Czy tak wygląda regulacja składu mieszanki w Tico ?
-
Witam . Znalazłem taki filmik w sieci : https://www.youtube.com/watch?v=NwRawsPzf2w ,czy ktoś zna rosyjski i jest w stanie to przetłumaczyć ?
Wydaje mi się , że to regulacja składu mieszanki ,która jest tematem tabu ,dla stacji diagnostycznych :) Dzwoniłem po kilku stacjach i nikt nie chce się tego podjąć , i jak to mówią , - że jest to kłopotliwe . Ponoć źle uregulowana mieszanka może : zepsuć katallizator (zbyt bogata) lub wypalić zawory (zdyt uboga ) . Czy ktoś ogarnia ten filmik ? Tłumacz you tube nie zbyt wiele pomaga . -
@kris
Na filmie masz przedstawioną regulację biegu jałowego silnika. Dobry opis tej regulacji znajdziesz w książce Trzeciaka na str 121. -
@ryszard właśnie o tym miałem napisać. Tu pokazana jest regulacja biegu jałowego a nie mieszanki.
-
Musisz szukać warsztatów zajmujących się głównie gaźnikami.
Ps. Tak wiem.. już takich nie ma 😞
-
Ale po co wykręca 4,5 obrotu śrubą składu mieszaki do momentu zmiejszenia się obrotów ,i wraca do pozycji wyjściowej ? Bo nie ogarniam :( Dzięki wszystkim za zainteresowanie tematem , i pozdrawiam .
-
@kris
Nie wiem dlaczego to robi, wiem że skład mieszanki ustawia się tym wkrętem na analizatorze spalin.