Co dziś i nie tylko dziś dłubałem w Alto?
-
@drzonca no, ale reflektory to co najmniej do polerowania albo wymiany. Wyglądają strasznie!
-
-
@pacior napisał w Co dziś i nie tylko dziś dłubałem w Alto?:
@BPX33 jak wymieni to wszyscy będą myśleć że bity 😱 jak ja przepolerowalem w Ignisie to po paru miesiącach wyglądały tak samo 😐
Bo nie zrobiłeś tak jak ja! Moje przepolerowane prawie 3 lata temu dalej wyglądają jakbym zrobił to przed chwilą ;)
-
-
@pacior napisał w Co dziś i nie tylko dziś dłubałem w Alto?:
@BPX33 zabezpieczałeś je jakoś po Polsce?
Folia anty UV zakupiona u mnie w mieście od gościa, który profesjonalnie okleja auta, przyciemnia szyby itp. itd.
Podjechałem do niego autem, odrysował, wyciął pod kształt moich lamp, dałem 40 zeta i do dziś nic się nie dzieje, a naklejałem je sam, więc mogłem coś pochrzanić :P -
@BPX33 napisał w Co dziś i nie tylko dziś dłubałem w Alto?:
@drzonca no, ale reflektory to co najmniej do polerowania albo wymiany. Wyglądają strasznie!
Fakt, polerka by się przydała.
-
-
@BPX33 Nie wiem jak z tą folią, bo tu reflektory są mocno wyłupiaste. Czytałem o K2 Lamp Doctor, proponują po polerce zabezpieczenie woskiem K2 Quantum. Mają też powłokę Lamp Protect. Nie wiem które lepsze. Korzystałeś z tego może?
-
@drzonca napisał w Co dziś i nie tylko dziś dłubałem w Alto?:
@BPX33 Nie wiem jak z tą folią, bo tu reflektory są mocno wyłupiaste.
Ta folia nadaje się do każdego typu lamp. Z tego co pamiętam to ten gość ściąga wszystkie folie (te do oklejania aut i szyb też) prosto z USA, więc jakościowo jest top.
Czytałem o K2 Lamp Doctor, proponują po polerce zabezpieczenie woskiem K2 Quantum. Mają też powłokę Lamp Protect. Nie wiem które lepsze. Korzystałeś z tego może?
Poza Lamp Doctor nie używałem niczego więcej i moim zdaniem oklejenie i tak będzie skuteczniejsze niż wosk lub cokolwiek innego.
-
@drzonca Zawsze można pomalować lakierem bezbarwnym. Obok folii, to jedna z najskuteczniejszych metod zabezpieczenia lamp.