Odejście w rurze stalowej + grzejnik łazienkowy.
-
Jeśli działa , to nie ma co zmieniać , ale z 3/4 ok 1,5 cm jest przekrój 0,5 mm :) Więc będzie grzać ,ale nigdy nie uzyskasz mocy jaką producent zagwarantował . No chyba ,że pompa ciśnie .... Tylko nie wiem jak te wężyki sprawdzą się pod temperaturą powyżej 40 stopni C bo przeznaczenie maja raczej do Cwu. Pozdrawiam .
-
@Kris już teraz mam ponad 40 stopni i nic się nie dzieje. One wytrzymują do 80 chyba.
Napisze też że mam podobny wężyk od ciepłej wody z junkersa a tam woda potrafi się lać aż parzy i już 10 lat jest i OK. -
@Jaco Słowo klucz: "PODOBNY", co znaczy, że wcale nie taki sam jakościowo.
Jaco, pozbądź się tych wężyków jak najszybciej. Nie ryzykuj, żebyś się nie zdziwił. jestem pewien na 90%, że to trzaśnie maksymalnie w trzecim sezonie grzewczym. Będzie dobrze, jeśli akurat będziecie w domu...
A, i tak na marginesie: przydałoby się wymienić gniazdko elektryczne na takie z istniejącą klapką. To jest łazienka, bryzgi wody się zdarzają. :-)Ja właśnie skończyłem montować większą część instalacji elektrycznej w nowym garażu. Nakombinowałem się, bo chcę podłączyć dwa garaże do jednego licznika, ale z dwóch punktów zewnętrznych. I stawiam bezpieczeństwo nade wszystko - trzy zabezpieczenia i dwa zależne wyłączniki, wszystko będzie działać kaskadowo. Dwie niezależne sieci na jednym liczniku jednofazowym. Pozostało jeszcze zamontować jedno gniazdko i dwa punkty świetlne - ale to po malowaniu ścian. W tym tygodniu może elektryk przyjdzie i podłączymy garaż do sieci. Ale się zdziwi, gdy zobaczy, co namodziłem... :-D Chyba się długo natłumaczę. Ciekawe, jak szybko pojmie koncepcję. :-D
-
@leo napisał w Odejście w rurze stalowej + grzejnik łazienkowy.:
Jaco, pozbądź się tych wężyków jak najszybciej. Nie ryzykuj, żebyś się nie zdziwił. jestem pewien na 90%, że to trzaśnie maksymalnie w trzecim sezonie grzewczym. Będzie dobrze, jeśli akurat będziecie w domu...
To zamontuję następny grubszy :)
https://allegro.pl/oferta/waz-przylaczeniowy-gruby-1-2x1-2-15cm-gigant-dn12-8860799433
@leo napisał w Odejście w rurze stalowej + grzejnik łazienkowy.:
A, i tak na marginesie: przydałoby się wymienić gniazdko elektryczne na takie z istniejącą klapką. To jest łazienka, bryzgi wody się zdarzają. :-)
Klapka jest tylko trzeba ją zamontować bo żona ją wyjęła :)
Przed tym gniazdkiem wisi wieszak na ręczniki a na nim na wszystkich 6 ramionach ręczniki. Woda tak nie bryzga wszędzie.
-
Na sezon letni zamontowałem 300W grzałkę do grzejnika.
-
Dokupiłem sterownik pokojowy do swojej instalacji.
https://allegro.pl/oferta/bezprzewodowy-regulator-temperatury-salus-091flrf-12200686585
Działa idealnie tyle że aby przetestować go porządnie muszę poczekać na zimę.
W zestawie dwa kable do podłączenia zasilania i do kotła. Dodatkowo dwie baterie Duracell .
Jak podłączyć dowiedziałem się od gazownika który odbierał mi piec. -