na zdjęciu poniższym widać jak wygląda ruch od strony wjazdu do miasta.
Tego nie widać, ale korek wjazdowy wynosił ok. 3-4km (od mostu Pionierów dla dociekliwych).
Poniżej fotka w kierunku centrum miasta, niestety wielkości zatoru nie znam, bo nie szedłem w tamtą stronę.
Jak pisałem nie jest to pojedynczy przypadek, ale większość ulic boryka się teraz z tym problemem.
-
@BPX33 napisał w Wycieczka do Szczecina:
Absolutnie nie, proszę o dalsze argumenty !!!
Nie będę podawał następnych, bo niestety nie przeczytałeś ze zrozumieniem nawet tego co napisałem poprzednio...
To może inaczej, ile miesięcy mieszkałeś w Szczecinie, aby formułować takie opinie o mieście i jego mieszkańcach?
-
@BPX33 to zależy, jak interpretujesz umożliwienie włączenia się do ruchu ;) ale to jak zwykle odbieganie od tematu. W Szczecinie nie byłem, mam chęć kiedyś go zobaczyć, ale na chwilę obecną mam inne plany wycieczkowe. Chociaż, jakby mi urlopu zostało to czemu nie.
-
Rozkopane miasto jest bardzo uciążliwe.
Znam te sprawy, podobnie jest w Lublinie. Od wielu lat kolejne ulie w centrum są zamykane lub ograniczany drastycznie jest ruch, wszędzie rozkopy... I taki stan trwa i trwa...
Hulajnogi są oczywiście dostępne :)
Mocno się przekonaliśmy do tego środka transportu w śródmieściu. :-)
-
Jak pisałem nie jest to pojedynczy przypadek, ale większość ulic boryka się teraz z tym problemem.
No, rzeczywiście... Nieciekawie to wygląda.
-
No cóż, zapraszam do zapoznania się z przepisami o ruchu drogowym.
Ja je właśnie znam, Ty jak widać nie.
Koniec tematu. -
Jeżeli więc mógłbym zaproponować, to lepiej zobaczyć to miasto w momencie, gdy pozbawione jest wszechobecnych remontów, które naprawdę psują jego prawdziwy charakter.
Jednak stanęło na tym, że pojedziemy do Szczecina w tym roku.
Alternatywą były Bieszczady, ale wyjście na połoniny przy obecnych temperaturach to samobójstwo. Lepiej będzie w mieście, które mieliśmy i tak w swoich planach.
Są tramwaje i hulajnogi, więc jakoś sobie poradzimy. ;-)@Sharky, co byś więc polecił jako najbardziej godne zobaczenia?
EDIT: wlazłem na chwilę na YT - miałeś rację, nawet tutaj o tym głośno: KLIK - 4 min. 45 s