Opel Meriva 1.4 16V Twinport
-
@Jaco napisał w Opel Meriva 1.4 16V Twinport:
Raz przyjechali po kartę graficzną na motorze . Zapłacili wzięli i pojechali. Podziękowali za dobry sprzęt.
Ja w zeszłym tygodniu sprzedałem stare buty snowboardowe. Odzew był większy niż się spodziewałem. Pełno osób pytało o wysyłkę, o zakup przez OLX itp. Ale ja wszystkim grzecznie odpisywałem, że preferuję odbiór osobisty, ew. wysyłkę do paczkomatu po wcześniejszym przelaniu pełnej kwoty wraz z kosztami wysyłki. Po bodajże 5 dniach od wystawienia przyjechał gość do mnie do domu, w ogóle się nie targował, butów nie przymierzył tylko dał kasę i pojechał do domu. ;)
Czasami były rzeczy, które wisiały u mnie przez 6 miesięcy, a nawet rok, ale ja zawsze czekałem i nie rzucałem się na pierwszego lepszego kupującego, chyba że przyjechał po towar osobiście i nie targował się zbytnio. :P -
@BPX33 do tej pory nie miałem takich kupujących ale zawsze jest ten pierwszy raz .
-
Kolejny nieudacznik
Zablokowałem i zgłosiłem i po chwili już mu zlikwidowali konto ale wiem że nadal będą to robić.
-
Dziś był interwał olejowy i gazowy.Gazowe już czystsze niż poprzednio .
Od lotnej fazy poliester. Obecnie założony ponownie.
Zaprogramowałem w op com następną wymianę za 9 tys km. Wcześniejsza po 9.5 tys za działała .
Filtry powietrza i kabinowy
-
-
@leo napisał w Opel Meriva 1.4 16V Twinport:
To chyba zasługa dłuższych przebiegów w trasie, nie tylko jazda wokół komina...?
Od czasu do czasu gdzieś dalej się pojechało. Ale teraz mamy lepsze drogi a po piaszczystych to tylko gdzieś na podwórze się wjeżdżało.
Powietrza i kabinowy zawsze są takie. Nie kosztują majątek aby ich nie wymienić co 10 tyś. Przykładowa aukcja https://allegro.pl/oferta/filtron-zestaw-filtrow-opel-meriva-a-1-4-twinport-10966543981
Zrobię zdjęcie olejowego bo mam jeszcze nawet z poprzedniej wymiany. Teraz zastosowałem płukankę . Olej nadal ten sam GM 5W30 Dexos2 . -
Chyba jeszcze doszły codzienne dojazdy do nowej pracy (póki się nie "zepsułeś"), to też parę km trasy w każdą stronę.
-
@leo napisał w Opel Meriva 1.4 16V Twinport:
Chyba jeszcze doszły codzienne dojazdy do nowej pracy
Tak owszem. 60km w obie strony x 5 dni w tygodniu x 4 tygodnie to masz 1200km miesięcznie . A inne wyjazdy ? 1500km miesięcznie normalnie robiłem. A wcześniej jak jeździłem do parczewa jeszcze więcej bo tam 80km w jedną stronę i 6 dni w tygodniu.
-
A tak wyglądają świece po myślę 50tyś w tym 30 tyś na LPG.
Od lewej 1 cylinder i tak dalej 2 3 4 . Ta 3 ciut jaśniejsza od pozostałych.Oczywiście wymieniłem na nowe.
-
Wyglądają dobrze, nie masz się co martwić.
Ja też powinienem pójść, coś pogrzebać, al zimno, nie chce się. :-( -
Ja wymieniałem przy serwisie olejowym tyle że zapomniałem o tym napisać 🤣🤣🤣