Zmiana polityki złożoności haseł
-
Jako że na forum jest conajmniej jedna osoba która narzeka, tutaj oficjalne info.
Tak, zmieniliśmy ustawienia "trudności" hasła.
Tak, jeśli Twoje obecne hasło jest zbyt proste musisz je zmienić.
Nie, nie będę tłumaczył dlaczego nie pozwalamy już na hasło w stylu "alamakota".
Dodatkowo polecam poradnik niebezpiecznika:
https://docs.google.com/document/d/1iiKYZJWGihNculKbEyA5agI-32EjaYuEvcTy-XTu23Y/editW szczególności punkt 3.
-
@esen napisał w Zmiana polityki złożoności haseł:
W szczególności punkt 3.
No i co mnie to obchodzi? Chcę ponosić ryzyko to ponoszę. Moja własna wola do której mam pełne prawo. Na dobrą sprawę mógłbym w ogóle nie ustawiać hasła i też powinienem mieć do tego prawo.
Chcę się czymś od kogoś zarazić? Nikt nie może mi zabronić, bo mam do tego pełne prawo... -
Nie, nie będę tłumaczył dlaczego nie pozwalamy już na hasło w stylu "alamakota".
-
Świat zmierza ku upadkowi...
Edit.: Jak to fajnie, że niecenzuralne słowa są akceptowane jako hasła. Będzie mi łatwiej zapamiętać "nowe" hasło... XD
-
A ja pragnę podziękować administratorowi który dba o nasze bezpieczeństwo ☺️
💐💐💐 -
-
-
@esen proszę bardzo, ale wtedy będzie to dla mnie definitywny koniec złośnika...
P.S. Przekleństw nie ma w słownikach. A jak jeszcze połączysz kilka ze sobą to już w ogóle! :D
-
@BPX33 Przesadzasz.
Zmiany są naprawdę uzasadnione, w przeciwnym razie "definitywny koniec złośnika" będzie dla nas wszystkich - za chwilę nie będziesz chciał zaglądać, bo będzie taki bajzel, tyle spamu, reklam, kryptoreklam i innego śmiecia, że nie da się tego ogarnąć. Uwierz, że dłubanie w celu wprowadzenia zmian nie jest spowodowane tym, że Esenowi się nudzi... ma to po prostu swoje uzasadnienie i jest po prostu konieczne, zaś zmiany te nie są na tyle uciążliwe, żeby stanowić barierę nie do przejścia.
Potwierdź, zmień hasło, zapisz sobie i jedziemy dalej. :-) -
@leo napisał w Zmiana polityki złożoności haseł:
@BPX33 Przesadzasz.
Dla mnie przesadą są takie "zasieki" jeśli chodzi o hasło. Nigdy, nigdzie na żadnym portalu czy forum nie spotkałem się z tak utrudnionymi moim zdaniem wymogami dotyczącymi hasła...
Zmiany są naprawdę uzasadnione, w przeciwnym razie "definitywny koniec złośnika" będzie dla nas wszystkich - za chwilę nie będziesz chciał zaglądać, bo będzie taki bajzel, tyle spamu, reklam, kryptoreklam i innego śmiecia, że nie da się tego ogarnąć. Uwierz, że dłubanie w celu wprowadzenia zmian nie jest spowodowane tym, że Esenowi się nudzi... ma to po prostu swoje uzasadnienie i jest po prostu konieczne, zaś zmiany te nie są na tyle uciążliwe, żeby stanowić barierę nie do przejścia.
Są inne możliwości, żeby uniknąć tych wszystkich rzeczy o których piszesz, a hasła boty i tak prędzej czy później obejdą i jest to TYLKO i WYŁĄCZNIE utrudnienie dla zwykłych, szeregowych użytkowników. Jest to moje zdanie, nie zmienię go nigdy i mam do tego pełne prawo!
-